Müslüman Bilimadamlarının Buluşları.

onların ellerine sağlık ama biz şimdi ne koyabiliyoruz bilim adına orataya

Kardeşim çok bilgilendirici bir çalışma olmuş alntıda olsa...
Aslında avrupalılardan çok ileri bir toplum olmamız gerekirmiş.
Hakedenler hiçbir zaman hakedttiklerini alamıyorlar

haaaa bide avrupa orta çağında insanları cadı diye tutup yakan keferelere insanlığı öğreten osmanlılar
bunuda ekleyelim.demekki bildikleri herşeyi bizim atalarımız öğretmiş.:clap:clap:clap

biz birçok şey icat etmişiz ama bunLara sahip çıkamamışız..

saol emeğine sağlık güzeldi

Müslüman Alimlerimizi Rahmetle Anmalı ve Saygı Duymalıyız..Bizlere Emanet Ettiklerine Sahip Çıkmalıyız ...

Bu arada kaynak nedir? Bunlar bana kulaktan dolma gibi geldi.
"04 – Ebul-Vefa: Trigonometri’de tanjant,cotanjant,sekant,kosek ant ’ı bulan büyük alimdir" buna da koptum. Demek, bu adam ilk trigonometriyi keşfetti.

Bu bilgilerin çoğunun doğru olmasıyla birlikte, sahip çıkmamak değil de "o zamanlar Avrupa'da bu insanların yazdıklarını çevirebilecek çok az sayıda insan olduğu için Avrupa'nın ve dolayısıyla geri kalan insanlığın bu 'buluşlardan' haberi olmaması" açıklaması bana daha mantıklı gelir çoğu zaman. Evet.

arkadaşım emeğin için teşekkürler ancak biz bunları dünya tarihine mal edemedikki adam gibi çalışmayı icatları kağıda dökmeyi ve bunları bir sonraki nesile en doğru şekilde kullanmayı keşfedecek bir bilim adamımız olsaydı yani icat yapacaklarına emeğe saygıyı öğretselerdi şimdi mars ta çiçek suluyor olurduk önemli olan şudur (ilimini aktaramayan alim alim değildir bu sadece aha ben buldum siz devam ettirin demek değil tabii olarak insanlarda merak uyandırmak bulduğunuz icada meraklı ve meyilli insanları aramak ve bunu onlara öğretmek amaç olmalı ) müzik kulağına sahip birini atom mühendisi yapamazsınız atom mühendisini de müzisyen .doğru icat doğru beyinlere verilmeli bizim eve geleceksen 1 adresimi bileceksin 2, beni seveceksin yoksa hem gelmen uzun vakit alır ( bulamama ihtimalinde var) hemde beni sevmiyorsan geldiğinde ne yapacağız gibi birşeyler demek istiyorum yani .şimdi söylediklerimi anlayanlar anlamayanlara anlatsın emeğe saygı

o zamanki yer çekimi (cazibe-ül zemmin)yani türkçesi tabanın çekiciliği

sanki bazıları uydurma.pascal üçgeninide ömer hayyam bulmuş diyolardı :D:D:D:D

geçenlerde bi yazıda okudum. yazar bzide entelektüel yoktur. Türk entelektüellerinin Osmanlıcayı bilmesi şarttır. osmanlıca bilmeden kendi tarihi ve ilmi bilgilerine nasıl ulaşacaksın diyordu. sanırım sorun burada. biz aptalca bir batı hayranlığına kapılıp kendi öz değerlerimize bakmıyoruz. bu bize özgü değil diğer müslüman dünyasına da ait bir durum. uyutuluyoruz......

buna gore gayrimuslumler hic bir sey yapmamis anlasilan....

Geri