Mısır'da iLk Türk OkuLu AçıLdı!

ßLu£

Banned
Reaction score
0
Ortadoğu'nun iki lider ülkesi Türkiye ile Mısır, politika ve ekonomide gösterdiği hızlı yakınlaşmayı, eğitimle daha da güçlendiriyor.

29vgugx.jpg

Dünyanın dört bir köşesinde Türk bayrağını dalgalandıran girişimciler, Mısır'daki ilk Türk okulunu önceki gün açtı. Uluslararası Selahattin Türk Okulları'nın ilk şubesi, başkent Kahire'de hizmete girdi. Açılış için düzenlenen geceye Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Şafak Göktürk, Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in dinî işler danışmanı Ahmet Ömer Haşim ve Türk futbolunun efsane isimlerinden Hakan Şükür ile ülkenin önde gelen entelektüelleri, milletvekilleri ve sanatçılar katıldı.

Programda konuşan Büyükelçi Göktürk, teknolojiyi herkesin kullanabileceğini, ancak üreten beyinleri yetiştirmenin daha önemli olduğunu, Selahattin Okulları'nın da bu misyonu yerine getireceğini vurguladı. Okulun, son yıllarda gelişen Mısır-Türk ilişkilerinin son halkasını oluşturduğunu belirten Göktürk, Türk girişimcilerin dünyanın dört bir yanındaki eğitim faaliyetlerinin artarak devam etmesi gerektiğini söyledi. Mısır Müftüsü Ali Cuma ise kurumun ileride açılacak okullar zincirinin başlangıcı olması temennisinde bulunarak, Mısır'da en az 10 okul görmek istediğini ifade etti. Ülkenin okullar ve üniversiteler bölgesi olarak adlandırılan Yeni Kahire semtinde kurulan Selahattin Okulları'nın ilk şubesi, 13 bin metrekarelik bir alana inşa edildi. İngilizce eğitim verilecek okulda Türkçe, Almanca ve Fransızca tercihli dersler olacak. Kreşten liseye sınıfları bulunan kurumda 500 kişilik bir konferans salonu, futbol, basketbol, voleybol ve tenis sahaları da yer alıyor. Bu yıl eğitim-öğretime başlayacaklarını kaydeden Okul Müdürü Şevket Şimşek ise talebin çok yüksek olduğunu dile getiriyor.

LOS ANGELES TIMES: TÜRKLER GELİYOR

Mısır'daki Türk Okulu'nun açılışı dış basında da yer buldu. Los Angeles Times gazetesi, 'Türkler geliyor' başlığıyla internet sitesinden verdiği haberde okulun açılışını Türkiye'nin siyasî ve kültürel hedefleri doğrultusunda bir sinyal olarak değerlendirdi. Okuldaki öğretmenlerin içinde ise Türk ve Mısırlıların dışında Amerikalı, Kanadalı ve İngiliz eğitimcilerin bulunduğu bilgisi verildi. Haberde okulun Gülen hareketiyle ilişkili olduğu belirtilirken, Fethullah Gülen'in Türkiye'de milyonlarca takipçisi olan 'liberal bir İslam düşünürü' olduğu ifade edildi. Mısırlı İbrahim Ganim adlı Türkiye uzmanı, Los Angeles Times'a verdiği demeçte Türkiye'deki hükümet dışı aktörlerin Arap dünyasında gerçekleştirdikleri eğitim, ticari ve kültürel projelerle Ankara'ya bölgesel bir rol oynaması için zemin hazırladığını söyledi.

Los AngeLes Times Diyorki
TürkLer GeLiyor

Yani FethuLLah GüLen TürkLer için iyi şeyLer yapıyor!!!

Ama geLde bunu memLeketimizdeki FethuLLah GüLen düşmanLarına anLat!!!!

BiriLerine Kapak OLsun

Bazı insanlar dusunemeyen piyonlar yaratır

VaLLah Şu Vatansever ArkadaşLarda Bizim Adımızı Dünyaya Duyursa Ne GüzeL oLurdu.

