Mısır'da dört bin yıllık üç mezar bulundu

A S M E N

New member
Reaction score
0
http://www.radikal.com.tr/veriler/2007/02/12/kah.gif

Kahire'nin güneyinde gün ışığına çıkarılan tabutların M.Ö. 2 bin yılına ait olduğu belirlendi. FOTOĞRAF: AFP

AFP - KAHİRE - Japon arkeoloji ekibi, Mısır'da Orta Krallık dönemine ait, üç adet resimli tabut buldu. Lahitler Kahire'nin güneyindeki Sakkara mezarlığından çıkarıldı. Şu ana kadar Eski ve Yeni Krallık dönemlerine
ait pek çok mezarın bulunmasına karşın, M.Ö. 2 bin yılında hüküm süren Orta Krallık dönemine ait az sayıda eşya bulunmuştu. Tabutlardan ilki Sabak Hatab isimli bir adama, ikincisi Sint Ays Ess isimli bir kadına ait. M.Ö. 1500 tarihli, siyah renkli ve üzerinde Tanrı Horus'un dört oğlunun resimleri bulunan üçüncü tabutun içinde bir mumya olduğu tahmin ediliyor.

Gerçekten insanı heyecanlandıran olaylar bunlar !..​

ellerine sağlık asmen fakat haberin alındığı kaynağıda yazıp bu tür konuları forumun güncel bölümünde açarsan daha uygun olur ..

uyarı için teşekkür ederim infatuate kardeşim
artık daha dikkatli olucam :)

Mısır da da ne saklı mezar varmış =) Çıkar çıkar bitmiyo

Bi de insanlar zamanında gömmüş çıkarmanın ne alemi var o da ayrı bi konu =P

Bu yaz gidiyorum, cocuklugumdan beri merak ediyordum. Insallah
bir puruz cikmazsa sonunda hayalim yerine gelicek :)

tamam dnalardan,kemiklerden,besinlerinden ne kadar eski olduklari cikarilabiliniyor .. bunu anladim da .. bunlarin ismini nerden cikardilar? .. hele kagit kalem olmayan bir dönemden bahs ediliyor .. gelde yalan deme ..

ishyun sana simdiden cok iyi tatiller .. bende sirf gecmis kültürlerinden dolayi gitmek istiyorum .. cok güzel bir ülke .... orda fotoraflar cekip eklersin buraya :) .. sevinirim

dogan_58' Alıntı:
paylaşım için sağol kardeş...

eğer teşekkür butonunu kullanırsanız,
hem paylaşımcıya şevk vermiş olursunuz
hemde boş mesaj atarak forumu kasmamış olursunuz

İyi ForumLar

Aysar' Alıntı:
tamam dnalardan,kemiklerden,besinlerinden ne kadar eski olduklari cikarilabiliniyor .. bunu anladim da .. bunlarin ismini nerden cikardilar? .. hele kagit kalem olmayan bir dönemden bahs ediliyor .. gelde yalan deme ..

ishyun sana simdiden cok iyi tatiller .. bende sirf gecmis kültürlerinden dolayi gitmek istiyorum .. cok güzel bir ülke .... orda fotoraflar cekip eklersin buraya :) .. sevinirim

Hieroglif yazısı diye bişey var .Bilmemek ayıp değil Öğrenmemek ayıp. :D Mısırlılarda resimli ve düz olmak üzere 2 çeşit yazı vardır.Tabutlarda Hieroglifler (resim yazı) yer alır ve bu sayede tabutta bulunan kişinin kim olduğu anlaşılır.Bazı Lahitlerde tekrar kullanım olduğu zaman bile fark bulunabilir mumyada kullanılan malzeme ya da ölünün üzerinde ismi yazılı değerli eşyalerdan( kolye bileklik gibi ) Mısırlılar sümerlerle hemen hemen aynı zamanda yazı kullanmaya başlamışlardır.Kağıt Kalem o zamanda vardı sadece kağıdı selilozdan değil papirüsten yapıyorlardı ayrıca tapınaklara ve tabutlara-lahitlere ve kil tabletlere de yazı yazılabilir

magriman' Alıntı:
Way a.q.Ne uzun süree.

kadeşim bana düşmez ama "a.q." u editle istersen
forumda bayanLarda dolaşıyor ve üstelik bu bölümün sorumlusuda bayan
ayıp olmasın

Geri