Nasil Bİr GenÇlİk İsterdİnİz?
Garson gelir, sorar...Beyfendi, nasıl bir gençlik isterdiniz, siparişinizi alalım;
--- Eeee şey, bize şöyle namaz kılmayan ve bir de bale ile ilgilenen bir gençlik getirin lütfen.
--- Tabi efendim, yanında ne alırdınız?
--- Ne biliyim, kızlı erkekli harman olmuş, sarmaş dolaş, canciğer kuzu sarmalı ortaya karışık da olabilir.
--- Derhal efendim. Ya siz hanfendi?
--- Benimki yaşına göre sünger gibi içki içenlerden olsun. O yoksa, hapı çekip, kendine yüz vermeyen kız arkadaşı yüzünden 3 sene beraber okuduğu arkadaşını öldüren bi gençlik de olabilir.
--- Müthişsiniz hanımım, bu dediğiniz bugünün spesiyali.
--- İçecek olarak ne buyururdunuz?
--- Hmmm, satanizm heveslisi, geçmişinden tiksinenlerden var mı elinizde?
--- Sorun değil, yan büfeden aldırıveririz iki dakkada.
--- Yok hayır yani, sıkıntı olacaksa 3 kızı idare eden çocuk ya da 4 erkeği aynı anda işleten kız da olabilir.
--- Siz bayan?
--- Youtube videolarında izlediğimiz, hani şu bir gurup kız paylaşamadıkları çocuk için birbirlerine giriyorlardı ya sille tokat, ondan işte. Ya da her ne için saç saça baş başa yerlerde sürükleniyorlarsa.
--- Tabi efendim. Salata olarak, annelerini doğrayan hayırlı evlatlardan koyayım mı ortaya?
--- A evet evet. Üstüne de, hava karardıktan sonra toplanıp, ellerinde bira şişeleriyle yaşadıkları muhitteki insanları canlarından bezdirenlerden koyun lütfen.
Garson siparişin tamamını not alır. Gitmeden önce, işletmelerinin bu güzide müşterilerine jest yapma amacıyla şunu teklif eder;
--- Siparişleriniz gayet güzeldi, çok elit insanlarsınız. Ama naçizane tavsiyemi soracak olursanız, size tarihimizin çok seçkin bir yemeğini tavsiye ederim. Bunu bi yeyin.....???
Kadın hemen atlar;
---Ay sahi miii? Neymiş o? Hulki noooluuur isteyeliiiiiimmm !
---Tabi hayatım emrin olur.
--- Hatırlar mısınız? Hani şöyle 1962' nin 18 Mart' ında, Çanakkale Zaferi' nin 47. yıldönümüydü. 100 kadar kızlı erkekli genç "Kadeş" isimli gemiyle Çanakkale' ye geziye (?) gitmişlerdi. Gitmesine gitmişlerdi de, beraberinde götürdükleri içkiler ve dans plaklarının da etkisiyle ortaya çıkardıkları eseri tarihe "Kadeş Rezaleti" diye geçirmişlerdi. Efendim, öyle lezzetli, öyle enfes bişeydir ki anlatamam size. Ben şimdi, burada içine neler kattığımızı size tamamen anlatamam, işyeri kuralları gereği. Çok merak ediyorsanız zaten araştırır bulursunuz.
--- Ayyyy ne diyorsunuuuuuzz!!! 5 porsiyon yapın siz ondan, komşulara da dağıtırız hayrına.
Yemeğin resimlerini koymadım bu sefer. Öyle yapınca sanki hazırcılığa itiyormuşum gibi geldi.