Lafa GeLince Can Feda Ama İcraat Fıss.

mongol insanlar dusunemeyen piyonlar yaratır

O Düşünemeyen Diye TanımLadığınız AdamLarLa Eşit ŞartLarda Bir Yarışa Girmekten KorkanLar Katsayı UyguLaması GetirdiLer.Ancak BöyLe O Aradaki Farkın Kapanacxağını Düşünerek.BiLmem AnLatabiLdim mi?

O Düşünemeyen Diye TanımLadığınız AdamLarLa Eşit ŞartLarda Bir Yarışa Girmekten KorkanLar Katsayı UyguLaması GetirdiLer.Ancak BöyLe O Aradaki Farkın Kapanacxağını Düşünerek.BiLmem AnLatabiLdim mi?

tabi suda war adam imamlık okuyup bnm bolumlerimi calsın veya imamlar erkek iken din gorevlisi imam yetistiren yere kızlar alınıyor daha sayabilrm ........

Adı Sadece Türk Okulu Verilen Eğitim Nasıldır Bilemeyiz...
Benim yurdumda yaşamıyan 1 insana sempati duymak zorunda değilim....Mısır'a okul yaptırcağına..Gitsin Doğuya Yaptırsın...

Benim yurdumda yaşamıyan 1 insana sempati duymak zorunda değilim....Mısır'a okul yaptırcağına..Gitsin Doğuya Yaptırsın...

o zaman yurtdışında bayragımızı dagalandırıyor istiklal marsı soyletiyor gibi popilist yaklasımlar olmaz :D ondan bi işe yaramaz maksatlarıda anlasılır

~SiLenT ScЯeaM~;4321525' Alıntı:

Sonra Ertesi Gün HaLk Kendi Arasında ŞöyLe Konuşmuş "Koskoca Adam Yüzme BiLmiyor"

Yok Hayır Öyle Demezdi O Halk Koskoca Adam Islanmaktan Korkuyor :goz:

Eleştirmek isteyen illa eleştircek bir yerini bulur. Bardağın dolu tarafını görmek isteyen görür. Bu adamın bu ülkeye yaptığı yardımları tanıtımlara rağmen hala ülkem de ona hakaret edenlere pes diyorum.

tabi suda war adam imamlık okuyup bnm bolumlerimi calsın veya imamlar erkek iken din gorevlisi imam yetistiren yere kızlar alınıyor daha sayabilrm ........

Düşünmeyenb İnsan Sınavda BaşarıLı Olamaz.Neden Korkuyosun O Zaman, Bir İmamdan Daha Az AkıLLı Olduğun İspatLanır Korkusundamısın Yoksa?

Düşünmeyenb İnsan Sınavda BaşarıLı Olamaz.Neden Korkuyosun O Zaman, Bir İmamdan Daha Az AkıLLı Olduğun İspatLanır Korkusundamısın Yoksa?

dusunemeyen insan sınawda basarılı olabilr calısmak onemli egitim sistemi buna baglı
nasıl bit tm fm nin bolumunden secince kat sayı dusuosa imamlarda benim bolumleri secmesinler ve benim bagsettigim
imam hatipler degildi fettullah gülen'in kolejleriydi ama bunu anlamaktan acizsen veya fettullah'ın okullarıyla imam hatipleri karıstırıosan bilmem ........

dusunemeyen insan sınawda basarılı olabilr calısmak onemli egitim sistemi buna baglı
nasıl bit tm fm nin bolumunden secince kat sayı dusuosa imamlarda bnm bolumleri secmesinler ve benim bagsettigim imam hatipler degildi fetosun kolejleriydi ama bunu anlamaktan acizsen veya fetoşun okullarıyla imam hatipleri karıstırıosan bilmem ........

O acizlik değil senin saçma sapan bağlantındır. O okulların içinde nasıl bir eğitim verildiğini bilmeden atıp tutuyorsun burada. Ordaki çocuklar Uluslararası yarışmalarda dereceler alabilecek kadar iyi eğitimler alıyorlar. Ayrıca bu okulların yurt dışında olanlarında ise sadece müslüman öğrenciler yok büyük çoğunluk o ülkenin dininden Mısır müslüman olabilir ama diğer bir sürü başka ülkede var bu okullar. Sen kafanda bir kere yanlış tanımıssın onun için düzgün bir iş yapınca hazmedemiyorsun.

nasıl bit tm fm nin bolumunden secince kat sayı dusuosa imamlarda bnm bolumleri secmesinler ve benim bagsettigim imam hatipler degildi fetosun kolejleriydi ama bunu anlamaktan acizsen veya fetoşun okullarıyla imam hatipleri karıstırıosan bilmem ........

