LiteXP v2 - 202 MB - 10 Dk.Kurulum - Güncel+Lite+Sata+Sade görünüm...

morning2

New member
Reaction score
0
LiteXP v2
Açıklama:
Merhaba arkadaşlar.Yeni bir çalışmayla karşınızdayım.
Çalışma MSDN tabanlı XP SP3 modifiye edilerek hazırlanmıştır.
Güncel,sade,hızlı bir XP yapmaya çalıştım.
Çalışma yapılırken temel amaç boyutu 200 MB civarı tutmaktı.
Bu nedenle birazcık fazla bileşen çıkardım (Oyunlar filan da gitti)

Ekran görüntüleri:

(NOT : AIMP2 Sistemle birlikte kurulmamaktadır.Masaüstünde gördüğünüz klasörler gelmez kurulumda, sadece LiteXP diye bir klasör gelir bilgilendirme ve çeşitli düzeltmeler yapmak için,işiniz bittiğinde rahatlıkla silebilirsiniz.
2ainhpk.png

Royale teması ve Kendi eklediğim WMP Bliss arkaplanı (Müthiş uyum sağladılar)
34zgcnn.png

BlaverVS teması
2vj4vhg.png

Faydalı Klasörümüz:
ri9f04.png

Mavi Görev yöneticisi,çok şık ve kaliteli.
Not:Resimdeki değerler sizi yanıltmasın ben görüntü alırken bir çok program açıktı.
2mzz3eu.jpg

Explorer pencereleri,diyaloglar,dosyalar vs.
2a7zblz.png

Eklenenler:
SP3 Sonrası Güncelleme Paketi
SP3 sonrasında çıkan (Kasım 2008'e kadar-Kasım ayı dahil*) veya SP3'ten önce çıkmasına rağmen opsiyonel olup SP3 içerisinde olmayan faydalı update'ler dahildir, sistemi daha kararlı hale getirir, SP3'ten bile güncel, güvenli ve sağlam bir sisteminiz olacak bu paketle.
* Aralık ayı güncellemeleri yoktur.Ben sistemi yapmaya başladığımda henüz Aralık'a girmemiştik.

Internet Explorer 7
Microsoft ürünü kaplumbağa bildiğiniz gibi.Artık kullanan yok galiba ama gerekli,değil mi :p

Windows Media Player 11
Yine Microsoft ürünü bir medya çalıcıdır.Şık görünümü ve işlevselliğiyle bana kalırsa en iyi MS ürünlerinden biri.

MS Hesap Makinesi+
Standart Hesap makinesi yerine fonksiyonlu yeni hesap makinesi.İsteyenler görünümden standart görünüme geçebilirler.

sata.gif
SATA-RAID Sürücü Entegresi
Birçok anakartın sürücüleri entegre edilmiştir.Bu sayede Laptop'lara XP Kurarken sorun yaşamayacaksınız.

img-swf.png
Adobe Flash Player 10 Türkçe
Web Sayfalarındaki Flash animasyon ve oyunlarını oynatmak içindir.IE ve
Mozilla için Flash kurmadan flash animasyonlarını oynatabilirsiniz.

Sade Vista Görünüm Dosyaları
Eski XP Görünümünden sıkılanlar için vista görünüm paketidir.Bu sefer sade bir paket kullandığım için bazı yerler xp olarak kalsa da, gayet hoş görünüyor,ayrıca sistemi yavaşlatmayan bir paket.Bir diğer avantajı da, yama yapılan dosyaların az olması sebebiyle,her güncelleme sonrası dosyaların değişmemesi.Paketi hazırlayan pc_insect'e teşekkürlerimi sunarım.

Youtube Giriş Eklentisi
YouTube, Megaupload vb birçok siteye yasaksız girebilmeniz için eklenti. Program olarak çalışmaz, hosts'a ekler. Direkt girebilirsiniz.

3 Adet tema
MS yapımı Energy Blue,Zune(varsayılan tema) ve BlaverVS adında ufak bir tema eklenmiştir.
Ayrıca, Energy Blue Arkaplanı(WMP Bliss),Zune ve metalik mavi Vista arkaplanı eklenmiştir.

Vista Yazı Tipleri (Segoe UI ve Calibri)
Çeşitli web siteleri,programlar ve temalar için eklenmiştir.

winrar.gif
WinRAR 3.80 Türkçe
Bildiğimiz arşivci WinRAR'dır.Full ve stabil 3.80 sürümüdür.Çeşitli temalar eklenmiştir.Varsayılan olarak hoş Junior teması gelir

Elimiz ayağımız olan WinRAR dışında hiçbir program entegre edilmemiştir.Programlar her geçen gün güncellendiği,boyutu arttırdığından ve kurulum süresini uzattığından eklenmemiştir.

Çıkarılan bileşenler için buraya tıklayın
Liste yukarıdaki linktedir ve Masaüstündeki LiteXP Klasöründe de bulunur.
Not : Ağ Bağlantıları, kablosuz ağ, yazıcı,tarayıcı vb. sorunları varsa kusura bakmayın artık :D Bu tür hataları lütfen bildiriniz.Standart ev kullanıcısıyım ben de, test edemiyorum bu tür şeyleri. Zaten Lite sistemlerden %100 uyumluluk beklemek de yanlış olur.

