Matematik oLimpiyatLarından ßir Soru..:)

sorunun cevabı 50 ytl
şöyle:
35 ytl ayakkabı + 15 ytl para üstü= 50 ytl
bu kadar çünkü almış olduğu sahte 50 ytl yi hiç almamış varsaydık o kadar....

adam önce yan dükkanda ki adama 50 YTL ödüyor+35 YTL ayakkabının satış fiyatı(maliyetinin ne kadar oldugunu bilmiyoruz 35 YTL olarak aldık)+%10 KDV bu da3.5 YTL ye tekabül ediyor+ 15 YTL para üstü ödeniyor. yani toplamda 103.5 YTL gibi bi rakam çıkıyor biraz öncede dediğim gibi maliyeti tam olarak bilmedigimiz için 35 YTL den aldık yanii

103.5 YTL

ya bunun neresi olımpıyat sorusu allah aşkına yarebbim ilahi yaw

dükkan sahibi 50 ytl zararda; sonuçta parayı bozanın bi kaybı yada kazancı yok, ortada gitmiş bi gömlek ve haybeye verilen 15 kağıt var;

arkadaşlar ben buldum gayet basit yan dükkandan 50 ytl yi bozdurdu
15 ytl para üstü verdi adamda kalır 35 ytl adam 15 ytl zarardadır ayakkabıları da eklersek toplam 50 ytl zarardadır

35 ytl ve sahte paranın üstü olarak 15ytl öder.
kasada 35 ytl kalır.komşusuna paranın tamamı olan 50 ytl yi verir.buradan 15 ytl zarar eder.

35+15+15=65ytl zarar eder

sadece elinde kar olarak sahte paranın kağıt olarak değeri kalır.artık kağıt olarak kaç ytl eder ise

ayakkabının bedeli 35 ytl (zarar)
birde musteriye 15 para uztu verdı (zarar)
yan dukkana zaten aldıgını geri verdi. bu zarar degil
yani adam toplam 50 ytl zararda.

Bence Cevap 65 YTL
Çünkü; Komşudan 50 Ytl Aldı. 15 Ytl Dolandırıcıya Verdi 35 Ytl Kasada Kaldı
35 Ytl Ayakkabı+15 Ytl Para Üstü Müşteride Gitti = 50 Ytl + 50 Ytl Komşuya Verilen - 35 Ytl Kasada Kalan Para = 65 Ytl

Yaa Hala Burda Ayni şeylerimi Tartişiyosunuz Sikinti Basti Artik

Cevap 50 Arkadaslar

Açiklamasini Yapmama Gerek Yok

Ben Sorunun Mantiğini Biraz Değiştiriyorum

Parayi Bozan Adam Sahte 50 Ytl Yi Saticiya Götürürken Ben Adami Yolda Durdurdum.dur Kardeş Satici Zaten Garip Yaziktir Ona Hiç Bu Olaydan Haberi Olmasin Sen Ver Bana O 50 Ytl Yi Ben Değiştiriyim Sana Giren Bana Girsin Dedim Ve Sahte 50 Ytl Yi Değiştirdim

Bu Durumda Satici Memnun
Parayi Bozduran Memnun

Beni Boşver :)

Hala 65 Diyecek Varsa Ben Ne Diyim Artik

evet 100 ytl ama öyle aman aman değil

çok ii hazırlanmışbi soru bence...
sorunun cevabı:
ayakkabının maliyeti +65 ytl olabilr mi ?

alan razı veren razı bize ne yaa akıllı olsaydı da sahte para almasaydı.. töbe töbe yaa:D:D

15 ytl müşteriye verdi, bide ayakkabılar gitti. toplam 50 ytl zarar.
bide aldığı sahte 50 ytlyi başkasına kaktırdımıydı, zarar marar yok ortada...
:D :D

zararda deildir cunku ayakkabıyı satamadıgı için uzulmustur sahte parayı iade ederken müsteriye,sattıgı ayakkabıyı da geri alacaktır böylece ortada bir zarar olmayacaktır

Geri