Laptop soğutucu tavsiye

in-trouble

New member
Reaction score
0
konuyu doğru yerde mi açtım bilmiyorum ama... arkadslar bende sony vaio vpce serisi bi laptop var alttan hava falan almıyor yani altta fan yok sadece yan tafarından sıcak havayı dışarı atıyor.. böyle bi laptop için nasıl bi soğutucu en uygunu olur?? tavsiyeleriniz varmı??

senın ıcın teklı buyuk fanlar pek işe yaramaz onu gordum ben 3 lu fan sıstemlerı var 20 tl aldım ben suan cok memnunum rpm sıne bak 2100 felan cıvarından fazla olsun 2 veya 3 lu sıstem aldıgın zaman

Yanlış bilgilerle bilgisayarımızı soğutamayız. Bilgisayarının soğutması tıkanmış, yada kullanırken altını kapalı tutuyor olmalısın. Nefes almasına izin vermezsen soğutma başarısız olur ve soğuyan parçalar (kuzey köprüsü ve grafik işlemcisi başta olmak üzre) devreye ters (başaşağı) monte edilmiş olduğundan bir süre sonra lehimleri gevşer ve ısıtma yöntemiyle bile onarılamayacak hale gelirse anakartının değişmesi gerekir.

Bir tek kalıcı çözüm var o da soğutucu eklemek değil. Kaldıki öyle olsa üretici markaların ürettiği soğutuculara şahit olabilirdik. Ama piyasaya bakarsan bu tür soğutucuları sadece üçüncü parti üretim yapan firmalar üretir. Gerçek çözüm kaliteli bir servise hava bölmesinin temizliğini yaptırmaktır. Kaldıki bu işlem ucuz ve daha kaliteli olur.

Ayrıca harici bir soğutucu nefes alamayacak şekilde dolmuş bilgisayarını soğutmaz.

Yanlış bilgilerle bilgisayarımızı soğutamayız. Bilgisayarının soğutması tıkanmış, yada kullanırken altını kapalı tutuyor olmalısın. Nefes almasına izin vermezsen soğutma başarısız olur ve soğuyan parçalar (kuzey köprüsü ve grafik işlemcisi başta olmak üzre) devreye ters (başaşağı) monte edilmiş olduğundan bir süre sonra lehimleri gevşer ve ısıtma yöntemiyle bile onarılamayacak hale gelirse anakartının değişmesi gerekir.

Bir tek kalıcı çözüm var o da soğutucu eklemek değil. Kaldıki öyle olsa üretici markaların ürettiği soğutuculara şahit olabilirdik. Ama piyasaya bakarsan bu tür soğutucuları sadece üçüncü parti üretim yapan firmalar üretir. Gerçek çözüm kaliteli bir servise hava bölmesinin temizliğini yaptırmaktır. Kaldıki bu işlem ucuz ve daha kaliteli olur.

Ayrıca harici bir soğutucu nefes alamayacak şekilde dolmuş bilgisayarını soğutmaz.

bilgisayar alttan hava almıyor ayrıca fanı ve soğutucusu gayet temiz durumda yeni temizlendi kendi servisi tarafından ayrıca hiç de ucuz diil yamyamlar bu işi 50 liraya yapıyorlar.. benim asıl sorunum bilgisayarla oyun oynarken oluşan ısınmayı biraz da olsa engelleyebilmek normal kullanım sırasında ısınma sorunu yaşamıyorum.

Hocam bazı marka ve modellerde hava girişi yada çıkışı klavye çevresinden olabiliyor. altta soğutma için hava giriş çıkışı olmayabiliyor.

Tavsiye konusunda bilgisayarı çalıştırıp alt bölgede ısınan yerleri elinle kontrol et alacağın ek soğutucu sıcak bölgelere denk gelsin.

Geri