"maALESef"

mr.aLi

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Büyüsünler de “badem” olsunlar diye “çağla badem”lerin üniversite sınavına şifre koymuşlardı…

Bu sefer şifresiz mifresiz daha pratik bi yol buldular, beğenmediklerine kafadan soru kitapçığı vermediler!

*
Çöz çözebilirsen…
*
E merak ediyor insan tabii.
Ne sordular?
*
Girdim ÖSYM’nin internet sitesine, ALES’in soru kitapçığını tıkladım…
*
Sözel bölüm.
25’inci soru mesela.
*
Önce bi metin verilmiş:
“Gücünü gözlem ve mizahtan alan öyküleriyle tanınmaktadır. Konuşur gibi yazmanın doğurduğu rahatlık ve akıcılık görülür. Toplumsal bozuklukları, çarpık kişilikleri ele alır. Bilgilendirmeye yönelik bir yol seçer.”
*
Sonra da, aşağıdakilerden hangisi bu yazarın özelliklerinden biri “olamaz” diye sorulmuş.
*
Cevap?
Baktım cevap anahtarına.
E şıkkı.
Yani?
Bu yazarın özelliği, toplumsal
olayları “tarafsız” bakış açısıyla anlatmak “olamaz”mış!
*
Demek ki neymiş?
Gözlem yapan, mizahla süsleyen, konuşur gibi, rahat ve akıcı yazan, toplumsal bozuklukları, çarpık kişilikleriele alan, ahaliyi bilgilendiren yazar “tarafsız olamaz”mış.
*
Ya nasıl olurmuş?
Trene bakar gibi bakar, öküz
gibi yazarsa, fikir kabızıysa, toplumsal bozuklukları teğet geçip, suya
sabuna dokunmadan, çarpık kişiliklere ilişmez ve ahaliyi bilgilendirmezse “tarafsız yazar olur”muş.
*
İnanmayıp “tatmin” olmayan, sağlamasını yapmak için açsın, gazetelere baksın… Boşuna mı, ÖSYM’deki rezaletleri görmeyip, yazmayıp, üstüne alkışlıyor
“tarafsız yazar”lar kardeşim?
*
Ha, nasıl oluyor da utanmadan orda oturuyorlar hâlâ derseniz… Malum,
dört yanlış bir doğruyu götürüyor. Bunlarda ilaç niyetine bi doğru bile olmadığı için, götüremiyor maALESef.

YıLmaz ÖzdiL

- KayNaK -

Geri