Linux Neden Daha iyi ?

çok teşekkürler özellikle ubuntu 9.0.4 sürümü çok hoşuma qitti

teşekkürler bende lınuxu severim fakat oyunlar calışmıyor diye biliyorum

teşekkürler bende lınuxu severim fakat oyunlar calışmıyor diye biliyorum

Malesef sirketler oyunlari sadece Windows ve Mac platformu icin yaziyor.(Burada sucu Linux'a yikmak haksizlik olur, cunku oyun firmalari yanasmiyor bu i$e.)
Ancak 'Wine' adli emilator bu soruna bir nevi cozum getirebiliyor. Her oyunu olmasada, Windows kadar performans vermesede calistiridigi oyun listesi bir hayli uzun. =) Wine,sadece oyunlarla sinirli degil programlarida calistiriyor.
Hangi oyunlarin wine uzerinde calisip calismadigini burdan bakabilirsin..

winden kurtulmak demek daha ne olsun.
mac winden bin kat rahat gereksiz hatalar virüs derdi yok.
pek linux kullanmadım ama sonuna kadar destekçisiyim.

Malesef sirketler oyunlari sadece Windows ve Mac platformu icin yaziyor.(Burada sucu Linux'a yikmak haksizlik olur, cunku oyun firmalari yanasmiyor bu i$e.)
Ancak 'Wine' adli emilator bu soruna bir nevi cozum getirebiliyor. Her oyunu olmasada, Windows kadar performans vermesede calistiridigi oyun listesi bir hayli uzun. =) Wine,sadece oyunlarla sinirli degil programlarida calistiriyor.

bilgi için teşekkürler bide bu mac işletim sisteminden bahsediliyor dikkatimi çekti ama hiç araştırmadım nasıl bişey link verebilicek veya bilgi verebilcek olan varmı acaba

bilgi için teşekkürler bide bu mac işletim sisteminden bahsediliyor dikkatimi çekti ama hiç araştırmadım nasıl bişey link verebilicek veya bilgi verebilcek olan varmı acaba

Linux'la tanismadan once Mac'i kurmaya calistim. Ancak kurmak o kadar kolay degil. Mac sadece kendi bilgisayarlarina yuklenebiliyor. Tabi bu kurulamaz anlanmina gelmiyor :goz: Eger deneyeceksen sunu bilmelisin ki, yiginla okumak zorunda oldugun dokumanlar seni bekliyor olacak. Turkce kaynak bulmak cok zor, ingilizcen varsa daha kolay. Ben kurulum ekranindan oteye gidemedim, HDD'yi gormemisti. Denilenlere gore Mac kurmadan once HDD ni tamamen silmen gerekiyormus(Denemedim).
Kolay gelsin =)

emeğine sağlık hepsini hızlı şekilde okuyorum..

İLk oLarak konu mükemmeL oLmuş. Linux'ta oyunLarın çaLıimamasının tek nedeni oyun yapımcıLarının Linux'a uygun oyun yapmamasıdır. Başka açıkLaması yok dediğin gibi. Ancak oynamak için farkLı yöntemler var. Değişik programLar yazıLıyor oyunLarı Linux'a uyarLamak için. En kısa sürede sonuca uLaşacaklarını umuyorum. Ama şu anLık oyun oynamak için tek çare Windows... =(

İLk oLarak konu mükemmeL oLmuş. Linux'ta oyunLarın çaLıimamasının tek nedeni oyun yapımcıLarının Linux'a uygun oyun yapmamasıdır. Başka açıkLaması yok dediğin gibi. Ancak oynamak için farkLı yöntemler var. Değişik programLar yazıLıyor oyunLarı Linux'a uyarLamak için. En kısa sürede sonuca uLaşacaklarını umuyorum. Ama şu anLık oyun oynamak için tek çare Windows... =(
GNU/Linux'a(Linux çekirdeğine desem daha doğru olur.) oyun çıkartan en büyük şirket, bildiğim kadarıyla ID Software. DOOM, QUAKE gibi oyunları GNU/Linux üzerinde oynayabiliyorsunuz. Hatta sadece GNU/Linux'ta değil; Linux çekirdeği ile çalışabilen FreeBSD, NetBSD, OpenBSD ve Menuet OS üzerinde de çalışabiliyor. Linux çekirdeği ile paralel çalışıyorlar.
Diğer oyunlar için mecburen Windows...

