Malatya’da yayınevine saldırı: 3 ölü

ChaMuR

Altın Üye
Reaction score
0
Malatya’da yayınevine saldırı: 3 ölü

Malatya’da bir yayınevine düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.

Niyazi Mahallesi’nde bir yayınevine düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi öldü. Saldırıda yaralanan bir kişi de hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetti.

Bu arada, yayınevinin bulunduğu binadan atlayan birinin yaralandığı ve Malatya Devlet Hastanesine kaldırıldığı ifade edildi.

Olaya karışanlarla ölenlerin kimlik bilgileri henüz tespit edilemedi.

Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ve cumhuriyet savcısı, olay yerinde incelemelerde bulunuyor.​

Ntv​

Lanet olsun yeter yaa,ne istiyorlar bu ülkeden...:mad:

tamam insan canına kıymak kabul edilir bisey değil ama yayın evi adı altında kim bilir ne filimler çeviriyorlardır olaylar bu dereceye gelmis vardır yani bir bityeniği

PROVOKASYON MALATYA'DA

Malatya'da bir yayınevinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan olayda 3 kişinin boğazı vahşice kesilerek öldürüldüğü öğrenildi. Saldırıda ölenlerin isimleri belirlendi.

ÖLENLERİN İSİMLERİ
Martin Dölange
Cuma Özdemir
Hamit Çeken

AMELİYATA ALINAN YARALILAR
Emre Günaydın
Uğur adında soyadı belirlenemeyen bir kişi

Malatya'da Hıristiyanlıkla ilgili kitaplar yayımlayan bir kitabevini basan kimliği belirsiz kişiler, 1'i Alman uyruklu olduğu sanılan 3 kişiyi öldürdü. Öldürülen kişiler elleri ve bacakları sandalyeye bağlı ve boğazları kesilmiş halde bulundu. Olayla ilgili olarak 4 kişi gözaltına alındı.

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, olayın saat 13.30 sıralarında meydana geldiğini, olay yerine giden polis ekiplerinin içeride 2 ölü ve 1 yaralı ile karşılaştığını, hastaneye kaldırılan yaralının yolda hayatını kaybettiğini söyledi.

Camdan aşağıya atlayan Emre Günaydın'ın yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını ifade eden Daşöz, öldürülen kişilerin içeride elleri ve bacakları sandalyeye bağlanmış ve boğazları kesilmiş halde olduğunu ifade etti.

Daşöz, yayınevine geçmişte bir saldırı girişiminde bulunulduğunu, buna yönelik önlem alınıp alınmadığının sorulması üzerine, emniyetten koruma talebinin olmadığını ifade etti.

Daşöz, içeride İncil olup olmadığı yönündeki soruya ise içeride kitaplarla ilgili ayrıntılı inceleme yapmadığı yanıtını verdi.

Gözaltına alınan 4 kişinin sorgusu sürüyor. Hastaneye kaldırılan Emre Günaydın'ın da ifadesine başvurulacak.

Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ve Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ da olay yerinde incelemelerde bulundu.

İncil dağıttığı iddia edilince isim değiştirdi

Doğan Haber Ajansı muhabiri Mikail Pelit'in CNN TÜRK'e verdiği bilgilere göre, yayınevi "Kayra" adı altında faaliyet gösterirken "İncil dağıttığı" iddiası ile ülkücüler tarafından protesto edildi ve adını "Zirve" olarak değiştirdi.

CNN TÜRK yayınına katılan Zirve Yayınevi Genel Müdürü Hamza Özant, bir takım tehditler aldıklarını söyledi.

Yayınevi ile aynı binada bulunan Cem Vakfı'nın Malatya Şubesi Başkanı Eşref Doğan, söz konusu yere giren-çıkan çok sayıda kişinin olduğunu, orada yayıncılık yapıldığını bildiklerini söyledi.

Doğan, olayın nasıl meydana geldiğini bilmediklerini, herhangi bir ses duymadıklarını söyledi.

( cnn Turk )

Gelişmeler geldikçe olay su yüzüne çıkar .

Yazıklar olsun be İslamın adını kirletmeye doymuyor deyyuslar.Cana kıymak en büyük günah adamlar tutup "din" adına cinayet işliyorlar.Cehennemin ta dibine gidersiniz inşallah.