Özellikleri
- Katılımsız Kurulum : CD-KEY,bilgisayar adı gibi şeyler sormaz.Sadece format atma işlemini siz yapacaksınız.
- Dosya Yamaları:Çeşitli dosyalar yamalanmıştır.Yama yapılan dosyalar:
UxTheme(İmzasız tema desteği)
TCP/IP(10'dan 1000'e)
SFC (Dosya koruma iptali)
Winntbbu.Dll (Kurulum Ekranı)
Taskmgr.exe (Görev Yöneticisi,mavidir.Resmi yukarıdadır.)
Çeşitli dosyalar (Görünüm Paketi'nin değiştirdikleri)
- İnce ayarlar : Pratik ve hızlı çalışmayı sağlayan çeşitli ince ayarlar yapılmıştır.Ekstra performans isteyenler için, açıklamalar aşağıdadır.
- Başlat Menüsüne Faydalı klasörü eklenmişir.Buradan çeşitli araçlara tek tıkla ulaşılabilir.Resmi yukarıdadır.
- Tükettiği Bellek miktarı: 85 MB*
- Harddiskte kapladığı alan: 500 Mb*
* : İlk kurulumdan sonraki,yaklaşık değerlerdir.
LiteXP Klasörü
Bu klasör içinde sistemin açıklaması,çıkarılan bileşenler,yapılan ayarlar bulunmaktadır.
Ayrıca içinde
- Otomatik olarak Administrator açılmasını iptal etme
- Kısayol Oklarını Geri getirme
Düzeltmeleri vardır.
İndir:
Kod:
http://rapidshare.com/files/171059139/pxetil.rar
Boyut:
RAR hali 187 MB, açık hali 202 MB
MD5:
Kod:
52EF73DC7AA1C2B5C56BB39C382F1548

187 MB tek dosya indireceksiniz.Açtığınızda LiteXP klasörü olacak.Bunun içindeki Litexp.iso dosyası rar simgesi şeklinde olsa bile kesinlikle ikinci defa çıkarmayın.
Bu dosyayı nasıl yazdıracağını bilmeyenler,
Nasil Yazdirilir
klasörü içindeki resimli anlatımdan faydalanarak dosyayı kolayca yazdırabilirler.

İndirenler,deneyenler sonuçlarını,yorumlarını bir ekran görüntüsüyle yazarlarsa hem indirecek olanlar, hem de ben rahatlamış oluruz.Önceki çalışmalarda görüyorum da indiren sayısıyla yorum yazan,teşekkür edenlerin sayısı arasında çok fark var.

Teşekkürler:

- Eklentileri için MrNxDmx,eryen,gavara'ya,ayrıca Blavervs tema eklentisini hazırlayan,ismini unuttuğum yabancı arkadaşıma,
- Sade vista görünüm dosyaları için pc_insect'e
- Oturum dosyaları ve Tiny,MicroXP'leri için eXperience'e,
- Bana yardımı dokunan kişilere
- MSFN forumlarına yardım ve çeşitli araç-gereçler için,
- XP SP3,Energy Blue ve Zune temaları için Microsoft'a :p
Teşekkürler.

mvot3s.png

Çalışmada sadece kurulumda ve kurulumdan sonra gelen LiteXP klasöründe reklam vardır.Bazıları reklamsız çalışmaları sağolsun "ben yaptım" deyip,bir de içine reklam koyup paylaşıyor.Soru(n)lar ise cevapsız,desteksiz kalıyor; çözümle alakası olmayan çeşitli cevaplarla geçiştirilmeye çalışılıyor.Sonuç reklamlı çalışmalar,desteksiz kalan kullanıcılar ve benim uploadım olmayan,ne olduğu belirsiz,zaman zaman virüslü linkler oluyor.Böyle olmasını biz yapımcılar istemedik,istemeyiz.Siz de istemiyorsanız,başka forumda yayınlamadan önce Özel Mesaj'dan iznimi alarak yayınlayınız.Warezin de belli başlı kuralları vardır,unutmayalım ;)

Emeklerine saglik gercekten bu iste uzmansin belli ediyor kendini :)

n litela basladim ama hala eklentilerde problem yasayabiliyorum ama su ara doluyum bi islerim bitsin ogrenecegim bende :)

tesekkurler birdahaki calismada gorusmek uzere : )
(ps: bence bu diger onerdiginden daha guzel : )

eline koluna parmaklarına ve emeğine sağlık çok saoğol

öncelikle paylaşım için teşekkürler...
bu çoklu oturum cd si türevi mi?
yani orjinallik proble mi var mı?
yani %100 genue olan versiyonlardan mı?
sonradan activasyon sorunu yaşamamak için başta sorayım dedim...selamlar

saol dostum indiriyorum bi ara denerim..

öncelikle paylaşım için teşekkürler...
bu çoklu oturum cd si türevi mi?
yani orjinallik proble mi var mı?
yani %100 genue olan versiyonlardan mı?
sonradan activasyon sorunu yaşamamak için başta sorayım dedim...selamlar

Tabii ki.Orjinallik sorunu yoktur :victory

yardım ve teşekkür

ben denedim çok hızlı ( program yükledikçe yavaşlarmı bilmem ) ama driverleri tanımadı < Birçok anakartın sürücüleri entegre edilmiştir.Bu sayede Laptop'lara XP Kurarken sorun yaşamayacaksınız. >
ses ve modem olmadı internet yok. yapamadığım beceremediğim bişi varsa affola.çalışma harika driverler sorun olmasaydı mükemmel ötesi olurdu.ama dediğim gibi yapadığım bişi vardır driverler tanınıyodur belki. cevap yazıp bilgilendirirseniz sevinirim

emegine saglık ben kurdum süper ama bir sorunum var ses kartını tanımadı lütfen yardım

Geri