mavi ekran hataları

eagel

New member
Reaction score
0
arkadaşlar asus m4n68t-m v2 anakartıma önce noname bir bellek taktım ilk açılışta sürakli mavi ekran hatası aldım. bilgisayar restart yaptığında hiç birşey olmamamış gibi çalışıyordu bu durumdan kurtulmak için kingstone 2 gb ddr 1333 mhz ram ile değiştirdim ve böylelikle sorun çözüldü. windows 7 64 bit e geçince bir tane daha kingstone bellek aldım bu sefer tekrar mavi ekran hataları gelmeye başladı. 0x00000a 0x00000fe 0x00000be.... gibi ramlari tek tek taktığımda sorun olmuyor her iki bellekte kingstone 2 gb ddr 3 1333 mhz. ramlarin yerini değiştirdim slotlara hava tuttum yinede bir sonuç alamadım. sorun anakartta mı? ramlerde mi? :confused1:

Sorun Ram belleklerin dual olmamasından dolayı kaynaklanabilir. Tavsiyem tek ram ile öncelikle bios update yapman sonra tekrar denemen olacaktır.

evet belleğin dual olmasından kaynaklanan bır sorun asus anakart bendede var eskı bır model olmasına rahmen 2 ram takınca mavı ekran hatası verıyor tek olunca sorunsuz calısıyor

ASUSTeK Computer Inc. - Motherboards- ASUS M4N68T-M LE V2 burdan download gelerek herhangı bır secenekden bıos ulasabılırsın . ilk once tabı kendı anakartın mı dıe kontrol et

Bence anakart eski olmadığından BIOS update sorunu çözmeyebilir. Balata spreyi yada eş bir kimyasal ile anakartını yıka. (Yıkamaktan kastım bildiğin sırılsıklam olana kadar bu bölgelere sıvıyı püskürt.)

30 sn içerisinde sıvı tamamen kaybolacaktır. Ondan sonra bir daha dene bakalım.

Geri