"Madalyaların Gerisi Gelecek"

admiral

New member
Reaction score
0
Grekoromen Milli Takımı Teknik Direktörü Mehmet Akif Pirim, Fatih Üçüncü'nün ilk kez katıldığı Avrupa şampiyonasında 55 kiloda Türkiye'ye bronz madalya kazandırdığını anımsatarak, madalyaların gerisinin geleceğini söyledi.

Kendilerinin Fatih'ten final yapmasını beklediklerini, en azından gümüş madalya kazanmasını istediklerini dile getiren Pirim, şöyle devam etti:

''Üçüncülük de güzel bir sonuç. Bu bir başlangıç oldu. Bundan sonra da güzel başarılara imza atacağına inanıyorum. Biz uzun yıllardır 55 kiloda sıkıntı çekiyorduk, bu sıkıntımızı giderdik. Bir olimpiyat şampiyonu olarak en büyük arzum İngiltere'deki Londra Olimpiyatları'nda halkımıza şampiyonluk duygusunu yaşatmak ve yaşamak.''

Öncelikli hedeflerinin olimpiyatlar olduğunu vurgulayan Pirim, ''Bizim öncelikli hedefimiz olimpiyatlar. Çünkü, 7 sıkletin 4'ünde olimpiyat barajını aştık. İkinci büyük hedefimiz geriye kalan sıkletlerde de vize alıp 7'de 7 yaparak tam kadro ile olimpiyatlara katılmak. Bulgaristan, Çin ve Finlandiya'da baraj maçları yapılacak. Orada başarılı olup tam takım halinde İngiltere'de bulunmak istiyoruz'' dedi.

Fatih Üçüncü'nün antrenörü Bayram Özden de sporcusunun çalışkan, disiplinli ve çok iyi ahlaka sahip bir sporcu olduğunu dile getirerek, ''Benden sonra ülkemize 55 kiloda bronz madalya kazandırdı. Bu bakımdan benim içinde ayrı bir gurur vesilesi. İnşallah olimpiyat vizesi alırız ve Fatih'i orada görürüz. Biz buna inanıyoruz ve başaracağız'' diye konuştu.

Fatih Üçüncü ise ilk kez katıldığı Avrupa şampiyonasında Türkiye'ye madalya kazandırdığı için çok mutlu olduğunu bildirdi.

Üçüncü, ''Hedefim şampiyon olmaktı. Ancak, grup finallerinde yenildim. Avrupa şampiyonasında bronz madalya alarak ülkeme üçüncülük kazandırdığım içim gururluyum. İnşallah Londra Olimpiyatları'na katılır ve ülkemi daha iyi temsil ederim'' şeklinde konuştu.

Bu sıklette altın madalya Azerbaycan'dan Elchin Aliev'in olurken, gümüş madalyayı ise Macar Peter Modos kazandı. Diğer bronz madalya ise Aleksander Kostadinov'un oldu.

Geri