Malatya’da yayınevine saldırı: 3 ölü

ifrit' Alıntı:
ne zamandan beri misyonerlikle mucadele gericilik oldu yahu? siz biri insani musluman yapmamisken, yani basinizda muslamanligi birakanlarin webalini nasil ustleneceksiniz?
hadi bizi ilgilendirmez diyosaniz, bari ilgilenenlere bulasmayin.

keske kadikoyde de, sakaryada da, izmitte de, kisacasi bu sekilde incil basip dagitilan heryerde ayni sey olsa.

bu topraklarin tarihini bilmeyenler, bildikleri tarih yarim yamalah cumhuriyet doneminden ileri gitmeyenlerin sacma yorumlar yapmasina sasirmamak lazim aslinda, onlara gore misyonerlik, insanlarin hristiyan olmasi cok normal birsey, muhasir medeniyet sewiyesine cikacaklar ya!

Ne zamandan beri incil basan kitapevi çalışanlarını kesmek misyonerlikle mücadele etmek oldu?

Yazık ya diğer müslümanların azınlıkta olduğu memleketlerde de adamlar hocaları bunlar müslümanlığı yayıyor diye yatırıp keserse ne olacak?Bu mu sizin müslümanlığınız bu mu dur sizin insanlığınız.Misyonerlikle mücadele böylemi oluyor?Yazıklar olsun size yazıklar olsun nasıl olurda bir katliamı savunabilirsin ? Bu topraklarda yüzyollarca camiiler kiliseler yanyana durdu da kimse hristiyan olmadı şimdi 1-2 kıçı kırık rahip bozması yüzünden mi hristiyan olacaklar ?

Eğer müslümaniken hristiyanlığa geçen varsa zaten o yüce bir dini kavrayamamış bir zavallıdır bırak müslüman gözükeceğine hristiyan olsun onun müslümanlığından kimseye fayda gelmez.

ALLAHIN VERDİĞİ CANI ALLAHTAN BAŞKASI ALAMAZ.

sawunurum yahu, sana mi sorucam? benim her mesajima cewap wermek zorunda misin? katilmiyorsan katilmadigini soyle, bana hakaret etmek zorunda misin, sana mi kaldi benim insanligim, muslumanligim?

ifrit' Alıntı:
sawunurum yahu, sana mi sorucam? benim her mesajima cewap wermek zorunda misin? katilmiyorsan katilmadigini soyle, bana hakaret etmek zorunda misin, sana mi kaldi benim insanligim, muslumanligim?

Sorgulamıyorum kardeşim ikili polemiğe dönüştürmek zorunda değilsin ama bu düşüncenden dolayı seni kınamakta benim en doğal hakkım.Senin her mesajına cevapta vermiyorum.Öyle bir misyonum yok.

Hakaret te etmedim ayrıca belirtirim.

polemik bilimsel bir konu hakkinda yapilan tartismadir, once bunu ogren, istesemde bunu ikili polemige cewiremem yani!

ben konuya yazi yaziyorum, sen konuya degil benim yazdiklarima cewap weriyorsun, yoksa sen ne yaptigindan bi haber misin?

ifrit' Alıntı:
polemik bilimsel bir konu hakkinda yapilan tartismadir, once bunu ogren, istesemde bunu ikili polemige cewiremem yani!

ben konuya yazi yaziyorum, sen konuya degil benim yazdiklarima cewap weriyorsun, yoksa sen ne yaptigindan bi haber misin?

düzelteyim

POLEMİK:çözüme yönelik olmayan her tür tartışmaya, argümana verilen isimdir...

ifrit' Alıntı:

Polemik :Siyasî, bilimsel, edebî konularda sert tartışma.

Konuyla ilgili kendi siyasi görüşünü belirtiyorsun bende kınıyorum olay bu.Ayrıca bana Türkçe'yi öğretmeye kalkmazsan sevinirim.

