Laptop Smart özelliğini kapatmak

crixallis

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar ami bios olan bir laptopda smart özelliğini nasıl kapatabilirim.Biosdaki tüm seçenekleri gezdim ama masaüstü gibi çok ayar yok smart özelliğini kapatmamı sağlayacak bir program falan var mıdır.Sorunlu hdd yüzünden bilgisayar yedek alma uyarısı veriyor açılır açılmaz ve f1'e basmadan açılmıyor.Smart özelliği hdd'nin gidici olduğunu bildiriyor bu sıkıcı sorundan idaretedn ancak smart özelliğini kapatırsam kurutulurum hdd'nin çaresine sonra bakacağım.

:) laptop bios'u yapcak bişi yok... kapasitesi 40-80gb gibi bişiyse 2. el al değiştir ve kurtul!

Sahibi ben değilim :(
Sahibi 3 senedir laptobu aldı format atmıyo attırmıyoda bilgisayar yavaşlıktan inliyodu artık gidiciyimde diyo ama bizim arkadaş için fark eden bişey olmuyo.Hem ekonomik nedenler hemde sınavlar projeler...Varsa ben açılışta ki f1'e basmadan biligisayarın açılmaması sorununu halletmek istiyorum direk yazılımsal bir şekilde bir ayarla falan bu özelliği kapatmanın yolu elbet vardır ama nasıl?

Laptop markasını bilseydim daha iyi olurdu ama yinede 2 öneride bulunabilirim.

Birincisi; eğer yapmadıysanız bios update deneyin. Sorunu çözebilir.
İkincisi bios üzerinden hata mesajları uyarısını kapatmayı deneyin. Bazı boardlarda vardır. Ben bir arkadaşın boardundaki system fan uyarısını bu şekilde halletmiştim ve o da açılışta F1 e basmaktan kurtulmuştu.

Yinede marka model verirsen kesin bir çözüme bakabiliriz.

Kolay gelsin

thosiba L40 15j
hata kapatmaya baktım ama bulamdım pek öyle bişey
ne diye geçer genelde?

Geri