Masaüstünde İnternet Explorer Simgesi Yok ?

CoolRomeo

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar merhaba dün akşam büyük bir hevesle windows 7 Ultimate kurdum ama masaüstüne İnternet Explorer 8 simgesi gelmedi ancak kısayol oluşturabiliyorum normalde kısa yol olmadan orjinal explorer simgesi gelirdi bu simgeyi nasıl getirebileceğimi bilen varmı acaba ?

Not: İnternet Explorer kısayolu değil orjinal simgesini masaüstüne getirmek istiyorum.

Internet Explorer simgesi masaüstünüzden kayboluyor

Notepad (Not Defteri) aç. aşağıdakileri içine kopyala. kayıt eder iken dosya uzantısını reg yap (Ie7.reg ) . Sonra bu dosyaya çift tıkla

Windows Kayıt Defteri Düzenleyicisi Sürüm 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\HideDesktopIcons\NewStartPanel]
"{871C5380-42A0-1069-A2EA-08002B30309D}"=dword:00000000

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\HideDesktopIcons\ClassicStartMenu]

verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim ama bende İE7 yok İE8 var bu bir şeyi değiştirirmi ?

microfost linkine tıklayıp okudu isen böyle diyor.

Önemli Windows 7, kayıt defterini düzenleyerek özel Internet Explorer simgesini masaüstünde gösterme özelliğini artık desteklememektedir. Bu değişiklik Internet Explorer'ın uyumluluk sorunları nedeniyle kolayca kaldırılabilmesini sağlamak amacıyla yapıştır. Windows 7'de Internet Explorer simgesini masaüstüne eklemenin tek yolu Yöntem 1'de gösterildiği şekilde bir kısayol oluşturmaktır.

Kendin kısayolu kullan işte, bende öyle yaptım ,fazla bir önemi yok, sonucta aynı şey.

raptor1 güzel demişsin ama ben biraz takıntılı biriyim :) bir şekilde bunu yapmam gerkiyor olur yolda bilgi verirseniz memnun olurum teşekkürler.

Internet Explorer simgesi masaüstünüzden kayboluyor

Notepad (Not Defteri) aç. aşağıdakileri içine kopyala. kayıt eder iken dosya uzantısını reg yap (Ie7.reg ) . Sonra bu dosyaya çift tıkla

Windows Kayıt Defteri Düzenleyicisi Sürüm 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\HideDesktopIcons\ClassicStartMenu]

bunu yaptın mı bir yap bakalım.

neyse artık bu gün deniyeceğim Huntedman kardeşim şu anda çalışıyorum eve gidince ilk işim bu olacak.

Bende Kısa yolu kullanıyorum aynı şey zaten

Bu yöntem win7 de işe yaramıyor ama :)
mecburen kısayol ile girmen lazım :D

arkadaşım boşuna arama bnde bi ara çok aradm ama olmuo yok öle bi yöntem bill amca simgeyi tamamen kaldırmış=)=)

Görev çubuğundaki İE simgesini sağ tıkla kopyala ve masaüstüne yapıştır, işte sana orijinal simge.:sneaky2:

internet explorer 8 de kesinlikle orjinal kısayol yok bilginize......

raptor1 güzel demişsin ama ben biraz takıntılı biriyim :) bir şekilde bunu yapmam gerkiyor olur yolda bilgi verirseniz memnun olurum teşekkürler.
İstediğin mantıklı bir şey çünkü IE simgesinin masaüstünde olması kısayol kullanmaktan daha işlevsel olabilitor bazen bende öyle istedim ama
Huntedman isimli arkadaşın aşağıda belirttiği gibi ki o resmi açıklamadır
windows 7 için artık öyle bir şansın yok kısayol kullan hatta kısayola bile gerek yok
görev çubuğundaki simgesini kullan masaüstündeki simgeden daha rahat bir kullanımı var
microfost linkine tıklayıp okudu isen böyle diyor.

Önemli Windows 7, kayıt defterini düzenleyerek özel Internet Explorer simgesini masaüstünde gösterme özelliğini artık desteklememektedir. Bu değişiklik Internet Explorer'ın uyumluluk sorunları nedeniyle kolayca kaldırılabilmesini sağlamak amacıyla yapıştır. Windows 7'de Internet Explorer simgesini masaüstüne eklemenin tek yolu Yöntem 1'de gösterildiği şekilde bir kısayol oluşturmaktır.

Geri