Bu konudaki son mesajım daha fazla uzatmaya gerek yok kanaatimce.

ulan ızmır fuarındada bedava denecek bı fıyata satıyolardı bundan :D

ahh ulenn ellerımden zor kurtuldular vurucaktım deyysuları kıtap satmak heaa :vur :durdurun :D

saka bı yana oyle bı faalıyet ıcınde olaraktan satıyo olabılırler ama
1. bu bu sekılde amacına ulasırmı bılınmez
2. bunun sonucu bıze yararmı saglar yoksa zararmı saglar buda belli - yobazlık
3. dıger dınlerı ogrenmek ıcın okumanın bı zararı bana gore yoktur okuyan cok dındar musluman kısılerde bılırım (bılgı edınmek ıcın, kultur ıcın) mısal fbnın gs macı ızlemesı :clap

ifrit' Alıntı:
ne zamandan beri misyonerlikle mucadele gericilik oldu yahu? siz biri insani musluman yapmamisken, yani basinizda muslamanligi birakanlarin webalini nasil ustleneceksiniz?
hadi bizi ilgilendirmez diyosaniz, bari ilgilenenlere bulasmayin.

keske kadikoyde de, sakaryada da, izmitte de, kisacasi bu sekilde incil basip dagitilan heryerde ayni sey olsa.

bu topraklarin tarihini bilmeyenler, bildikleri tarih yarim yamalah cumhuriyet doneminden ileri gitmeyenlerin sacma yorumlar yapmasina sasirmamak lazim aslinda, onlara gore misyonerlik, insanlarin hristiyan olmasi cok normal birsey, muhasir medeniyet sewiyesine cikacaklar ya!

senin yazdıkların üzerinden kişisel yorumuma gidiyim bende o halde =) bilimsel konuşmak lazım ;)

İslama yürekten inanan birisi zaten Hristiyan olmaz!istersen para ver istersen İncil dağıt istersen dünyanın tüm nimetlerini önüne ser

imanlı Müslüman adam Müslümanlıktan dönmez!

o halde cinayetleri savunmak niye?

hem
cinayeti,tehdidi savunan ilk mesajında değil bu;
Hrant Dink öldürüldüğünde iyi olmuş diyen mesajını hatırlayanlar vardır
Can Dündar tehdit edildiğinde Çakıcıyı savunman
3 insan öldürüldüğünde de aynı şekilde devam.
düşüncelerinde tutarlılık var gerçektende

sorarım biz insanları ayırıyor muyuz millet olarak
yüzyıllar boyunca Osmanlı devletinde ve günümüzde Türkiye de beraber yaşamış olan farklı
etnik gruptan,toplumun çoğundan farklı inancı olanları?
Türk milletinin böyle bir ayrım yaptığını hatırlamıyorum(bunlar gibi 2-3 tane adam öldüren provakatör haricinde)

ama kalkıpta provakasyon için adam öldürenler savunmak,suçu ve suçluyu övmek!
suçu ve suçluyu övmenin cezası T.C.K. da belirlidir ve ayrıca
verdiğim linkteki yazıyı da okursan (senin durumuna uygun bir yazı var ordada)
http://www.hasansen.av.tr/idealhukuk/duyuru_detay.asp?id=2459

Suçu, Suçluyu Övme
Madde 215: (1) İşlenmiş olan bir suçu veya işlemiş olduğu suçtan dolayı bir kişiyi alenen öven kimse, iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(218’e göre, basın yayın yoluyla işlenmesi halinde, ceza yarı oranında artırılır

tarihe geçelim...

Hitlerde aşağı-yukarı bunları savunuyordu.Üstün Alman ırkı ve Yahudilerin yok edilmesi gerektiğini.peki Hitler insanlığa ve kendi milletine acıdan,gözyaşından ve de hayal kırıklığından başka ne getirdi???

Eğer ülkedeki misyonerlik faaliyetlerinin başarısızlığını istiyorsan
bu adam öldürerek değil, ülkdeki insanlar eğitilerek yapılır.
Çünkü sağlam bir İslam inancı olan kimse Hristiyan misyonerlerin yolundan gitmez.
bundan sonra da başarısız olduklarını gören misyonerler zaten ülkeye bir daha gelmezler.

kısacası %99.8 i Müslüman Türkiye bu bilince sahiptir.
bu orandan kendini bilmez bazı özentileri arayış içinde olanları vs. çıkarırsak %2 den fazlası da İslam dininden vazgeçmez.