Ne Yapmaya Çalışıyorlar Anlamıyorum...

Akp ' yi Hiç Desteklemesemde Bu Ayan Beyan Cumhurbaşkanlığı İçin Akp ' ye Yapılmış Olan Çok Büyük Bir Komplo Büyük Bir Darbe Bu Bir Gerçek...

fındık kadar beyin yok bunlarda. utanmaz alçaklar. şimdi bunları kahraman ilan edende çıkar. tıpkı samsunda yakalanan 19 yaşındaki veledi ettikleri gibi. ulan sizemi kaldı onların cezasını vermek. yobaz terörist zihniyetli eşkiyalar.

iyi olmus bu konuya bir kerede daha değınmıştim bunlar gızli servislerden destek alıyor su an büyük sehirlere bir bakın ilkögretim okullarının yakınlarında dısarıdan dükkan görünümlü hiç bir sekılde fark edilmeyen kiliseler var türkiyede bir anda hıristiyan nufus bir anda nasıl arttı bu kadar?

mtt' Alıntı:
iyi olmus bu konuya bir kerede daha değınmıştim bunlar gızli servislerden destek alıyor su an büyük sehirlere bir bakın ilkögretim okullarının yakınlarında dısarıdan dükkan görünümlü hiç bir sekılde fark edilmeyen kiliseler var türkiyede bir anda hıristiyan nufus bir anda nasıl arttı bu kadar?

sen ne biçim insansın
tiksindim senden :mad:

Camdan atLayan ki$i çaLıştıgım yerin patronunun akrabasıymı$.. habire teLefonda konusuyodu ondan ögrendim bende olayı.. inciL dagıtıyorLarmış heraLde ondan olmuş olay öyLe duydum

ne zamandan beri misyonerlikle mucadele gericilik oldu yahu? siz biri insani musluman yapmamisken, yani basinizda muslamanligi birakanlarin webalini nasil ustleneceksiniz?
hadi bizi ilgilendirmez diyosaniz, bari ilgilenenlere bulasmayin.

keske kadikoyde de, sakaryada da, izmitte de, kisacasi bu sekilde incil basip dagitilan heryerde ayni sey olsa.

bu topraklarin tarihini bilmeyenler, bildikleri tarih yarim yamalah cumhuriyet doneminden ileri gitmeyenlerin sacma yorumlar yapmasina sasirmamak lazim aslinda, onlara gore misyonerlik, insanlarin hristiyan olmasi cok normal birsey, muhasir medeniyet sewiyesine cikacaklar ya!

ifrit' Alıntı:
ne zamandan beri misyonerlikle mucadele gericilik oldu yahu? siz biri insani musluman yapmamisken, yani basinizda muslamanligi birakanlarin webalini nasil ustleneceksiniz?
hadi bizi ilgilendirmez diyosaniz, bari ilgilenenlere bulasmayin.

keske kadikoyde de, sakaryada da, izmitte de, kisacasi bu sekilde incil basip dagitilan heryerde ayni sey olsa.

bu topraklarin tarihini bilmeyenler, bildikleri tarih yarim yamalah cumhuriyet doneminden ileri gitmeyenlerin sacma yorumlar yapmasina sasirmamak lazim aslinda, onlara gore misyonerlik, insanlarin hristiyan olmasi cok normal birsey, muhasir medeniyet sewiyesine cikacaklar ya!

Var mısın yurtdışında müslümanlığı yayanları da öldürsünler, ordaki camileri de yaksınlar yıksınlar, imamlarını öldürsünler, Türk'leri katletsinler??? Bunu kabul edebiliyor musun? Bunu kabul edebiliyorsan o zaman problem yok!
Bu ülkenin tarihini iyi biliyoruz. Geçmişte tüm dinlerin kardeşçe nasıl bir arada yaşadıgını iyi biliyoruz.

aynen katılıyorum

şuan yurt dışında boyle bir olay olsa Türkiye ne biçim ayağa kalkardı

sanki yurt dışında hiç İSLAM misonerliği yapılmıyorda sadece türkiyede gayri müslümler misyonerlik yapıyor

ne ekersen onu biçersin

VahŞİ Provokasyon Malatya'da

VALİNİN AÇIKLAMASI

saldiri.jpg

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, olayda sandalyeye oturtularak el ve ayakları arkadan bağlanmış ve boğazları kesilmiş 3 kişinin öldüğünü söyledi.

