MüsLüman TürkLer ırkçı değiLdir..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
أĸяα' Alıntı:
Bunun tehdit oLarak aLmam gerekiyorsa eğer organize sanayii deyim herzaman bekLerim..Niyetin varsa geLmeye özeLden daha detayLı biLgi verebiLirim

HAHAHAHAHHA ne diyim şimdi ben sana. allahtan hepiniz böyle
değilsiniz. ben ne adamlar tanıdım milliyetçi olan ama adam gibi
adamlar. mesela kaya abi kavaklı. kardeşim dediğim insanlar
bilirim ben milliyetçi. ama işte sizin gibiler varya oraya gel buraya
gel HAHAHAHAH gelsem ne olacak ikra. benimi dövebileceksin sanayide.
elini bile kaldıramazsın. neyse kendine iyi baq bişe olursa geliriz
sanayiye. çayını için sohbet etmeye ama. öteki türlü gelmeye zahmet
etmem ben. ayrıca karakterim öyle değil. yoksa bende derdim sana
gel fuariçinde şuraya çiftlikde şuraya ilyasköyde şuraya ceditde şuraya
kadifekalede şuraya diye. ama işte biz aklı başında insanlarız.

kendine dikakt et tehtit değil temenni...!

eyvaLLah geL çayımızı içde beLki bişiLer kaparsın..
diğer dedikLerine de sadece güLüp geçiyorum
oscarLarda en espritüeL sen seçiLmiştin dimi :durdurun :D

Türkiye Cumhuriyeti Türk miiliyetçisi değil. Atatürk milliyetçisidir. Yani din ve ırk birliğine dayalı bir devlet istemiyoruz

أĸяα' Alıntı:
eyvaLLah geL çayımızı içde beLki bişiLer kaparsın..
diğer dedikLerine de sadece güLüp geçiyorum
oscarLarda en espritüeL sen seçiLmiştin dimi :durdurun :D

HAHAHHAHAH ikra diyorumya cidden çoluk çocuk
muhabbeti yapıyorsun. senin ne kaptığın belli zaten
bulaştırma bari millete. hea oscarı beni aldım. gel verim sana
istiosan. cidden az objektif olun. kendi yararınıza olacak.
ne diyimkki. ben gayet olumlu ve mantıklı yaklaşıyorum.
senin yaptığın seviyesizlik... son msgım bu konuya

أĸяα' Alıntı:
Osiris bu dini faşizm diye birşey yoktur..

Allahın direkt emridir bu..ve özeLLikLe hraistiyanLar ve yahudiLer için çiziLmiş gayet kesin sınırLar vardır..Şimdi burayı Kur´an dan ayetLer iLe doLdurmaya hiç gerek yok daha önce fazLasıyLa vermiştik bunLarı..
MiLLi duyguLarın faşizmi oLur ama manevi değerLerde faşizm çok komik düşüyor.. Takva dersen eyvaLLah ederim

:D komiksin sadece ikra vallahi ya bahsettiğin mevhumlardan haberin yok yada gerçekten saçmalıyorsun.:D

En basit örnek Kardeşim sizin dindar kesimin yaptığı ötekileştirme bile faşizmdir en başta ayrımcılıktır inanca dayalı ayrımcılıkta faşizmin bir türüdür.

Dinin getirdiği kuralları elbette biliyoruz.Ama o çerçeveler dahilinde bile kardeşce bir arada yaşamak mümkün (osmanlının hristiyan ve yahudi tebaası örneği gibi)

Konuya kısa bir giriş yapıp Atatürk'ün sözleriyle bitirmek istiyorum..

Türklerin dünya tarihine ve uygarlıklara yaptığı üstün hizmetler bilinmektedir. Ama ne yazık ki, Türklerin kurduğu en büyük, en görkemli devletlerden Osmanlı İmparatorluğu'nun yapısı, tam bir milliyetçilik anlayışının doğmasına imkân vermemiştir.

Osmanlı İmparatorluğu'nda her bakımdan birbirinden farklı çok çeşitli uluslar yaşardı. Bunu biliyoruz. XVIII. yüzyıl sonlarına kadar dünyada milliyet ilkesi pek bilinmiyordu. Gerçi devletler kuran milletler, kendi yaşama biçimlerini, kültürlerini, anlayışlarını geliştiriyor, dillerini kullanıyorlardı, bağımsızlıklarını koruyorlardı. Ancak bunları belli bir millete bağlı olma bilinci içinde değil, belki toplumsal bîr zorunluluk olarak yapıyorlardı. Millete benlik veren milliyetçilik değil, din idi. Her millet mensup olduğu dinin buyruklarına ve kalıplarına uyarak yaşıyordu.