tekrar sorarım

korkacak ne var?

tabi, sucu we sucluyu owdugumu gordugunuz bir yazim ile istediginiz zaman sawciliga hakkimda suc duyurusunda bulunabilirsiniz, ben yazdiklarimi T.C.K`ya uygun yaziyorum zaten

sizinle fikirlermiz, yontemlerimiz, dusuncelerimiz ayni olmak zorunda degil, bir sorunun birden fazla cozum yolu wardir, herkez kendisine gore bir cozum bulur, bazen sizin cozumunuz farkli olsa bile baskasinin cozumunu beyenirsiniz, ewet guzel bir cozum ama ben su yoldan yapmayi tercih ederim dersiniz.

ben kimseye gidip birini wur demem ama bu sekildeki bir olayda wuranida kinamam. owmek ile kinamamak arasinda da daglar kadar fark war.

sizde baskalarida TCK`yi biliyor mu ne

ifrit' Alıntı:
tabi, sucu we sucluyu owdugumu gordugunuz bir yazim ile istediginiz zaman sawciliga hakkimda suc duyurusunda bulunabilirsiniz, ben yazdiklarimi T.C.K`ya uygun yaziyorum zaten

sizinle fikirlermiz, yontemlerimiz, dusuncelerimiz ayni olmak zorunda degil, bir sorunun birden fazla cozum yolu wardir, herkez kendisine gore bir cozum bulur, bazen sizin cozumunuz farkli olsa bile baskasinin cozumunu beyenirsiniz, ewet guzel bir cozum ama ben su yoldan yapmayi tercih ederim dersiniz.

ben kimseye gidip birini wur demem ama bu sekildeki bir olayda wuranida kinamam. owmek ile kinamamak arasinda da daglar kadar fark war.

sizde baskalarida TCK`yi biliyor mu ne

git birini vur demenin ortaya çıkardığı suç ayrı zaten.
konuya beni ya da bizi desteklemek zorundasın gibi garip bi yaklaşımımda yok
övmek ve kınamak arasındaki farkı eminim savcılar senden,benden çok daha iyi biliyorlar

"keske kadikoyde de, sakaryada da, izmitte de, kisacasi bu sekilde incil basip dagitilan heryerde ayni sey olsa."

cümlesi suçu övmek ve hatta suça teşvik etmek değil de nedir???

ille de açıkça helal olsun demeye gerek yok övmek için.
(örneğin hapise giren dtpliler teröristbaşı soysuza "sayın" dedikleri için hapse girdiler!)

ama bence uçlara yakın durmak hiç iyi değildir ve kişi için tehlike arz eder.

vurmadan kırmadan sorunu halledebileceğimiz kanuna uygun çözüm yolları olmasına rağmen,
neden şiddet?

ifrit' Alıntı:

Bu övmektir ifrit!!!

Seni inandıgın konuları savunmandan dolayı ciddiye alırdım, saygı duyardım. Ama insan hayatını hiçe saymandan dolayı artık seni kaale bile almıyorum.

siddet cunku ben bazi seyleri icime sindiremiyorum, kaybedilen topraklar, yikilan bir imparatorluk ve ardindan yeni bir cumhuriyet kurmamiza ragmen sure gelen dawalar, bunlari hic icime sindiremedim, osmanli yeteri kadar hos goru gosterdi hatta haddinden fazla gosterdi,

biz gercekten soy kirim yapsaydik, suan ermeni, bulgar, yunan arnavut gibi bir cok halk yer yuzunden ya silinmis yada cok az sayida yasiyor olacakti,

yapmadigimiz halde soykirimla suclaniyoruz.

biz kimseyi somurmedik, inancinda kulturunde serbest biraktik, sonra her biri tek tek isyan etti bize, yunanlilar icanadoluya kadar ilerledi, meric sinirlarina kadar zar zor geri alabildik.

simdi de etrafimiz bizden nefret edenlerle dolu, bir boslugumuzu yakasalar yine saldiracaklar.