Vali Daşöz, olay yerinde 3 kişinin göz altına alındığını ifade ederek, camdan atlayan şahsın saldırgan taraftan olup olmadığının bilinmediğini açıkladı.

Vali Daşöz, 'Yayınevinin yasa dışı yayın yaptığı iddiaları var, bu hususu doğrulatmaya çalışıyoruz' dedi

Yayınevinin isminin daha önce 'Kayra' olduğu ve tepkiler üzerine 'Zirve' olarak değiştirildiği öğrenildi. Geçtiğimiz yıllarda 'Kayra Yayıncılık adıyla faaliyet gösterirken İncil dağıttığı için yayınevine tepkiler olduğu aktarıldı. Zirve Yayıncılık Genel Müdürü Hamza Özant da daha önce çeşitli tehditler aldıklarını ileri sürerken, Vali Daşöz, yayıevinden emniyet'e ulaşan herhangi bir koruma talebinin bulunmadığı açıkladı.

POLİS ZİRVE YAYINEVİNDEKİ BİLGİSAYARLARA EL KOYDU​

Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri, söz konusu yayınevinden bilgisayarlar, ajanda ve büro malzemeleri aldı.

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, ölenlerden birinin Alman uyruklu olduğunu belirterek, ''Diğer ölenlerin kimlikleri henüz tespit edilemedi. Çünkü çok sayıda kimlik taşıyorlar'' dedi.

Daşöz, yayınevinin yayınları arasında İncil bulunup bulunmadığı sorusu üzerine, ''Evet bu tip yayınlar yapılan bir yer olduğu üzerinde duruluyor'' dedi.

Gözaltına alınanların sorgusunun devam ettiği belirtilirken, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde olduğu öğrenildi.

ALMAN BÜYÜKELÇİ: ŞOKE OLDUM

AB Dönem Başkanlığını yürüten Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, Malatya'daki Zirve yayınevine karşı gerçekleştirilen "vahşi" cinayeti kuvvetle kınadığını belirterek "Alman bir vatandaşının kurbanlarının arasında olmasından şoke oldum" dedi.

Büyükelçi Cuntz, Malatya'da meydana gelen saldırıları büyük bir üzüntü ile öğrendiğini belirterek, "Alman bir vatandaşının kurbanların arasında olmasından şoke oldum" dedi. Cuntz şöyle devam etti:

"Cinayetin nasıl gerçekleştiğinin henüz belli olmamasına karşın bu vahşi cinayeti kuvvetle kınıyorum. Alman Büyükelçiliği, Türk otoriteleri ile temas halinde ve soruşturma yürüten Türk yetkililerinin çalışmalarını kararlılıkla ve gecikmeden yürüteceklerine güveniyorum."

ÖLENLERİN İSİMLERİ
Alman uyruklu Tilman Gesge, Elazığlı Uğur Yüksel ve Malatyalı Necati Aydın

AMELİYATA ALINAN YARALI
Emre Günaydın

Yayınevi ile aynı binada bulunan Cem Vakfının Malatya Şubesi Başkanı Eşref Doğan, sözkonusu yere giren çıkan çok sayıda kişinin olduğunu, orada yayıncılık yapıldığını bildiklerini söyledi. Doğan, olayın nasıl meydana geldiğini bilmediklerini, herhangi bir ses duymadıklarını anlattı.

HûLêYññ' Alıntı:
tamam insan canına kıymak kabul edilir bisey değil ama yayın evi adı altında kim bilir ne filimler çeviriyorlardır olaylar bu dereceye gelmis vardır yani bir bityeniği
insan Canına Kıymak NasıL KabuL ediLir ya ßu kadarmı köreLdi insanLık DuyguLarımız ßu kadarmı aCımaSız oLduk orda ßoğazı KesiLenLer insandı unutmayın ! Arkada$Lar ßu kadar duygusuz oLmayın !

Geri