XVII. yüzyıldan itibaren Batı'da iyice güçlenen akılcılık, aynı zamanda milliyetçiliği doğurmuştur. Batıda, çeşitli milletlere mensup olan düşünürler, her milletin diğerinden farklı olduğunu görmüşler, insanları dinin değil, milliyetin ilk planda birbirine bağlamasının akla uygun olduğunu anlamışlardır. Böylece milliyetçilik Batı'da gelişerek siyasal hayata girdi. XVIII. yüzyıl sonunda çıkan Fransız İhtilâl ve onu izleyen büyük inkılâpla, milli devlet ve dolayısiyle milliyetçilik hızla bütün dünyaya yayılmaya başladı.

Bu durum karşısında bazı Türk düşünürleri milliyetçilik akımının önlenemeyeceğini anlamaya başladılar. Şimdi yapılması gerekli olan, elde kalan ve üzerlerinde Türklerin yaşadığı vatan topraklarım, yeni milli devletlerin sataşmalarından kurtarmaktı. Hiç değilse bundan sonra Türk, vatanına sahip çıkmalıydı. Böylece, imparatorluk sınırlan içinde yaşayan çeşitli milletler arasında en son, Türklerin milliyetçilik anlayışı doğmuştur. Bu da XX. yüzyıl başlarına denk düşmektedir.

Türk milliyetçiliği doğarken, yalnız Türklerin değil, bütün Müslümanların tek millet olması gereğini ileri sürenler de çıktı. Ama Müslüman Osmanlı vatandaşı olan Arapların Birinci Dünya Savaşında, Hıristiyan düşmanlarımızla iş birliği yaparak bizi arkadan vurmaları, milletin dine dayandırılamayacağını çok açık ve acı biçimde göstermiştir.

Atatürk, yeni Türk Devleti'ni kurduğu vakit durum bu idi. Bütün millete Türklüğünü anlatmak, göstermek, bu çok önemli konu üzerinde durmak gerekiyordu. Artık çok uluslu Osmanlı Devleti tarihe karışmıştı. Anadolu'da ve Doğu Trakya'da yalnız Türkler yaşıyordu. Atatürk, Lozan Konferansında Türkiye'de yaşayan Rumları Yunanistan'a yollamayı başarmıştı. Engin ve büyük bir tarihe sahip olan Türkler, artık Türkiye'de en yüksek oranda çoğunlukta idiler. Milli devlet kurulabilirdi. Bu bölümün başında belirtildiği gibi, her millet kendi yücelmesini, kendi yetenekleriyle sağlar. Bunun için de katıksız bir milliyetçilik gereklidir.

Atatürk, yaşadığı sürece hep Türk milliyetçiliğini geliştirmeye çalışmıştır. "Ne Mutlu Türküm diyene" sözü, milletimiz yaşadıkça anlamı yücelecek çok üstün bir görüşün simgesidir.

Atatürk'ün Milliyetçilik ile İlgili Bazı Sözleri

● Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türk halkına, Türk milleti denir. (1930)

● Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur. Bu toplumun fertleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa, o topluma dayanan Cumhuriyet de, o kadar kuvvetli olur. (1923)

● Biz öyle milliyetçileriz ki, bizimle işbirliği yapan bütün milletlere saygı duyarız. Onların milliyetlerinin bütün gereklerini tanırız. Bizim milliyetperverliğimiz her halde bencil ve gururlu bir milliyetperverlik değildir. (1920)

osiris_cemo' Alıntı:
:D komiksin sadece ikra vallahi ya bahsettiğin mevhumlardan haberin yok yada gerçekten saçmalıyorsun.:D

En basit örnek Kardeşim sizin dindar kesimin yaptığı ötekileştirme bile faşizmdir en başta ayrımcılıktır inanca dayalı ayrımcılıkta faşizmin bir türüdür.

Dinin getirdiği kuralları elbette biliyoruz.Ama o çerçeveler dahilinde bile kardeşce bir arada yaşamak mümkün (osmanlının hristiyan ve yahudi tebaası örneği gibi)

osiris kardeşLikten kastın biz kardeş dedikLerimizden hep kaLLeşLik görmüş bir miLLetin torunLarıyız.. OsmanLının hristiyan yahudi ve ermeni tebası bak şimdi ne işLer açıyorLar bize.. O zamandan sızmışLar içimize haLen kurtuLamıyoruz.. Ve onLardan kurtuLamadığımız için zaten hep sıkıntı yaşamaktayız.. OnLardan geLecek kardeşLiğe haLen ihtiyaç duyuyorsak ve haLen kardeş diyebiLenLerimiz varsa ben sonuna kadar ırkçı kafatasçı oLmaya razıyım..

Bu arada mevhumLardan bahsetmişsin hoş ötekiLeştirme de ne oLa ki?