hos goru ise yaramadigi icin siddet

ifrit' Alıntı:
siddet cunku ben bazi seyleri icime sindiremiyorum, kaybedilen topraklar, yikilan bir imparatorluk ve ardindan yeni bir cumhuriyet kurmamiza ragmen sure gelen dawalar, bunlari hic icime sindiremedim, osmanli yeteri kadar hos goru gosterdi hatta haddinden fazla gosterdi,

biz gercekten soy kirim yapsaydik, suan ermeni, bulgar, yunan arnavut gibi bir cok halk yer yuzunden ya silinmis yada cok az sayida yasiyor olacakti,

biz kimseyi somurmedik, inancinda kulturunde serbest biraktik, sonra her biri tek tek isyan etti bize, yunanlilar icanadoluya kadar ilerledi, meric sinirlarina kadar zar zor geri alabildik.

simdi de etrafimiz bizden nefret edenlerle dolu, bir boslugumuzu yakasalar yine saldiracaklar.

Sen nasıl bu hoşgörünün sınırını belirleyebiliyorsun? Sen nasıl yeter artık diyebiliyorsun? Diğer insanlar yanlış yapabilir. Bu bizim de yanlış yapmamızı gerektirir mi? Yanlış yaptıkça gittiğimiz yeri görüyoruz yavaş yavaş!

ifrit' Alıntı:

konuya çok gereksiz ve konuyla alakası olmayan yerlerden yaklaşıyorsun

artık koşullar değişti
geriye bakıp günümüzü yaşıyamazsın

İSLAM dini;

saygı ,sevgi ve hoşgörüyü temel alan bir din

ve bunu her fırsatta dile getirende ben değilim...

ama senin lafına bak

ifrit' Alıntı:

islamda şiddete yer verildiğini hatırlamıyorum ben

not:ben konuya senin açındna yaklaştım...

islamda siddet oldugunu soylemedim, soyle ornek wereyim, islam kimseye gidip karisini dowmesini soylemez, bak ayette ne diyor

NİSÂ SÛRESİ
(34) Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta)dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah'ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da "gayb"ı korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün.Eğer itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah çok yücedir, çok büyüktür.

simdi burdan sen islam siddeti oneriyor da diyebilirsin, bu senin bakis acina bakar. ayni sekilde islamda ``cihad`` kawrami da wardir, cihadin tanimini fikih kitaplarindan bulabilirsin yada kendi gorusune gore de yorumlayabilirsin, ikisi arasinda da dunya kadar fark olusur.

cihad siddettir, insan canina nasil kiyabilirim de diyebilirsin, cihad yapilmasi gerekli bir eylemedir de diyebilirsin.

insanliktan nasibini alamamis hayvanlardir bunu yapanlar..!

ifrit' Alıntı:
islamda siddet oldugunu soylemedim, soyle ornek wereyim, islam kimseye gidip karisini dowmesini soylemez, bak ayette ne diyor

NİSÂ SÛRESİ
(34) Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta)dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah'ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da "gayb"ı korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün.Eğer itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah çok yücedir, çok büyüktür.

simdi burdan sen islam siddeti oneriyor da diyebilirsin, bu senin bakis acina bakar. ayni sekilde islamda ``cihad`` kawrami da wardir, cihadin tanimini fikih kitaplarindan bulabilirsin yada kendi gorusune gore de yorumlayabilirsin, ikisi arasinda da dunya kadar fark olusur.

cihad siddettir, insan canina nasil kiyabilirim de diyebilirsin, cihad yapilmasi gerekli bir eylemedir de diyebilirsin.

bende İSLAM da şiddet var dediğini söylemedim ki

ama şiddete başvurduğunu söyledim ve bunun da İSLAM da yeri yok dedim

Bunu yapan dünyanın en şerefsiz insandıdır insan demeye bile utanıyorum şlimdi biz avrupaya gitsek orda kuran dağıtsak birisi bize bunu yapsa kafamızı kesse ne demeliykse bundada onu emeliyiz!!!