hmm

daha önce ubuntu kullandım ama fazla pro desteği olmadığından tekrar vargeçtim ama tekrar dönmeyi düşünüyorum ve arkadaşım güzel haberlerini bekiyorum...:D.. emeğine sağlık

valla guzel olmaya guzel ama . çok sıkıntı çekiyorsun sonra. istediğin bir sürü programı kullanamıyor. oyunları oynayamıyorsun. bide pc de ticari program ce sql varsa tam sıkıntı. bide bende hepsi birden var. o yuzden kuramıyorum. keske wındows gıbı calısabılecek yada programları emule edecek bıde raca yapsalar. o zaman tam destek verırdık. ama sımdı elımız mahkum wine.

valla guzel olmaya guzel ama . çok sıkıntı çekiyorsun sonra. istediğin bir sürü programı kullanamıyor. oyunları oynayamıyorsun. bide pc de ticari program ce sql varsa tam sıkıntı. bide bende hepsi birden var. o yuzden kuramıyorum. keske wındows gıbı calısabılecek yada programları emule edecek bıde raca yapsalar. o zaman tam destek verırdık. ama sımdı elımız mahkum wine.
GNU/Linux'ta, Windows'taki programların karşılıkları vardır. Aynı programlar değildir ama aynı işi yaparlar(Bazıları aynı programdır. Örneğin; LimeWire, Opera, Skype...).
Oyunlar bildiğin gibi zevk işidir. Kimse kimsenin zevki için bedavaya bir şey yapmaz.
Wine de açık olarak geliştirilen bir yazılım. İnsanlar bu işi gönüllü olarak yaptıkları için kimseye bir suç atılamaz.
Şu an yapılanlar bile, bilgisayarı normal olarak kullanacak bir insan için kat be kat fazladır ve bedavadır.

linux pro olmak isteyenlerin yaptıkları seçimdir (gerçek üstat)

adam mause ne işe yara bunu bile bilmezken nasıl kullansın linux

teşekkür ederim uzun zamandır düşünüyordum ubuntu kurmayı şimdi deneyeceğim ama nasıl kurulur bilmiyorum hiç denemedim. link atabilirmisiniz anlatımını yapan

Kaç kere oldu yazıyorum ama sana da yazayım(Burayı yanlış anlama. Diğer iletilerde de bunları yazdım ondan.). Ubuntu ile başla. Kurulması çok kolaydır. Windows'tan bile kolay kurulur.

Klasik yalanlar.

Linux daha güvenliymiş.
Hackerların salladığı bir işletim sistemi değil ki, bir de o kadar yaygın değil ki adamlar onlar için virüs yazsın.Güvenliklerini tehdit etsin bu sistemlerin.

Masaüstünde çağ atlamakmış.
Altı üstü dönen bir masaüstü ve k.çı başı oynayan pencereler mi çağ atlatacak? Güldürmeyin beni.

Programlar mevzusuna gelince:
Depoda varsa amenna tek tıkla kurarsın. Ya yoksa.
Ses kartımın driverını tanıtamadığım için ubuntuda kaç defa ses problemi yaşadım, kulaklık derdim oldu da çare bulamadım. Amarok da ses problemi konusunda ubuntuyu destekler oldu. Keyifle bir mp3 bile dinleyemez oldum.
Bir güncelleme yapayım dersin sistemin çöker, hayda işin yoksa depoyu indir bir daha

Evet, bunlar benim ubuntu 9.04 deki deneyimlerim. Daha da çoğalacağa benziyor. Gönül ister ki, sadece Compizdeki deneyimlerimden ibaret olmasın Ubuntu...

He, artı yönleri yok mu? Var tabii ki, ama bunlar şirketler için, sunucu destekli çözümler için , devletin resmi kurumları için.Ayrıca , Bilgisayar Mühendisliği'nde en hızlı işleyen ve derlenen kodları Linux'ta yazıyoruz. Ona bir şey dediğim yok ;ama sıradan bir kullanıcı için daha 1 fırın ekmek bitti de 39 fırın var.

Kısacası, Microsoft'un tekeli kırılana kadar, özgürlüğümüz depolarla sınırlı olacağa benziyor.

Not : Güvenlik mevzusundan dolayı bunu yazmak istedim, zırt pırt bu ortaya konuyor, Ubuntu ya da Fedora da Windows gibi bir kullanıcı kitlesine hitap ederse - ki etmesini umarım - o zaman görürüz ubuntunun fedoranın ya da pardusun service packlerini, antivirüs tavsiyelerini.

Geri