Paylaşım için saol İkra...Ağar iyi demiş hoş demiş de..Türkler asla tarihi boyunca ırkçılık yapmamışlardır..İslamiyetten önce de sonra da...Hatta devletin yıkılması pahasına bile...Ama islamiyetin getirdiği onca fayda ve güzellik inkar edilemez...;)

Bu arada konuya yorum yapalım kişiye değil fikrini savunan arkadaşlar neden konuyu açan arkadaşa bu şekilde yülklendiğinizi anlamadım..Ayrıca olay tartışmadan daha kötü bir hal almış...

Ayrıca söylemeliyim ki din konusunda tek fikirimdir..başka bir din tanımam..Ancak isteyen istediği dine mütasıp olur...Ona diceğim yok...Hatta isterse gelsin yanımda İncil'ini okusun, Tevrat'ını okusun...Ancak dinime bir saldırı mahiyetinde bir tavıra girerse ovakit affetmem o başka...Dinde ırkçılık diye bir şey söz konusu değildir...Hele ki İslamda hiç değil...

ogamemanya' Alıntı:
Türkiye Cumhuriyeti Türk miiliyetçisi değil. Atatürk milliyetçisidir. Yani din ve ırk birliğine dayalı bir devlet istemiyoruz

Uludağ Üniversitesinde Deniz Baykal'a bir Genç Sormuştu.. ATATÜRK milliyetçiliği nedir diye ?

Bende sana sorayım kardeşim.. ATATÜRK milliyetçiliğini Tanımlarmısın yada ATATÜRK'ün Bir Sözünü Hatırlatayım..

- " Bu memleket tarihte Türktü, halde Türktür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.1923 ..."

DayWalkerr Eline Sağlık kardeşim +1

Atatürk milliyetçiliğinin tanımını T.C nin Anayasasından okuyabilirsin. ( MAdde 2 )

Millet kavramı fransız ihtilaliyle başlamadı. Türk milleti büyük hun imparatorluğu zamanında türk töresini kurmuş yaşatmıştır.
Keza şanlı peygamberimizde insanların kavim kavim olduğunu ve kişinin kendi kavmini sevmekle kınanamayacağını hadislerinde bildirmişlerdir.
Fransız ihtilali sadece bu fikrin isim almasını sağlamıştır.
Cumhuriyetimiz kurulurken cereyan eden milliyetçi fikirler bazı eksik noktalar taşır ve asırlardır ecdadımızın yaşadığı türk milliyetçiliğiylede çakışır.
İslamı topyekün kabul eden ve yüzyıllar boyunca bayraktarlığını yapan müslüman-türk milletinin milliyetçilik anlayışını Türk-İslam ülküsünün fikir babası Seyyid Ahmed Arvasi aşağıdaki gibi açıklamıştır.
''İslâm imân ve ahlâkına göre yaşamayı en büyük saadet bilen, büyük Türk milletini iki cihanda aziz ve mesut görmek isteyen ve böylece İslâm'ı gaye edinen Türk milliyetçiliği gerçek milliyetçiliktir.
Hem Türk, hem müslüman olmak, hem de muasır dünyaya öncülük etmek mümkündür. Ecdadımız bütün tarihleri boyunca bunu denediler ve başarılı oldular.
Türk milleti, geniş bir tarihi tecrübeye, büyük ve zengin bir kültür hazinesine sahip bulunmakla "milli töresini" bu güçlü zemin üzerinde kurmuş bulunmaktadır. Türk töresi, âlemşümul ahlâkî ideâlleri bünyesinde toplayan "pratik bir ahlâk ve hukuk nizamı" durumundadır. Hele, en az bin yıldan beri İslâm'ın şanlı aydınlığında yıkanan, olgunlaşan ve arınan Türk töresi, bütün insanlığı mutluluğa çıkaracak 'âlemşümul' bir nizam durumuna gelmiş bulunmaktadır
"Türk milliyetçiliği, politikasını biyolojik ırkçılık üzerine kurmayı reddetmekle beraber, içtimaî ırk gerçeğini inkâr ve ihmâl etmemelidir.
İçtimaî ırk, biyolojinin konusu değildir, sosyolojinin konusudur. Bir milleti teşkil eden fertlerin, ailelerin, sınıf ve tabakaların soy birliği şuurudur. Ortak bir şuur tarzında beliren mensubiyet duygusunun ve kan birliği şuuru biçiminde duyulmasıdır. Zâten biyolojik verasetin yanında, ortak kültür, ortak coğrafya, ortak hayat tarzı ve ortak mücâdeleler, bir milletin fert ve tabakalarını hem ruhî, hem de fizik bakımından bir birine yaklaştırır."