Öğretini Ortaya Koyarak hangi Fikriyatın Daha Aciz OLduğunu BizLere Gösterdin.Düşünce Olarak İLerde OLamayanLar BiLimde İLeri GidemezLer.SosyaL Hayattaki TercihLer ve StatüLer BiLimin Önünde EngeL DeğiLdir.Eğer ÖyLe OLsaydı JaponLar BiLimde İLeri Gidemezlerdi.Örf ve AdetLerinden, Gelenek ve GörenekLerinden Zerrece Rahatsız OLmadıLar ve GeLişmişLiğin Önünde EngeL GörmediLer.

Sizin Derdiniz İnancını Yaşayan ve Yaşamak İsteyen KüLtürLü İnsanLarLa, Çünkü Siz İkisinin Birarada OLamayacağını Düşünüyosunuz.ÖyLe Ya Şimdiye Kadar Size Rehber OLarak SunulanLar Bundan Çok FarkLıydı.

ELin America sı Fransızı GeLip nie senin memLeketine okuL acıyor.
Bizi cok sewdikLeri için mi.

Bak bir üLkede okuLun warsa ve kaLiteLi eğitim veriyorsan.
iLerde Bu öğrenciLer o üLkenin Başına gecicek ve türk okuLunda okudugu için
Türkiyeye karsı bir sempatisi oLucak.

SöyLe bir saysana kac tane dost oLdumuz üLke war. . .
BunLarın sayısı artsa fena mı oLur!!!

Los AngeLes Times Diyorki
TürkLer GeLiyor

Yani FethuLLah GüLen TürkLer için iyi şeyLer yapıyor!!!

Ama geLde bunu memLeketimizdeki FethuLLah GüLen düşmanLarına anLat!!!!

anLatamazsın i$Lerine geLmez karde$im onLar hristiyanLıgı yaymaya çaLı$ırken HOCAEFENDİNİN bu yaptığı onLarı nasıL memnun etsin ... ALLAH RAZI OLSUN OKULLARIN AÇILMASINDA EMEĞİ GEÇEN CEMAATİN BÜTÜN ESNAFLARINDAN...

ѕσηυη¢υ;4322214' Alıntı:
Uzaklarda Türk Bayrağı dalgalanıyor,İstiklal Marşı'mız söyleniyor.Yersen..:goz:

Hoca efendi hazreterine laf haa. Yandın sen :durdurun

Türkçe oLimpiyatLarı, Türk okuLLarı, üLkemizde bursLu okutuLan binLerce öğrenci, yardım ediLen dier aiLeLer...

bunca etkinLik nasıL yapıLıyor sanıyosunuz?
Hocaefendi çok zengindi tabi demi...Tüm bunLarın kaynağını sağLayan Türk haLkıdır ve siz burda Hocaefendiyi aşağıLamaya çaLışırken çoLuk çocuğunun yemeğinden giyiminden kısıp oralara yardım gönderen Türk insanını aşağıLıyosunuz...Hocaefendinin hiç bir maL varLığı yoktur dünyaLık hiç bi şeyde gözü oLmayan bi adamdan bahsediyoruz en basitinden bi eşi bi aiLesi biLe yok ahiretinden başka herşeyi terketmiş bi adam nasıL oLuyor da sizin attığınız iftiraLara maruz kaLıyor ya da siz nasıL oLuyor da bu şekiLde pervasızca ahkam kesebiLiyorsunuz?

birisi hakkında yorum yapabiLmek için önce söyLemLerine bakıLır bu adam hiç mi iyi bi şey söyLemiyor...hadi diyeLim her adımı her sözü hatta nefes aLışı biLe yanLış oLsun ona inanan gönüL veren yardımLarını esirgemeyen miLyonLarca insan bunu göremez miydi?

biz mi çok safız siz mi çok uyanıksınız? cevabını aLabiLeceğimiz bi yer biLiyorum ben..

ahirette görüşürüz arkadaşLar..

seLametLe....

Geri