Lost sayıları ( 4-8-15-16-23-42 )

µ.CastieL

New member
Reaction score
0
4-8-15-16-23-32

Bütün Lost severler bu rakamlarla ilgili paranoyalarını sürdürüyor. Bu numaralarla Loto oynayanlarımız,
şifrelerini bu numaralara değiştirenlerimiz .. ya da çeşitili şekillerde rakamları hayatımıza sokar olduk. Peki neden 4 8 15 16 23 42? Neden 1 5 90 102 54 falan filan gibi farklı rakamlar değil… 1920'lerin sonlarına doğru doğmuş İtalyan asıllı bir Matematikçi Enzo Valenzetti, soğuk savaş dönemi sonrası kurulan Birleşmiş Milletler komisyonunda yaptığı araştırmalarla belli katsayılar alarak (afetler, hastalıklar, gelişen teknoloji v.s.) insanların kesin yaşam süresini dakikasına kadar hesaplamış.
Tahmin edersiniz ki bu katsayılar bizim rakamlar! Rakamlar Valenzetti Equation yani Valenzetti Denklemine oturtulup insanın ömrü hesaplanıyor-muş.

Bu katsayıların arttırılmasıysa insan ömrünün uzatılması anlamına geliyor. Katsayıları arttırmaya yönelik çalışmalar için Enzo Valenzetti Dharma Initiative‘la çalışmalarına devam etmiş. Enzo Valenzetti kendi yaptığı tek motorlu uçağıyla okyanusu geçmek için çalışırken, okyanusa çakılırak ölür. Kötü olansa denklemindeki sırları kendisiyle birlikte götürür.

Enzo Valenzetti’nin en yakınındaysa Gary Troup bulunmaktadır. Gary Troup Enzo Valenzetti’nin sırlarını tam olarak bilmese de bu konuda en Valenzetti’nin en çok bilgisini paylaştığı kişi olduğu sanılmaktadır. Bu bağlamda Troup, Valenzetti Equalation adında bir kitap yazmıştır.

Sayıların akıbetimi bilinmez ama 22 Eylül 2004'te Gary Troup, 815 sayılı Sydney-Los Angeles seferini yapan Oceanic uçağındadır. Oda arkadaşı Valenzetti gibi okyanusa düşerek ölmüştür.

Gary Troup senaryoya göre Sawyer‘ın yanında oturan adamdır ve S02B20‘den itibaren Sawyer’ın komik gözlüğüyle elinde gördüğümüz kitap Gary Troup’un yazdığı Valenzetti Equalation kitabıdır. Yine bir rastlantı olacak ki Sawyer kitabın tamamını okuyamadan Jack, Gary Troup’un kitap üzerine yazdığı notlar olan Valenzetti Equalatin kitabını imha etmiştir.

Sawyer, Troup’un notlarını okuyor.

* Enzo Valenzetti kendi yaşam süresini hesaplamış olmalı ama neden bu seyahate çıktı.
* Yine aynı şekilde Gary Troup bu uçağa tesadüf eseri mi bindi yoksa bu adamlar bilerek mi ölümde okyanusu seçti.

-bu yazıda olan şeyleri her ne kadar doğruymuş gibi yazsamda, bir senaryonun senaryosu bunlar. Ha Lost izleyicisiyiz ondan bundan tırsar olduk, gerçekten doğru mu diye düşünüyoruz ama… Lost dizisiyle birlikte yaratılmış insanlar bunlar x)

alıntıdır

yine sayılarrrrrrrrrr her yerde karşıma çıkıo bunlar :durdurun..

şaka bi yana gerçekten çok takar olduk böle şeylere..geçelim artık bunları izleyelim diziyi keyiflenelim yeter..

yine sayılarrrrrrrrrr her yerde karşıma çıkıo bunlar :durdurun..

şaka bi yana gerçekten çok takar olduk böle şeylere..geçelim artık bunları izleyelim diziyi keyiflenelim yeter..

haklısında demesi kolay :D adam çatlıyo izlerken ne bu sayılar diye :D bırı bana sayıların ne oldunu sölesınn onu yapcam die waaatler wercem artık :D

bende oynadım 3 tane sayı cıktı :D sayıları dunyada 1 mlyonun üstünde insan denemiş sans oyunlarında :D

delircem ama msnımde hala awatar arkaplanımda bu war vista logona bu sayıların resmı war heryere koydum soranlara ugurlu sayılarım dıyorum :D

adamlar sanat yapıyo wallahı yaaa bizde film dizi yapıyoruz dıyoruz adamların kurguya bakarmsıın...

o sayıları girildiğini gördüğümde toplamlarının 108 olduğunu anlamıştım hemen :D ama 108 bvu sayılar için mi bu sayılar 108 için mi onu anlamadım :D

örenırız yakında hangisi hangisi için :D (yakında ocak ayı :S ) benım merak ettiğim adada hala bı takım faalıyetler dewam edıyo acaba dharma girisimin faaalıyetlerıde sürüyomu zaten adanın gizli karakterını cok merak edıyorum herkezi kullanabılıyo ewi hareket edıyo flan ilgic bi olay hersey ilginc ama :D

jack nasıl ikna edicek acaba kate duruma bakılırsa donmez oraya bıdaha ki ada nerde onuda bılmıyoruz :D tabutu nasıl göturcekler bı ucak kazası dahamı olcak ofhh ofhhh ocak ayına ne kadar war :D

Geri