"Kimse biyolojik verasetini tâyin irâdesine sahip değildir. Ama içtimaî ırk tercihe açıktır. Aynı tarihe, aynı kültüre, aynı din ve ülküye sahip olan insanlar arasında kan ve soy birliği şuurunun güçlenmesine yol açar."

"Türk milliyetçisi, Türk içtimaî ırkını benimser, sever ve sevdirirken ailelerini de bu espiri içinde kurmaya çalışır. Kozmopolitlikten hoşlanmaz. Bununla beraber, başka içtimaî ırkları da Allah'ın bir âyeti olarak değerlendirir."
Cem kardeşim dindar veya milliyetçi olmak ''insan'' kavramının kıymetini düşürmez veya bu kavrama düşman olacağı anlamını taşımaz.
Milliyetçilik evvela ALLAH ve insan sevgisiyle başlar. Başka milletlere apaçık bir düşmanlık sergilemek, potansiyel bir tehdit olarak algılamak yanlıştır. Çünkü insan eşref-i mahluktur. Ancak bilindiği üzere başka dinlere mensup insanların islamı ve türkü yoketme planları ta ezelden beri süregelen korkunç bir gerçektir.
Siyonistlerin bin yıllık planı hala saat gibi işlemekte, hristiyanların kültür emperyalizmi haçlı seferlerini aratmamaktadır.
Hal böyleyken insana insanca saygı duymak biyana ecnebileri dost olarak görmek mümkün değildir. İmanla küfrün savaşı kıyamete kadar sürecektir.
Türk milliyetçilerine düşen; Gerçek Türk milliyetçiliğiyle ırkçılık arasındaki ince çizgiyi çok iyi anlamak ve evvela herkesin Allahın bir kulu olduğunu gözardı etmemesi gerekmektedir.

osiris_cemo' Alıntı:
Kusura bakma ama o zamanda dine dayalı faşizm olur o.Hem kafatasçılığa hayır diyorsun hemde dini kafatasçılık (din faşizmi de diyebiliriz) yapıyorsun o da ilginç :D

İnsanları sadece insan oldukları için sev dine bağlama olayı bu kadar netice itibariyle hepimiz kardeşiz ve yaşayacak başka bir dünya da olmadığına göre hep bir arada paşa paşa yaşayacağız.
Kesinlikle insanları öncelikle sadece insan oldukları için sevmek lazım...Aslında konuya Yunus Emre nin anlayışıyla bakmak lazım...'Yaradılanı severim , Yaradandan ötürü....'
Mevlana nın 'Gel , ne olursan ol yine gel' çağrısı da bunun en güzel ifade ediliş şeklidir herhalde...ama illaki insanları bir ayrıma tabi tutmak gerekirse benim kriterim insanın müslüma olup olmadığıdır..anlatmak istediğim budur...

Milliyetcilik Mehmet Agar icin unlu birinin sozu gibidir

"Milliyetcilik bir uc kagitcinin son siginagidir."

Mehmet Agar yer alti isleriyle ugrasirken, mafyayla kol kolayken,
uyusturucu, silah kacakciligina goz yumarken, bu ulkenin uzun
donemde gorecegi zararlari dusunmusmuydu acaba. O zaman
nasil bir milliyetciydi? Olay sudur ki, milliyetcilik kisiden kisiye gore
degisiyor.

eiffel' Alıntı:
Kesinlikle insanları öncelikle sadece insan oldukları için sevmek lazım...Aslında konuya Yunus Emre nin anlayışıyla bakmak lazım...'Yaradılanı severim , Yaradandan ötürü....'
Mevlana nın 'Gel , ne olursan ol yine gel' çağrısı da bunun en güzel ifade ediliş şeklidir herhalde...ama illaki insanları bir ayrıma tabi tutmak gerekirse benim kriterim insanın müslüma olup olmadığıdır..anlatmak istediğim budur...

Dostum kimseyi ayırmaya hakkın yok eğer bir kötülük gördüysen onun için öfkelenebilir önyargılar oluşturabilirsin senin en doğal hakkın ancak sen sen ol kimseyi dinine göre yargılama İnsanı insan olduğu için sev.Aynı dini paylaştığın ancak sana bana karşı olan muhabbetinden çok seni beni ezen emperyalistlere muhabbet besleyen dini liderleri unutma.(şekil 1a Fettullah Gülen neden ABD de ve vatikanın himmeti altında acaba hiç sordun mu kendine? )

İkra kardeş ihanetten bahsetmiş yahudilerin ve hristiyan diğer tabaanın yaptıklarından.

O zaman sana sorarım arapların bize ettiklerinin karşılığı nedir o senin kızdığın gayri müslimlerden daha mı az günah vebal sahibidir bu arap milleti bize karşı?

Bİz TÜrkler Hİc Zaman Irkcilik Yapmadik,yapmayiz DÜnya Bunu BÖle BİlmeLİ

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri