Mahalle maçlarının kurallarından hangileri sizin mahallenizde de geçerli / geçerliydi

Mahalle maçlarının kurallarından hangileri sizin mahallenizde de geçerli / geçerliydi

• 1. Şık

Kullanılan: 14 25.5%
  • 2. Şık

Kullanılan: 6 10.9%
  • 3. Şık

Kullanılan: 5 9.1%
  • 4. Şık

Kullanılan: 1 1.8%
  • 5. Şık

Kullanılan: 6 10.9%
  • 6. Şık

• 7. Şık

Kullanılan: 4 7.3%
  • 8. Şık

Kullanılan: 1 1.8%
  • 9. Şık

• 10. Şık

Kullanılan: 8 14.5%

• Kullanılan toplam oy
    55

yi6it

New member
HH Üyesi
Reaction score
0

mahalle2.jpg

futbol_2.jpg

hwscan01108.jpg

mahalle-maci3.jpg

img0117a.jpg

Mahalle maçlarının kurallarından hangileri sizin mahallenizde de geçerli / geçerliydi ?

--

1 ) İyi oynayan iki kişinin aynı takımda yer almamasına dikkat edilir.

2 ) Maçların hayali kale direkleri arası adım ile sayılır, olmaları gereken yerler iki taş ile işaretlenir.

3 ) Hava kararınca, ezan okununca, anne-baba çağırınca maç biter.

4 ) Topu patlatan parasını öder, patlak top ikiye kesilip kafaya takılır

5 ) `Frikiklerde açıl biraz` denince `Burası Ali Sami Yen mi` şeklinde cevap verilir.

6 ) Penaltılarda kaleci değiştirilirse 2 penaltı atılır.

7 ) Abanma ve burun vurmak yoktur, vurulursa eleştirilir

8 ) Top insanın pek münasip olmayan bir tarafına gelirse herkes `İşe işe!` diye bağırmalıdır. :durdurun

9 ) Topun sahibi tüm kuralları koyar, takımı kurar, kaleyi seçer, istemediği kişileri topuyla oynatmaz. :durdurun

10 ) Klişe laf: `At bakayim abinin kıllı göğsüne!`. :biggrin

:clap:clap:clap:clap:clap Varsa Bildikleriniz Bu Konu Altında Paylaşalım :clap:clap:clap:clap

3 korner 1 penaltıdır:)taç çizgisi kaldırım,su kanalı ve veya bi ağaç hizasındadır.çıktı çıkmadı kavgası sürekli yaşanır.:)

9 Hariç Hepsi Vardı Bizim MahaLLede Yaw :saskin
Takımı Büyük AbiLer Adım aLışarak Kurardı :hhmanD

ben genelde hangi takımda olursam olim karşı takımdan siz çok güçlü oldunuz sesleri yükselirdi:D

valla 9 u hiç hatırlamıyorum ama dieğrleri genelde olurdu mahallemizde.

bide bizim mahalleye özel(Üsküdar doğancılar) park bekçisi kollamayı kime yaptıracağımızı seçerdik. parkta çimlerin üstünde gerçek zeminde oynardık. bekçi geleceğinde gözcü bağırır herkes kaçardı:D

çok güzel yamışsınız elinize sağlık,
bide
atan alır kuralı vardı :)
(bayırdan aşağı yada uzak bir yere giden toplar için işletilen bir kuraldı)

çok güzel yamışsınız elinize sağlık,
bide
atan alır kuralı vardı :)
(bayırdan aşağı yada uzak bir yere giden toplar için işletilen bir kuraldı)

üff hiç hatrlatma.:eek:ha

bizim oynadığımız alan 40m ye yakın bi yerdi uzunluk olarak. bide bayır aşağı. kaleye geçer dikerdimtpu aşağı kaçarsa koşar bide onu alırdım:D

evet hepsi vardı.:) hatta atan getirirdi topu. bide top taşın üstünden mi geçti yoksa gol mü tartışmaları çok olurdu. bu yüzden kavga ettiğimi bilirim:)

Bir De Şu OLay Vardır Şişman Ve Tıknazsan Paso KaLeci OLursun :D

GözLükLüysen KaLeye Geçmekten Yırtarsın :D

FrikikLeri, KornerLeri, PenaLtıLarı Atarken Herkes Önce Ben Diye Dövüşür :D

FazLa ÇaLıma Kaçarsan Biz Burada Muhtarın Eşeğimiyiz La Diye ELeştiriLer GeLir :D

Sonra Da Takım İçinde O Çocuğa KüsüLür Kimse Pas Vermez Çocuk BuruLur İçine Kapanır :D

Ayrıca Aşırı ÇaLımLarLa Hava Atmaya ÇaLışan Çocuğun Ayağı İtinayLa KırıLır :D

Komşunun Camı KırıLdığında Veya Komşunun Bahçesine Top Kaçarsa Herkes OLaydan Bi Haber Gibi Davranır Ve Topu Kaçıran ALır :D

BunLar ŞimdiLik AkLıma GeLenLer :D Sonra Yine EkLerim :D

heheheheh güzeldi :)

gercekten hepsi doğru ve mahallem sanki daha dün gibi gözümün önüne geldi. birde sahada cizgi olmadığından penaltıydı değildi diye çok tartışma çıkardı.

bizde şey vardı. ""atta bir kafa atayım"" :durdurun

vay be. küçükken ne oynardık he. 9 Aylık, 15 Aylık, Alman... En az saydıran kaleye hahaha...

top oynadığımız çayırın kenarında açık lağam akan bi uzun - ince yol vardı çukurdan bi yol. top oraya gelene kadar herkes kafaya çıkardı ama top o lağama gidince pffff kimse havadan oynamazdı... topu atan onu eli yada ayağı ile çukurdan çıkarıp silerdi çimlere. sonra taç atılırdı, tabi topa kimse yaklaşmazdı. hele ben 50 metre uzak dururdum... :durdurun

Geri