Liseli Türk Gencinin Buluşu Almanları Şok Etti ...

Sercinho7

Dark Side of Creation
Altın Üye
Reaction score
0
Bir lise öğrencisinin pilsiz ve şarjsız yanmasını sağladığı el feneri, bir sallamayla 10 saat çalışıyor.Türkiye'de ve dünyada ilk defa seri üretime geçen pilsiz ve şarjsız el fenerinin bir öğrencinin projesi olduğunu vurgulayan satış sorumlusu Metin Yıldız, "Teknik lisede okuyan bir öğrenci, bobin arasından geçen bir mıknatıs sistemiyle elektrik üretmeyi başararak el fenerinde uyguladı. Daha sonra bu projeyi İstanbul Elektrik Firması'na gönderdi. Burada arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalar sonucu da olumlu çıktı. Pil ve şarj cihazı kullanmağa gerek kalmadan hazırlanan sistemde, sadece bir kez sallamak yeterli oluyor. Bir kez salladığınız el fenerinin elektrik enerjisi yaklaşık 10 saat gidiyor" dedi.

Almanya'da katıldıkları bir fuarda bu ürünü gösterdiklerini belirten Yıldız, "Almanlar hayretler içinde kaldı ve bizden talepleri oldu. Bunu yapan bir lise öğrencisi, yani bir Türk'ün başarısıdır. Şimdi İstanbul Elektrik Firması tarafından seri üretime geçen bu el feneri ileriki dönemlerde maden ocaklarında kullanılan kasklara da monte edilecek. Bu sistem sayesinde pillerden oluşan çevre kirliliği ortadan kalkıyor. En iyisi ise aldığınız el fenerini ömürlük kullanabiliyorsunuz" şeklinde konuştu.

Helal Olsun Valla Bu Gence....

bu cocugun sonuda suyla calısan araba yapan adama benzemez umarım

yaw biz zeki bir milletiz elimizdeki ceferleri ulanamıyoruz ama bravo denır bu cocuga dıycek baska bır soz bulamıyorum zekaaa

sadece biraz ince düşünsek neler yaparız ama ...gerçekten büyük başarı

İştee buu yaww...Biraz kafa yorsak...Üşenmesek ve ertelemesek...

Haber için saol...Gurur duydum..

helal olsun inşallah sonu diger mucitlere benzemez

Ya arkadaşlar böyle bişey olsa televizyondan duyardık.Hadi onuda bırak kaynak yok.Ve aşırıda saçma bir sallamayla 10 saat gidiyormuş.

bıll amca yetenıgı kapar yakında

bizimkiler şimdi gider onun
patent hakkını birine satar
sattığı adam da zengin olur:D

kaynagı ne kardes bu haberin ,ben bu haberi aylar oncede okumustumda ondan sordum tekrar niye gundeme geldi diye...

walla kaynagi bende bilmiom ...
mail olarak geldi...
bulabilrsem koyarim foruma...

olm ne güzel düşünsenize evinizdeki ampul yerine onun yandığını
elektrige ne gerek var :)
salondaki ışıgı sallayın bi kere 10 saat açık kalsın nolcak elektrik parası yok bişi yokkkkkkkk
gene giren TEK' e girecek
:D

ne cevherler vardır daha allah bilir ama keşfeden yok..sağlam buluş ..

kardeş liseli vermek yasak forumda :D :D :D

şaka bi yana eline sağlık
helal olsun gence

Ya Beyler Hemen Gaza GelmİŞİnİz,ben De O Fenerlerden 2 Tane Var Ve 2 Mİlyona Kadikoyden Aldim Ve Has Be Has Çİn Maliydi Ve Şu An Heryerde Var.asilsiz Haber Yada Bİzİm Ğlan Gorup Aynisi YapmiŞ Gormeyenlerİ ŞaŞirtmiŞ.tam TÜrk İŞte Copy-paste Olayi

Türk Milleti Zekidir Abi Ama Neden Türkiyeden Bi Türk Cikmadi Sizce ?

NeRoN_64' Alıntı:
Türk Milleti Zekidir Abi Ama Neden Türkiyeden Bi Türk Cikmadi Sizce ?

neden olacak bazı kişilerin işine gelmediği için çıkacak kişinin ayağını kaydırıyorlar. bu birinci sebep.
ikincisi ise yetersiz imkan ve kaynaklar.
daha düne kadar bilgisayar dersleri karatahtada veriliyordu. şu klavye, bu kasa diye resimlerle idare ediliyordu. bu bir kaç sene içerisinde okullar bilgisayar gördü de çocuklar bilgisayarla tanıştı. şu anda bile kimi okullarda sadece müdürün odasında bilgisayar var.
bir şeyler bulabilmek, icat edebilmek için gerekli şartları sağlamak gerekli. önce fiziki koşulları ayarlamak gerekli.

Geri