Mahsuni şerifin Abdullah çatlıya yazdığı şarkı

Arkadaşlar bilmeden lütfen yazmayınız.. Türkü'nün ismi "bana dönek demiş itin birisi".. Soruyorum size..kim-kime-neden dönek der..

Aynı görüşü savunan iki kişiden biri, görüşünü bir kenara bırakıp, olaya "farklı" baktığında, "genelde" dönek olarak tabir edilir..

Abdullah ÇATLI Reis, hayatının hangi döneminde Ülkücülük'ten başka bir ideolojiye inandı?

Ya da..Üstad Mahsuni Şerif, ne zaman Ülkücü idi de, döndü..?

Bu şarkı, Çatlı Reis'e yazılmamıştır..Bilginize..

kaçakadam;3738559' Alıntı:
Arkadaşlar bilmeden lütfen yazmayınız.. Türkü'nün ismi "bana dönek demiş itin birisi".. Soruyorum size..kim-kime-neden dönek der..

Aynı görüşü savunan iki kişiden biri, görüşünü bir kenara bırakıp, olaya "farklı" baktığında, "genelde" dönek olarak tabir edilir..

Abdullah ÇATLI Reis, hayatının hangi döneminde Ülkücülük'ten başka bir ideolojiye inandı?

Ya da..Üstad Mahsuni Şerif, ne zaman Ülkücü idi de, döndü..?

Bu şarkı, Çatlı Reis'e yazılmamıştır..Bilginize..

Kime yazıldığı o kadar önemli değil ki.Mahsuni Baba kral müzik yapmış.Kendisini rahmetle anıyorum.

Eserlerine sanatina diyecek hic bir sozum yok.
Fakat donekligine gelince diyecek bir kac sozum var.
Kendisi sunni bir annenin babanin cocugu olmasina ragmen,
Fikirleri ve dunya gorusu cok farkli birisiydi.
Alevi soylemleri icerisinde yer alir,sosyalizimi savunurdu.
Bir bakarsin milliyetci olurdu,bir bakarsin sunni.
islama inandigini soylerdi fakat inanmadiginida,kendi vasiyeti uzerini.
Kildirmadigi cenaze namazinda gorduk.
O yuzden ALLAH rahmet eylesin demiyorum.
Topragi bol olsun diliyorum.

tşkler.Allah rahmet eylesın büyük sanatcı idi

Mahzuni şerif kayseride konser verirken abdullah çatlı geliyor mahzuniye silah dogrultup tehtid ediyor...Buna çok kızmış olan mahzuni,çatlıya cevap olarak bu türküyü yazıyor

http://www.izlesene.com/izle/itin birisi-bana-donek-demis-itin-birisi/3594415377

ömür boyu serçe bile vurmamış diyor. çatlının leşlerini sayamazsın arkadaşım . o leşlerin çoğuda bölücülerden ve türkiye aleyhine çalışan koministlerden oluşur .ayrıca mahsuniye vurcam demiş olsaydı şuan mahsuni yaşamıyor olurdu meraklanma .

bu şarkıyla çatlının bi alakası yok . saçma sapan konular açıp insanlara b..k atmayın

yuesbi peki sen nerden çıkarıyorsun mahzuni şerif'in sünni bir aileden geldiğini.Mahzuni Şerif 'in 200 yıl öncesine gidecek kadar bir araştırmanın sonucunda alevi bir aileden geldiği tamamen kanıtlanmıştır.Aleviliğin ilk kuralı insan temelidir.herşey insanda biter.sosyalizm nedir peki?üretim araçlarının tamamen halk iradesinde yürütülmesidir.yani yine halk ve yine insan.mahzuni'den önce sen aleviliğin tanımını öğren bence.özellikle anadolu aleviliğinde ülke ve millet sevgisinin çok ayrı bir yeri vardır.aleviler ülkelerini çoğu milliyetçi geçinen insandan daha çok sever ve sahip çıkar.ülke sevmek öyle lafla peynir gemisi yürütmekle olmuyor.vergi vermek,yoksul doyurmakta ülke ve insan sevgisinden kaynaklanıyor. bu nedenle mahzuni tabi ki milliyetçi bir insandı.mahzuni için 2 tane devrimci vardır bu dünyada.
birincisi herşeyi yaratan YÜCE ALLAH
ikincisi ise Türk milleti için herşeyi baştan yaratan MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'tür.
mahzuni hümanist bir kişiliğe sahiptir.yani herşeyiyle insan odaklı bir düşünce.bu nedenle Allah'a inanıyorum deyipte bir hocanın bir hacının arkasından gidilmesine karşı çıktı.şu şiirini lütfen iyi okuyun:

Dostlar ben Allah'ı inkar etmedim
Bu şekilde hayvan kalana çattım
Şeriat'ı sevdim, yere yatmadım
Gösterişe namaz kılana çattım.

Arapça değildir Allah'ın dili
Allah evi yapmaz Allah'ın kulu
Camiden geçer mi cennetin yolu
Burda cehennemlik olana çattım.

Ne sakal ne bıyık dosta yetirir
Ne dua ne telkin canlar bitirir
Ne muska ne divit Hak'ka götürür
Ben canlı içinde yalana çattım.

Mahzuni'yim daha ötesi var mı
İbrişim elliler çelik büker mi
Ben bir canım diyen cana kıyar mı
Böyle bir görünmez plana çattım....

bu nedenle Mahzuni inancın Allah ile kul arasından kalması gerektiğine inanmıştır.bu dünyada her türlü naneyi yeyip cenaze namazı kılınmaktansa sadece doğruları ve halkın sorunlarını söylediği için yıllarca işkence görüp hapis yatıp namaz kıldırmadan girmiştir bu dünyadan. ve bunu unutma dostum Mahzuni Şerif daha ilk okula giderken kuran kursuna gidip kuran hatim etmiştir...

Geri