Müslüman Neden Ibadet Etmek Istemez?

mantser

New member
Reaction score
0
İbadet, insanı terk etmez. Haramlar, insanla ibadetin arasına girer, keser yolu. Ve insan ibadeti göremez olur. O insan ibadete ulaşamaz.

3274.jpg

Her haram havada dolaşan toz lekeleri gibidir. Nasıl ki lekeler lambanın camına yapışır da, o ışık dışarı sızamazsa, kalp fanusu da böyledir. Haramlar kalp fanusunu karartır, insan ibadet etmek istemez. Çünkü kalpteki iman dışarı tesir edemez, dışarıdaki ilim de kalbe ulaşmaz. İşte insanla ibadetin uzak kalmasının sebebi budur.

Haramlarla ibadetin yan yana yürüdüğü görülmemiştir. Hem haram işleyen hem ibadet eden insan İslam'ın hukukuna tecavüz ediyor demektir.

Hem haram işleyip hem ibadet edenleri görenler; "İşte Müslümanlar böyle!" demektedirler. Allah, böyle kullarına hesap soracaktır: "Sen öyle hareket ettin ki, Müslümanlığı lekeledin!"

İslamiyet'e böyle lekelerin gelmemesi için haram işleyen Müslümanlardan Allah, ibadeti uzaklaştırır. Allah muhafaza, zaten haramlarda ısrar etmek, Müslüman'ı Allah'tan tamamen ayırabilir. Her günah vücut şehrine giren bir casus gibidir. Kendini günahlardan koruyanın ibadet etmesi kolaylaşır.

KAYNAK

zamanında bir genç varmış o dönemin padişahının kızına aşık olmuş öyleki hasreti yakıp kavuruyormuş genci. gencin bu halini gören insanlar onu zamanın evliyalarından bir demirci ustaya göndermişler. derdini demirciye anlatınca demirci o na '' o kıza kavuşursun ama benim dediklerimi yaparsan demiş '' dünyada padişahın kızından başka derdi kalmayan genç hemen kabul etmiş ne olursa yaparım demiş. demirci evliya '' o zaman şehrin surlarına git orada otur kim sana ne sorarsa ne söylerse söylesin Allah de'' demiş çocuk dediklerini yapmış gelenler soruyormuş

- ne istiyorsun
- Allah
- nerden geliyorsun
- Allah
.....

başka hiçbirşey konuşmuyormuş. gün gelmiş namı padişaha kadar ulaşmış ALLAH diyen adam diye. padişah gencin yanına gitmiş ne sorduysa genç Allah demiş.en son padişah

-ne istiyorsun yahu benim dünyalar güzeli bir kızım var istersen o nu sana vereyim demiş

genç duraksamış ve şöyle demiş

- istemem
- ben öyle birine aşık oldum ki sadece adını söyledim diye koskoca padişah ayağıma geliyor yıllardır uğruna hasret kaldığım kıznı bana vermek istiyor.
- ben artık Allah tan başkasına yar olmam diyor ve alıp başını gidiyor.

Bu konuya uygun bir hikaye oLduğunu düşündüğümden payLaşmak istedim..
Çıkış noktası her zaman bu oLmaLı esasında..
iLahi Aşk..

iLahi Aşka uLaşabiLmek için başLangıç üzerimizdeki zırhı çıkarmaLı diyor Ömer Baba..
Nedir bu zırh sorusuna Dünya Sevgisi karşıLığını veriyor
Evet terkedeceğimiz birşeyi ne kadar sevmemiz gerekiyorsa fazLasını vermemeLi
Hatta bu konuda bir de kitaptan bahsediLiyor..
Allahsız MüsLümanLık..!

güzel bir anlatım gerçekten teşekkürler...

bu gün abimle birlikte camiye gidip cuma namazı kıldık...ve bu caminin mihrap ve minber çini seramik işlemesini abim yapmıştı...içime çok mutluluk verici bir huzur doldu...

ve caminin bir resmini sizlerle paylaşmak istedim...

35daphh.jpg

güzel bir konu eline sağlıkk

Geri