Linux Hacklenemiyor!

kuzay

Pesimist
Reaction score
0
Kalamazsın Bu Hayatta Bakire ,En Azından Hayat Koy
CanSecWest konferansında düzenlenen yarışmada Mac ve Vista hacklenirken Linux halen devrilmedi.

Vancouver'da düzenlenen CanSecWest Konferenası oldukça ilginç sahnelere ev sahipliği yapıyor. Konferans çerçevesinde yapılan hack yarışmasının ilk gününde MacBook Air'in hacklenmesi yalnızca 2 dakika sürmüştü. Daha önce iPhone'u da kıran Charlie Miller, Apple'ın internet tarayıcısı Safari'nin bir açığını kullanarak MacBook Air'i ele geçirmeyi başarmış ve 10.000 dolarlık ödülün sahibi olmuştu.

Konferansın 3. günündeyse bu kez Windows Vista hacklendi. Adobe Flash'dan kaynaklanan bir açık Vista'nın kolayca devrilmesine neden oldu. Fujitsu marka dizüstü bilgisayarda çalışan Vista bu açık sayesinde tamamen hackerın eline geçti.

Sony Vaio üzerinde çalışan Linux'un savunma duvarıysa aşılamıyor. Hacker'ların yüzlerce yolu denedikleri Linux üzerinde 400 hata yakalamış olmalarına rağmen halen sistemi ele geçirebilmiş değiller. Bu da üç işletim sistemi içerisinde Linux'un birinci gelmesini sağladı. Ancak konferansa katılan bir çok güvenlik yetkilisi bunun sürpriz bir sonuç olduğunu ve hackerların Linux'u hacklemek istemediğinden kaynaklandığını belirttiler.

Ancak konferansa katılan bir çok güvenlik yetkilisi bunun sürpriz bir sonuç olduğunu ve hackerların Linux'u hacklemek istemediğinden kaynaklandığını belirttiler. böhöhöhöhöhöhö tabikide ondn olcak :D yoksa ruslar neye el attıda yapamadı hangi işletim sistemine zarar weremediler adamların işi bu :D

kardeş pardus içinde geçerlimi bu peki yani o da linux tabanlı ya ondan hani bi bilgin varmı diyer soruyorum :)emeğine sağlık

"bir çok güvenlik yetkilisi bunun sürpriz bir sonuç olduğunu ve hackerların Linux'u hacklemek istemediğinden kaynaklandığını belirttiler."

:durdurun:durdurun:durdurun:durdurun:durdurun:durdurun

herkes microsoft a rakiplerin olmasını istiyor. ama bence microsoft windows işletim sistemin zaten kırılmasını istiyo yoksa emin olun ruslarda dahil kırılmayacak sistem kurarlar.. istiyoki kırıp herkes onu kullanıp ona alışsın zaten para gayesi kalmadı artık gates hep bir numara adamın hedefi yokki tek gayesi hep en üstte kalabilmek...

rolla bence MS kendi işletim sisteminin kırılmasını istemiyor çünkü bu şekilde itibarı sarsılıyor... Evet ulaşabileceği her yere ulaşmaya çalışıyor ama bundan vazgeçeceğini zannetmiyorum. Linux'un kırılabilir olmasını hiçbirimiz istemiyoruz...Ben bir Linux ve MS-Windows kullanıcısı olarak bunu ben de hiç istemem..Linux, Özgür/Açık Kaynak Kodu'nu destekleyen birçok profesyonelin emeği ile hazırlanmış olduğundan elbette daha güvenli olacak ve hackerların gözde işletim sistemi olarak gelişerek varlığını sürdürecek diye düşünüyorum... Çünkü windows linux un sunduğu birçok avantajı sunmuyor... Herşeye kolaylıkla erişebildiğim doğru.. Kullanıcı arabirimi çok güzel görünümlü...

Bilmiyorum ama, ben Ubuntu ile Linux e merhaba dedim ve hiç pişman değilim.. şu ana dek hiç ama hiç bir hata ile karşılaşmadım...

Off yaa neyse canım sıkkın zaten sizin de kafanızı patlatmayayım.. Bugün,

"bir çok güvenlik yetkilisi bunun sürpriz bir sonuç olduğunu ve hackerların Linux'u hacklemek istemediğinden kaynaklandığını belirttiler."

ifadesini okuyuncaya kadar hiç gülesim gelmemişti... Ayrıca:

//Hacker'ların yüzlerce yolu denedikleri Linux üzerinde 400 hata yakalamış olmalarına rağmen halen sistemi ele geçirebilmiş değiller.//

diren sevdalım diren...

Saygılar..

Ne Vista, Ne Mac nede Linux. Bug
ne kadar gördüğüm en sağlam sistem windows XP. Ben bir bigisayar programcısıyım ve sistemi zorlayan özellikle bozmaya çalışan denemeler yaptım ama XP demir gibi maşşalah

Ruslar Oynasır linuxla be ne sayıklıyo bunlar

linux u hackleyen hackemiiştir ama duyulmamıştır sonuçta oda bir program..

hacklenemicek sistem yoktur bunu unutmayın!!!
ilnux ise özel shell komutlarıyla çökertildiğini gözlerimle gördüm!!!olmado sql ile injeksiyon yöntemi aklıma gelen başka bi savunmayı aşmadır!!!
SHELL SİSTEMİNİ ÇOK İYİ BİLEN BİRİSİNİN YAPAMIYACAĞI HİÇBİŞEY YOKTUR!!!

hepsini kullandım. notebook umdaki vista ultimate i bugün downgrade edip xp ye geçtim. evimdeki bigisayarda xp vista ve linux -ubuntu elbette- kurulu.

solaris 10 bile kurup denedim. o da güzeldi. şimdi windows 7 indiriyorum. onu da deneyecğim. daha beta bile diil. beta da rc değil yani..

linuxların da bir çok dağıtımını denedim. buna pardus fedora -eski yeni red hat ler- ubuntu hepsi dahil.

microsoftu sevmemekle birlikte red edemeyeceğim bir şey var. service pack 2 ile birlikte windows xp muhteşem bi işletim sistemi olmuş.

linux kadar networking özellikleri gelişmiş değil kabul ediyorum. mac kadar cool diil. ama artık mac in yapıp pclerin yapamadığı bir şey kalmadı zaten.

solaris ayrı bi dünya. o örneği zaten neleri denediğimi göstermek için vermiştim.

bir de yıllar sonra öğrendiğim en önemli şey en büyük tehlikenin kullanıcı olduğu oldu. kullandığı sistem hiç öenmli değil. açık her zaman kullanıcının kendisi.

linuxun çok geniş bir geliştirici kitlesi olduğu için hataların ayıklanması sanırım daha kolay oluyor. ama linuxun kırılmak istenmediği tezinede katılmıyor değilim. Sonuçta dünya üzerindeki bütün yazılım uzmanları ms'nin güçlü rakiplerinin olmasını ister.

hacklenemicek sistem yoktur bunu unutmayın!!!
ilnux ise özel shell komutlarıyla çökertildiğini gözlerimle gördüm!!!olmado sql ile injeksiyon yöntemi aklıma gelen başka bi savunmayı aşmadır!!!
SHELL SİSTEMİNİ ÇOK İYİ BİLEN BİRİSİNİN YAPAMIYACAĞI HİÇBİŞEY YOKTUR!!!

sql injection ilelinuxun ne alakası var ? :) komik oldu

Geri