Liseli Türk Gencinin Buluşu Almanları Şok Etti ...

helal gence gururlandım ya düşünüyorum neden biz türkler bişey yapamıyoruz diye neyseki arada bi böyle gençleri görmek güzel ama yine kıymatini bilmeyiz yabancı firmalar kapıp götürürler

arkadaş ben bu fenerden kullanıyorum 5 aydır. arkadaşlarıma hediye de aldım. çin yapımı hatta çeşitlerini de gördüm. şöyle söyleyeyim pil var içinde saat pili yassı olanlardan evet mıknatıs hareket ediyor bobinlerin ortasından. ampul de led kullanılmış. yeni değil ki bu çin bunu bize sattı isteyen varsa gönderirim hemde çok ucuza buralarda satılıyor. sevincinizi kesmek istemezdim. özür dilerim. keşke biz bulabilseydik. inşallah bizimde buluş yaptığımız günler gelecek.

senin aldığın çin malı fener sallamayla yanmıyodur. :(
3 saat piliyle çalışıyodur.Bende aldım.İçinde mıknatıs yerine demir parçası var.Bobin sarımı çok az ve uçları da bir yere bağlı değil.KISACASI TAKLİT.

Ama bu icat gerçek.30 saniye sallama ile 10 dakika kadar ışık veriyor.xsir.net te yapılışıda var.Ama ben CNR fuarında ODTÜ lü öğrencilerin elinde gördüm.Onlar yapmıştı.Tabi daha güzel şeylerde yapmışlardı.

türk gencinin başarısı işte

hll olsun ne diyebilirim

keşke bole haberler gizli kapaklı yapılsa guvenligi arttırıldıktan sonra yapılsa cok ii olur...

cunku boyle şeylerle unlenen mucitlerin sonu ya olumle sonuclandı yada cok iyi yerlerde yurtdısında iş sahibi oldu yine ülkesine bi yararı olmadı...

yorum sizin...

böyle müthiş gençlere çok ihtiyacımız var

helal olsun bende elektronikçiyim ama ben bunu akıl bile edemem
helal olsun

böyle gençlere yeterli destek ekipman laboratuvar vs verilmeli yurt dışına kaptırılmamalı.ne gençler var böyle yurdumuzda.bravo bu gence ve onun gibilere...

HeLaL oLsun o çocuğa..AsLında o çocuğu en iyi şekiLde değerLendirmesi Lazım.Çünkü asırLık biLim adamLARımızın ''Çinlilerin yapamadığını yapmış bu genç....​

biz buluruz elin gavuru geliştirir biz kalırız kaska pil yaparak kullanmayla onlar uraşıp didinip elektrik kaynaklarını yaparlar ;) bu işler böle die bosuna demıorz ;)

Geri