Laptop CD/DVD Seçiyor :S

3mr

£ м ρ α χ
Reaction score
0
Arkadaşlar PackardBell EasyNote MX66-003 modeli laptopum var.

Sorun şu;
Pc yi aldığım ilk zamanlar CD/DVD yazmaya çalışırken zorda olsa yazdırıyodum pek falza cd kopyalamadığım için üstüne düşmedim...
ama şuan hiç yazmıyor her CD veya DVD yi okumuyor :vur çok hassas ve tabiri caizse Cd beğendiremiyrum :)

Neronun bir kaç sürümünü ve XP nin kendi cd kopyalayıcısını denedim sonuç yine değişmedi...
Arkadaşlarımda aynı sorundan şikayetçi. ACER ve HP de aynı sorun var...

Sizce sorun ne olabilir ? bunun için Ne tavsiye edersiniz ?

Model EasyNote MX66-003

Optik Desteği DVD-RW

Optik Sürücü DVD±RW +R9 Dual Layer

bende de hp var son dönemde dvd yazmak ölüm oldu. bazen bir dvd yi yazmak 1 saat 40 dakika sürebiliyor. bazende 15 dk da yazıyor. sanırım problem dvd writerlarda. bende nero kullnıyodum şimdi ashampoo ya geçtim bu daha iyi gibi duruyor. sende dene bi istersen

bende de hp var son dönemde dvd yazmak ölüm oldu. bazen bir dvd yi yazmak 1 saat 40 dakika sürebiliyor. bazende 15 dk da yazıyor. sanırım problem dvd writerlarda. bende nero kullnıyodum şimdi ashampoo ya geçtim bu daha iyi gibi duruyor. sende dene bi istersen

xonox, bu linkteki programdanmı bahsediyorsun ?
http://www.hackhell.com/showthread.php?t=426910&highlight=ashampoo

ashampoo nun baya bi çeşit programı var ama sadece yazıcı olanını bulamadım =(
kullandığın programın marka ve modelini tam olarak söylersen deneyeceğim

EDIT:
yukardaki linkteki mp3cd/dvd oluşturma programınıda denedim yine yazmadı =(

EDIT:
şimdie bunu deniyorum umarım hallolur =(
http://www.hackhell.com/showthread.php?t=406901&highlight=ashampoo

EDIT: buda işe yaramadı :( DVD+R yyazdırmaya başlıyorum ve sorunsuz bi şekilde yazım işlemi bitiyor amma velakin Dvd boş gözüküyor :vur:

Benimde arkadaşımda aynı bilgisayardan var herşeyinden çok memnun ama cd okumuyor onunkide. Bilgisayar garantilidir sanırım, bence servisine baktır. Belki dvd deki optikte sorun vardır dosrum...

Arkadaşlar Eğer Daha Önce Calışan Rw Ler İse Gözlerinin Temizlenmesi Gerekiyor
Yok Hİç Yazmadı Diyen Varsa Geri Versin :)

Arkadaşlar Eğer Daha Önce Calışan Rw Ler İse Gözlerinin Temizlenmesi Gerekiyor
Yok Hİç Yazmadı Diyen Varsa Geri Versin :)

çok dogru..

cd/dvd temizleyen cd Ler var emre.. onLardan alabilirsin her pc dükkanında var satarLar muhakkak hatta alıs veriş merkeslerinde bile var =) 5 ytL oLması lazım..

ama yok yine fayda etmiyorsa servise yolla ;) geneLde bu tip sorunlar motorola cd/dvd rw lerde cıkar laptoplar için.. acer, asus ve hp çogu ürünlerinde motorola cd/dvd rw kullanıyor..

aynı sorun bendede var.apple imac intel serisi bilgisayar kullanıyorum.temizleme cd side bir işe yaramadı çok uğraşırsan bazen cd yi açıyor.aldığım günden beri( 2006 da aldım) kendi orjinal işletim sistemi dvd sinden başka dvd açtıramadım.

Geri