Linux Hacklenemiyor!

Çok enteresan Gerçekten Bence mantıklı görünüyo Sonuçta Linux un zor hackledni baska yerlerdede okudum Bence Dier firmalar yediremedi :D kendine hackırcılar hacklemek istemedi diyolar :):):):):) komikkk

Emeğine saĞLık kuzay :goz:

Linux işi bilen biri tarafından yapılandırılırsa kolay kolay hack edilemez. İşin tuhafı hackerlar nedense Linux kullanırlar??????

bence de burda bır ıkılı oyun var gıbı geldı

linux da haclenir. windows ta haclenir. unix te solariste hepsi hacklenir.

dünya da kırılamaycak hiç bi sistem yoktur. sorun her zaman kullancıdır. iyi configure edilmiş bi windowsta kolay hacklenemez. öte yandan bir şeyi default ayarları ile kullandığınız anda işiniz bitiktir. bu ne olursa olsun. winamp bile olsa.

eline sağlık ama hacklenemeyecek bir işletim sistemi yok bence.

ben windows üzerine kurulmuş linux sistemleri hakkında konuşmuştum!!!

tamam da hala sql injection ile alakası yok. sen bence bişileri karıştırıyosun. windows üzerine kurulmuş linux sistemi de ilk kez duydum mesela. demek istediğin eğer virtual machine falan ortamı ise o yine windows üstüne kurulmuş linux değildir. sanal bir yaratılmış ortamdır. ama windows üstünde run edilmez o. ha yok büyük firmaların bi çoğunda olduğu gibi backhand serverı unix/linux türevi de frontend ler windows demek istiyosan onda da gene ayrı ayrı. zaten işletim sistemi bu birbirinin üzerinde koşamaz ki.

sql injectionda başka bişi. kısaca sen bi form doldurduğunda bu yeni bilinke tıklamakda olabilir bu forudma mesela. bu sql server üzerinde bi table a yönlenir. o table ın adını bulabilirsen. firefox ile çok kolaydır mesela. o zaman o table dan column name leri çekersin. onları çekince de yine sql komutları kullnarak istediğin bilgiyi search edip ardından sorgu çeker bu şekilde elde ettiğin çoklu dataları kullanıp veri girişi imkanı veren bir yerde kullanarak sistem özelliklerini abuse eder ve gendle sisteme admin olarak login olmayı ya da kendini admin olarak tanıtmayı denersin.

kullanılan sql serverın code unun gücü ile ilgili bir olaydır aslında.

ama sen bunların hepsini yada bir kısmını yanlış biliyorsun.

Bu gidişle bende linux a gecenler kervanına katılcam galiba:D

son cümle bir nevi dogru hacklemek ısteseler eminimki hackerlar bu işi becerirler ama onunda az zamanı kaldğına inaniıyorum hacklenmek icin:D

Geri