Maİlle Kurtulan Hayatt

wdesinger

Banned
Reaction score
0

Sayın Hocam 3000 liramız var ve sigortalıyız böbreği annem verecek.Lütfen acil ameliyat edilmeme yardımcı olurmusunuz.Avukat olunca söz borcumu ödeyeceğim

--------------------------------------------------------------------------------

Akın Doğanay, İstanbul Büyükçekmece’de yaşayan mobilyacı bir babanın ve ev hanımı bir annenin oğlu. Henüz 24 yaşında. Çok başarılı bir lise öğreniminin ardından İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni burslu kazandı. Ancak bunun sevincini yaşayamadan acı bir gerçekle karşılaştı: Kronik böbrek yetmezliği yaşıyordu ve acilen böbrek nakli gerekiyordu.

ANNESİ VERDİ

Böbreğini vermeye hazırlanan annesi Kibriya ve babası Turan Doğanay para biriktirmeye çalıştı, ancak 3 bin YTL toparlanabildi. Prof. Dr. Münci Kalayoğlu’nu gazete ve televizyonlardan ilgiyle takip eden Akın Doğanay, 5 Eylül günü durumunu anlatan bir e-mail yazdı. Maili okuyan ekip, Akın Doğanay’ı ameliyat etti ve annesinden alınan böbrekle hayata döndürdü.

Memorial Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Mümin Uzunalan, Akın Doğanay’ın ameliyatına nasıl karar verdiklerini, “Bu kararı vermemizde, onun üslubundaki samimiyet kadar, 24 yaşındaki genç bir avukat adayının haftanın 3 günü diyalize mahkum olmak yerine mesleğini icra etmesi gerekliliğine olan inancımız etkili oldu” sözleriyle anlattı.

27 Eylül’de Akın Doğanay’ın böbrek naklini yapan Opt.Dr. Burak Koçak da, “Böyle genç, çalışkan, dinamik bir kişiyi görünce daha fazla yardımcı olmayı istedik. Çünkü böbrek nakli olabilirse, diğer arkadaşları gibi normal hayatına devam edebilecekti” diye konuştu.

--------------------------------------------------------------------------------

Çevre baskısı bağışı engelliyor

SELÇUK Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Murat Büyükdoğan, beyin ölümü gerçekleşen hastaların ailelerinin, çevrelerinden gelecek tepkilerden çekinerek organ bağışı yapmadıklarını söyledi. Ailelerin ikinci ya da üçüncü görüşmede ikna edilebildiğini anlatan Büyükdoğan, “Organ bekleyen kişilerin durumunu, yakınlarının ölümünün diğer insanlara hayat verebileceğini anlatıyoruz. Ama en çok etraftan gelecek tepkiden çekiniyorlar. Çevrelerindeki insanların, hastalarının organlarını sattığı düşüncesine kapılmalarından endişe ediyorlar. ‘Biz köyde yaşıyoruz, çocuğunun organlarını sattı diyecekler’, en fazla duyduğumuz çekincelerden birisi” diye konuştu.

‘SATTIN’ DERLER KORKUSU

Aileleri ikna etmekte zorlandıkları diğer konunun da organ bağışının günah olduğu düşüncesi olduğunu belirten Büyükdoğan, “Organ bağışının dinimizde yeri olduğunu anlatıyoruz. Hayat kurtarmanın din açısından da çok önemli olduğunu söylüyoruz. Ancak ‘Şu hoca, şöyle fetva verdi’ diyerek karşı çıkanlara sıkça rastlıyoruz’’ dedi.

Artık her şeyi yiyip içiyor

PROF. Dr. Münci Kalayoğlu’nu manevi babası ilan eden Akın Doğanay da, geri çevrileceğini hiç düşünmediğini belirterek şunları söyledi: “Münci Hoca bu işi halleder diye düşünüyordum. Gerçekten de öyle oldu. Yakından tanıyınca da doğru düşündüğümü anladım. Hayatımda çok özel yeri var. Ona ve ekibine ne kadar teşekkür etsem az. Burak Bey büyük bir güven verdi. Hâlâ sözümün arkasındayım. Avukat olunca mutlaka borcumu ödeyeceğim.”

Kibriya Doğanay ise Prof. Dr. Kalayoğlu ile Opt. Dr. Koçak’a minnettar olduklarını belirterek, “Böbreğimi verirken bir an bile düşünmedim. Bizim için bu bayramın yeri başka. Çok şükür her şeyi yiyip içebiliyor. Münci ve Burak Bey, oğlumu bana bağışladı. Bizimle çok ilgilendiler. O kadar mutluyum ki, söyleyecek söz bulamıyorum” dedi.

Doktorları bu satırlar etkiledi:

SAYIN hocam merhaba,

Ben İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf (burslu) öğrencisiyim. Böbrek nakli olacağım. 3000 YTL param var ve sigortalıyız. Böbreği annem verecek. Sizin hastanede olmama yardımcı olabilir misiniz? Avukat olduğumda öderim borcumu.

Geri