Liselerde Harun Yahya'nın "Yaratılış Atlası

karakabusu

Banned
Reaction score
0
Liselerde Harun Yahya'nın "Yaratılış Atlası"

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Antalya Şubesi, liselerdeki biyoloji ve felsefe öğretmenlerine ücretsiz dağıtılan ve Evrim Teorisi'nin kanıtlanmamış bir teori olduğu hakkında yazılmış “Yaratılış Atlası” isimli kitabı Milli Eğitim Bakanı ve Antalya Valisi’ne iade etti.

--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

Dağıtımı engellenmez ve soruşturma açılmazsa atlaslar bu kez Başbakan Erdoğan’a iade edileceğini belirten Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Zeybek, düzenlediği basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in kamuoyunda “Adnan Hoca” olarak bilinen Harun Yahya takma imzalı “Yaratılış Atlası”nın Türkiye genelinde bazı lise öğretmenlerine dağıtımını teşvik ettiğini iddia etti.

YARATILIŞ KURAMI HARUN YAHYA'YA İHALE EDİLDİ

Bakan Çelik’in, “okullarda hem evrim hem de yaratılış kuramı öğretilsin” önerisini hatırlatan Kadir Zeybek, “Kamuoyunun tepkisiyle okullara müfredat yoluyla yaratılış safsatasını sokmayı başaramayan AKP’li Milli Eğitim Bakanlığı, bu işi Harun Yahya takma adlı şahsa ihale etmiş görünmektedir.” dedi.

AMAÇ YARATILIŞ PROPAGANDASI YAPMAK
Atlas dağıtımının Antalya’da da yaygın bir şekilde devam ettiğini bildiren Zeybek, şöyle devam etti: “28 x 38 cm ebadında, birinci hamur kâğıda basılı 764 sayfa ve 6.3 kilo ağırlığındaki bu yayın, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı liselerde görev yapan biyoloji ve felsefe öğretmenlerine ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Yüksek maliyetli bu yayın incelendiğinde, atlas dağıtmanın amacının Evrim Kuramı’nı ele alan öğretmenleri etkilemek ve öğrencilere Evrim’in aslında kanıtlanmamış bir teori olduğunun propagandasını yapmak olduğu ve gerici safsatalar yoluyla eğitim sisteminde “yaratılış teorisi”ni hakim kılmak olduğu görülmektedir.”
MASRAFLARI KİM KARŞILIYOR?

“Eğer Harun Yahya, Milli Eğitim Bakanlığı’nın
“taşeronu” değilse ücretsiz dağıtılan bu lüks Atlas’ın her birinin 70 YTL’yi aşan baskı ve dağıtım masraflarını kim karşılamaktadır?” diyen Eğitim Sen Şube Başkanı, atlas gönderilen öğretmenlerin isimlerinin saptanmasında Milli Eğitim Bakanlığı’nın katkısının olup olmadığını sordu.

Fransa’da da dağıtılmak istenen “Yaratılış Atlası”nın, Fransa Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sakıncalı bulunduğunu hatırlatan Kadir Zeybek, MEB’in Yaratılış Atlası’nın okullara girişini derhal engellemesini istedi. Lise öğretmenlerine ücretsiz gönderilen Yaratılış atlaslarından ikisini Bakan Hüseyin Çelik ve Antalya Valisi Alaaddin Yüksel’e posta ile iade eden ve bu işlemin Haziran sonuna kadar devam edeceğini belirten Kadir Zeybek, MEB’in bir ay içinde atlas dağıtımını engellememesi ve soruşturma açmaması halinde atlasları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adresine iade edeceklerini açıkladı.

Özgür Gürleyen

heralde bazı densizler atalrının maymun olduğunu bu topluma kanıtlamaya çalışıp
çocuklara sizin atalarınız maymun insan doğada tesadüfen meydana gelmiş bir varlıktır yaratlışlış yoktur allah yoktur propagandası istiyor..

işte imam hatipleri kapatıp kur'an ın öğrenilmesini yasaklarken bir yandan da yayınları durdurmaya çalışıyorlar sonrada din ve vicdan hürriyeti var derler.

şimdi birileri bunuda fettullah yaptı derler

çocuklarmızın inançsız büyümelerini istemiyorsak bazı şeylere dikkat etmeliyiz

Acaba Bunu Yazan Arkadaş Evrim Teorisine Gerçekten Inanıyor Mu ?

Bütün Alemin Kör Bir Tesadüf Olduğuna Inanıyor Mu?

Allah (c.c.) Insana Düşünsün Diye Akıl Vermiş

Biraz Düşün Ey Kardeşim

yazıyı kaleme alan haber yapan özgür gürleyen diye sanırım yerel basından bir hoppa lümpen. burda aktaran arkadaşa tşkrler etmek lazım,yani birileri bu düzenbazlığa dur demek istemiş biyolg hocalar ve eğitimsen yok illa biz maymun soyluyuz demişler sorun bu..bırakın adamlar ne ise söylesinler hemserim boşver..maymun soyu olan maymundur ne diyelim şimdii,yasaklasınlar bakalım,,eline sağlık

Geri