Müslüman Bilimadamlarının Buluşları.

Islam Alimlerin Buluşlarını Veya Içatlarını Kendileri Yapıyormuş Gibi Gösterip, Bilimi Yanıltıyorlar

Geçmiş geçmişte kaldı şu an neden karanlıktayız?

04 – Ebul-Vefa: Trigonometri’de tanjant,cotanjant,sekant,kosek ant ’ı bulan büyük alimdir

Abi Hay bulmaz olaydı Canımı cıkartıyordu Bu konular Zamanında

(espiri Maliyetinde Yaptım Savaş Cıkarman:durdurun)

Herşeyin Püf Noktasını Biz BuLuyoruz Ama BaşKaLarı GeLiştiriyo =(

Aslında bu konu her daim canımı sıkmıştır. Endülüs dönemine ait kütüphaneler şimdiki İspanyada yakılmış ve bir kısmıda bazıları tarafından sahiplenilerek bir çok bilgi el değiştirmiştir. Beni asıl üzen islamın akılcı yönünün köreltilip ,hurafelerin desteği ile tamamen teslimiyetçi ve sadece ibadetten ibaret bir din haline getirilmesidir. Oysaki gerçek islam Düşünmeyi aklını kullanmayı ve bu dünya için de çalışmayı emreder. Bizlerin herşeyden önce dinimizi doğru öğrenmemiz gerekiyor. Şu anda ismal tüm dünyada Araplar la özdeşleştirilip evrensel bir din olmaktan öte arap kültürünün bir ürünüymüş gibi gösteriliyor. Müslümanlar böyle olduktan sonra tüm bu önemli buluşları bir dönemin müslümanlarının bulduuna inandırmak pekte kolay olmayacaktır.

Arkadaşım gercektende süper bi paylaşım eline emegine saglık.

Bunca buluşu yapmışızda neden bu haldeyiz diye düşünüyo insan. Bukadar düşünmeye gerek yok aslında Her nekadar bukadar parlak insan sahip olsak bukadar zeki ileri görüşlü insana sahip olsakta bi okadarda zeka yoksunu gerici insanada sahibiz. yani biri matbaayı getirirken öteki der şeytan işi. Biri hastayı tedavi etmeye calışırken öteki namahrem fln demesi. işte bu yüzden iki ileri bir geri bazende bir ileri iki geri durumu meydana gelmiş. Fakat ne yazıkki onlarda bizim insanımız. "itsen gitmez, çeksen gelmez" diye güzel bi laf vvar. buraya cuk oturuyo. Herşeyin başı eğitim demek istiyorum. Gerçekten ellerine sağlık arkadaşım.

++++++++++
04 – Ebul-Vefa: Trigonometri’de tanjant,cotanjant,sekant,kosek ant ’ı bulan büyük alimdir
(bende trigonometriden nefret ederim. mattan baya caktım bu onu yuzunden:D)

Geri