Link Tıklayınca Sayfa Başına Çıkma

orhanacan

New member
Reaction score
0
Merhabalar, Sayfada linke tıkladığında frame içindeki link sayfanın başına gitmiyor, mecburen kaydırma çubukları ile sayfanın yukarısına çıkıp konuya bakmak gerekiyor, malum sayfa uzun olunca sayfanın aşağısında bulunan link tıklandığında frame içinde açılıyor ama açılan frame içindeki sayfanın başına gitmeyince, ziyaretciler linkin bulunduğu sayfa ortasında veya sayfa altında bulunduğundan frame içinde linkin sayfanın başında olduğunu bilmediğinden sayfanın açılmadığını sanıyor veya kaydırma çubukları ile sayfanın başına gitmek zaman söz konusu olan sitelerde sorun olmakta. Bu konuda yardımcı olacak arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

altta linklere tıkladığımızda tıkladığımız yerde kalıyoruz ama link frame içinde sayfa başında kaldığında büyük bir sorun oluşturuyor..
saygılarımla...

Sitemiz Admin, Moderatör ve diğer arkadaşlar sorunum ile ilgili bilgisi olan yok mu? yoksa böyle bir özellik mi yok? Öyle olsa diğer sitelerde olmaz. Bu Konudaki link kodlamasının nasıl yapıdığı konusunda yardımcı olursanız memnun olurum...

Dostum onun icin sayfa basına capa linkler var(ingcesini bilmiyorum) onlardan yapman ve urlye onu yazman gerekiyor dreamweaver kulanırsan onda basıt sekilde tek tıklamayla yapıyorsun

Merhaba ORKUN, İlgine teşekkür ederim, ama bu konuda açıklayıcı bilgiye ihtiyacım var, çapa olayını biliyorum. Mesela hackhell.com sitemizde alt sayfa numaralaına tıkladığınızda sayfanın başını ekran göstererek açıyor, bu çapa olayı veya linke ekleme nasıl oluyor. cevap bekliyorum.. teşekkürler...

Çapa Yaratmak

Önce Bilgi : Çapa bir sayfanın bir yerinden aynı sayfanın başka bir yerine gitmek için yapılılan linke denir. Mesela sayfa sonundaki "Sayfa Başı" na tıkladığında sayfa başına gidilmesi. Bunu çapa ile yaparız.

Çapa yaparken <a> tagının name elemanını kullanılır.
<a name="#sayfabsi">Html Dersleri</a>
Yukarıda sayfa başılığımız olan "Html Dersleri"ne "#" işareti ile isim verdik.

Şimdide sayfa sonunda oluşturacağımız linki nasıl oluşturacağımızı inceleyim.
<a href="#sayfabasi">Sayfa Başına </a>
Örnek için tıklayınız- Sayfa Başı -

Evet...Dikkat edilmesi gereken name elemanını verdiğiniz isim ile href'in alacağı name aynı olmalı aksi halde linkiniz çalışmaz.

Çapa yaparken başka bir sayfanın herhangibir ilgili yerinin açılmasınıda sağlayabiliriz.
<a href="tasarim1.htm#ilgiliyer"> linkimiz bu olaçak
tasarim1.htm sayfasında da ilgili yere aşagıdaki çapayı yazıyoruz.
<a name="ilgiliyer">İlgili Yerimizin başlığı</a>

Evet, Arkadaşlar bu vesile ile sayfada çapa vermeyide öğrenmiş olduk ama ben sitemde bunu uygulayamadım. webizci hersey bir iz le baslar sitemde sayfanın altındaki menülere tıkladığımda sayfanın içerisindeki frame de tıklanan link sayfası açıyor ama sayfanın başına gitmiyor. Bir bakıp bilginizi paylaşarak yardımcı olursanız memnun olurum… saygılar
CEVAP BEKLİYORUM, KONU KAPANMAMIŞTIR..

konuyu halletmişsin heralde

Geri