bak yapılan yorumları hiç okumadan direk yazıyorum kesinlikle HP alma nedeni ilk evela yazdırma kuyruğuna sokulan belgelerin iptali bir kabus misal yanlışlıkla 1000 sayfalık bir dökümana yazdır dedin sen onu iptal edene kadar (hp nin alt seviye yazıcılarından bahsediyorum) yaklaşık bir 20-30 sayfa yazar iletişim problemi yüzünden sanırım. tabi bununla doğru orantıda mürekkep sarfiyatı eğer lazer alırsan ki renkli seçenekleri baya pahalı ev kullanıcısıysan kesinlikle tavsiyem değil. Ben canon u keşfettim canonun pixma serisinden kendine en uygununu alabilirsin bence misal bi belge yazdırıyorsun yazdırmayı iptal etmek istedin iptal dediğin anda şak yazdırma iptal kesinlikle kararlı makinalar kartuş masrafı ise hp ye nazaran daha uygun. Samsung yazıcılar da iyiymiş ama fikrim yok hiç kullanmadım dostum ben derim tanınmış bir marka al ama HP hariç
ben ofiste Canon Mp-140 M. Püs. Çok Fonksiyonlu Yazıcı 84,00 YTL bunu kullanıyorum çok sağlam görüntüsü var hakikaten öncesinde aynı ayarda hp nin bir yazıcısı vardı o kadar dandik ki anlatamam ne scanneri iş yapar ne yazıcısı. hız ve fonksiyonellik arıyorsan bu önerdiğim yazıcı tam sana göre.