indirdiğim adres burası:
http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=93482
yardımın için çok teşekkürler:melek
http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=93482
yardımın için çok teşekkürler:melek
ayrım yok bu sestemlerde ındır bırını sorun olmaz çalışır ben pısı paketı toplıyım lınk kını koyarımkartal36' Alıntı:çok sağol ama hangisini indirmem gerekiyor sadece redhat ubuntu vs. var pardus yok
brako' Alıntı:buda uzun yolu
WIFI kartınızın sürücüsünü yükleyebilmeniz için öncelikle sürücünün bulunduğu CD'ye sahip olmanız gerekli. Eğer CD'niz yoksa WIFI kartının üretici firma resmi web sitesinden ilgili sürücüyü indirmeniz gereklidir.
Sürücüyü temin ettikten sonra menüde Programlar > Sistem > Daha Fazla Uygulama altındaki Terminal Programı - Süper Kullanıcı Kipi'ni çalıştırın. Açmadan önce soracağı parolaya yetkili kullanıcı parolanızı girmelisiniz.
Terminal ekranına ulaştığınızda
ndiswrapper -i 'sürücüadresi'
şeklinde bir komut yazmalısnıız, buradaki sürücü adresi bilgisayarınızın yapısına göre değişik olacaktır. Eğer CD üzerinden yüklüyorsanız Masaüstündeki CD simgesine tıklayarak .inf dosyasını bulup adres satırından yazmanız gereken adresi öğrenebilirsiniz.
Bu işlem gerçekleştirildikten sonra
ndiswrapper -l
bize
Installed ndis drivers: xxxx driver present, hardware present
şeklinde bir mesaj verecek ki bu güzel bir haber...
Sürücünün otomatik yüklenmesi için menüdeki Çalıştır seçeneğiyle açılan pencereye
"kdesu kwrite /etc/modules.autoload.d/kernel-2.6"
komutunu verin ve şifre istediğinde yönetici şifrenizi girinç Açılan belgenin en son satırına "ndiswrapper" yazarak belgeyi kaydedin.
Artık ağ kartınız kullanıma hazır...
bu yolu da denedim ama ./configure komutunu verdikten sonra yine hata veriyor:vurbrako' Alıntı:arkadaslar pardus pısı paketı hazırlanmamıs dosyaların kurulmunu anlatacam aslında ayrı bır konu olarak verecektım ama neyse
1. Programın internet sitesinden linux sürümünden bağımsız dosya_adı.tar.gz (gz2de olabilir) adlı dosyayı indiriyoruz.
2. İndirilen arşive sağ tıklıyoruz ve Aç->Buraya Aç diyoruz.
3. Oluşturulan dizini çift tıklayıp açıyoruz ve F4'e basarak konsolu çalıştırıyoruz.
4. Sırasıyla şu komutları verin. (su komudundan sonra root parolanızı girmelisiniz.)
(5.dizinin içinde degilseniz dizine gidin.konsolu programın ustunde actıgımız ıcın programı gormesı gerekır ancak gormedıgı durumlar ıcın klasore gıtmek gerekır)
1 ./configure
2 make
3 su
4 make install
bu aşamalarda süre baya uzaya bilir. özel bir uyumsuzluk olmazsa biter merak etmeyin.umarım yukarıdakı sorucu sorunu hallolmustur...
kartal36' Alıntı:arkadaşlar wine'ı indirdim ama tek bir rpm dosyası bunu hangi programla açmalıyım?
baslangıc bolumunde (pardus) da agbaglantılarından kablosuz aglara gır yenı olustur de ısmını yaz herseyı otomatıge getır (ama ılk onc airtess surucusunu yuklmen gerek) oksofums' Alıntı:selamlar pardus çalışan cd uzerinde lin ogrenmeye çalışıyorum, ağ uzerinden internete baglanabiliyorum ama airties rt 140 kablosuz modemle diğer sistemlerde bağlanabildigim halde pardus ta bağlanamıyorum.
Saygılar,