İslamda ki en büyük sözlerden biriside: Senin dinin bana benim dinim sanadır.!!!

bunu yapan hayvanların Allah (c.c) belasını versin.Buna destek çıkanlarında.

ifrit' Alıntı:

bende diyorum ki durum benzer

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ' Alıntı:
Tarihe bakalım
Hitlerde aşağı-yukarı bunları savunuyordu.Üstün Alman ırkı ve Yahudilerin yok edilmesi gerektiğini.peki Hitler insanlığa ve kendi milletine acıdan,gözyaşından ve de hayal kırıklığından başka ne getirdi???

ayrıca konuyu cihada bağlamaya çalışma

benden dünyada 10 tanede olsa ben Müslüman kalırım
ve ne durumda olursa olsun Müslüman olupta Müslüman kalmayanın aklından da şüphe ederim.
sayılar değil, duygular ve inanç önemli

-Hz. Muhammed ve Dört Halife döneminde ve de Abbasiler Döneminde-
"İslam yayıldıysa kılıçla değil, hoşgörüyle yayıldı."

şiddetle dini inancı koruyamazsın
eğitim gibi kesin bir çözüm varken şiddete yer olamaz.
''Kalem kılıçtan keskindir''

zaten "cihad" şiddet değildir.
en basit anlatımıyla "cihad" Allah yolunda savaşmak ise amaçlı şiddet ile araçlı şiddeti birbirinden ayırmak lazım.Eğer ki Müslüman bir ülkede katliam yapılıyorsa,eğer ki Müslüman bir ülkenin hakkına tecavüz ediliyorsa,eğer ki bir Müslümana zarar geliyorsa savunmak için yaptığın cihad olur savunurken silahla adam öldürmen şiddet değildir.ancak kafadan Müslümanlık elden gidiyor anlayışıyla diğer insanlara hoşgörüsüz davranıp sonra hoşgörülü olamadım olmuyor çözüm yok gibi bahanelerle (oysa ki çözüm çok açık EĞİTİM) eline kılıç almak amaçlı şiddettir.şiddet uygulamak için dini bahane edercesine bi tavır sergilemek ise Allah katında cezasız kalmaz (Usame Bin Ladin gibilerin sonu ne olacak ortada aslında)

yani cihad ille de kılıç alıp savaşmak değildir.
eğitimde cihaddır.Müslüman bir çocuğun eğitimine yapacağın ufacık bir katkıda "cihad"dır.ille de kılıç alıp adam kesmek istiyorum amacım şiddet uygulamak ve de kaos ortamı yaratmak diyosan ona göre de cezası vardır(hem yasalarda,hem dinde)

bu yüzden Allah'a farklı yollardan gidenleri (ya da gittiğini düşünenleri) öldürmek,
insanları ve insanları kendi yoluna çekmeye çalışanı öldürmekte cihad değildir.

başka milletlerin yeryüzünden silinmesinin bir insana ne gibi sapkın bir mutluluk verdiğini anlayamıorum açıkçası.

Türkiye nin etrafındaki ülkelerin potansiyel tehlike olduğu konusunda seninle hemfikir olsamda; "empati" yapmanı tavsiye ederim.
herkes birbirini kendisinin düşmanı olarak görürse tabii ki anlaşmazlık çıkar,savaş çıkar.ama herkes ılımlı yaklaşabilirse çözümü şiddet olarak görülen sorunlar ortadan kalkar.her zaman için "orta nokta" vardır.ama hep daha fazlasını isteyen ve bu uğurda şiddet dahil, her yola başvuran zihniyet bırak orta noktayı görmeyi, doyumsuzdur.

kıssadan hisse: şiddet kesin çözüm gibi görünse de kesin çözüm değil basit çözümdür.
Basit çözümün etkisi ya hiçtir ya da kalıcı değildir.Ama kesin çözüm eğitimdir.Örneğin;

Japonya ya II. Dünya Savaşında atılan atom bombaları
Japonya yı bitirmedi,
aksine daha da güçlenmeleri için vesile oldu.Ama her nedense Japonlar silah üretmedi.
ne ürettiler peki??? TEKNOLOJİ
peki teknolojiyi nasıl ürettiler? EĞİTİMLE
peki şu anda Japonya nın durumu nedir? Pek çok ülkeye göre çok iyi

ders almamız gereken; gerek tarihimizde gerek dünya tarihinde pek çok olay var.olayları sırf değer yargılarımızla değil, sebep-sonuç ilişkileriyle ve de mantık çerçevesinde de inceleyelim derim.

((konuya son mesajımdır))

Geri