Laiklik ve şehitlik

Beni anlayabildiğini zannetmiyorum-ki beni anlayabilmen gibi bi ihtimale yer vermediğimden
Sana kendimi anlatmıyor konuyla alakalı düşüncelerimi aktarıyorum
Sende dene iyi olur böylesi..:goz:

Ben de sana her şey senin konuyla alakalı düşündüğün, hizmetkar insanlar sürüsü değil diyorum. ;)

Seni anlamak gibi bir derdim yok. Hiç bir yanlış sözü de anlamam. Neden söylerlerse?

Yazık Sadece Topraklarda Yedıgı Ekmek Suya Yazık

Gariban afrika yerlisi demiş ki;
geldiklerinde ellerinde incil,bizde ise tüm zenginlikler vardı.Giderken ise;
bizde incil,onlardada tüm zenginliklerimiz vardı.
Zenginliği henüz gelişmemiş olan toplumlardan din ile çalan avrupa,hrıstiyanlık ile bölemeyeceği bir devleti kendi dini ile bölmeye çalışıyor.Biz laikiz,sizde laiksiniz ve gereklerini yerine getirin derken,kendilerinde olan uygulaaları biz farklı uyguluyoruz.Her alanda olduu gibi buradada işimize gelen yanlarını görüyoruz.
Devlet laiktir diyoruz,ama devlete bağlı koskoca bir diyanet işleri başkanlığı makamı var.Madem laik o zaman kapatalım dendiğinde sizden;
OLMAZZZZZZZZ çıkıyor.Neden? deyince,
o zaman din hurafe ve din tacirlerinin eline kalır,şeriat gelir diyorsunuz.Yanine ona nede buna geliniyor sonuçta.
Konu laik dvlet ve uygulamalardaki karmaşıklığı anlatmasına rağmen,sonucunu hükümete bağlayan arkadaşlarında konu ile ya bilgisiz yada işlerine gelmeyen durumlar olduğu kanaatine varmış bulunmaktayım.
Şehitlik İslam dininde en yüce mertebedir.Bir çok şekilde anılsada genel tabiri adına,dini,vatanı,namusu için can veren insanlara verilen bir mertebedir.
Devrim yapmak için şehit olunmaz,vatan için şehit olunur.
Bir çok arkadaş hala öğrenememişki;
buzağı öküzün altında bulunmaz.Yazıktır.Kuru-sıkı atmak sadece gürültü yaratır.

Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber,
Sana âgûşunu açmış duruyor Peygamber.

bence bu kadar tartışılması bile manasız olmuş çünkü askere gidenlerin çoğu bizden daha iyi bilir operasyonda kimse köpeklerin üstüne Türkiye laiktir laik kalacak diye gitmez Allah Allah diye gider veyahut başka bir deyimle operasyon gecesi rüyasında başörtüsünden sebep içeri alınmayan bacılarmızı görmez kimse rüyasında başörtülü nenesini,annesini bacısını görür hadin Selametle :goz:

Bu yüzdendir ki devlet düşmanları çıkar, seni vatandaşın duygularını istismar etmekle suçlar, halkı askerlikten soğutur.

Aziz Türk Milletinin inançlı, imanlı cefakar neferleri, iyi biliyorsun ki sana şahadet ünvanını veren cenab-ı haktır, iyi biliyorsun ki sen orada operasyonda, atalarının emaneti cennet vatanının ve müslüman halkının müdafası için oradasın, iyi biliyorsun ki bu memleket senindir, memleketin senden, emaneti alacağın günü bekleyerek alev alev senin iktidarını, anadolu kıtası büyüklüğündeki kutsal dava taşını gediğine koyacak anı beklemektedir. İyi biliyorsun ki Türk Silahlı Kuvvetlerinin bünyesinde şerefli bir Türk askeri olarak vatanına kasteden köpeklere dağları dar etmeye devam edeceksin, Vuracak vurulacaksın, Şahadetin kutlu olsun. Bu devlet son Türk Devletidir. Sen savunmayacaksında kim savunacak.

Bu şekilde bir anlatımla başlarsın herkes seni dinler. Gereksiz bir insanın, gereksiz bir yazısı ile askere saldırmasına, seyirci kalamayız. (desteklemek şuraya dursun)

Laiklik devlet şeklinin vazgeçilmezlerindendir. Buna rağmen Laikliki her yere götürüp, bu Laiklike aykırıdır gibi bir düşünce zaten olmamalı..

Laiklik devlet işlerini düzenler, askerlerin din ilişkilerini düzenlemez. Bizim askerimiz her zaman inançları ile büyük zaferler kazanmıştır.

Laikliki dinsizlik olarak tanımlayıp, insanların içindeki inançları hiçe sayıp, dinden soğutma girişimine hiç bir zaman anlam veremeyeceğim.

Bunu yine tekrarlıyorum. Dinin bu şekilde kural koyucuları var diye dinden kimse soğuyamaz. Aynı şekilde bu adam gibi Atatürk ilke ve inkilaplarına saldırı mahiyette yazılarda Türk insanın cephe almasını sağlayamaz.

Çay şekerden ayrı olunca ne olur? ŞEKERSİZ ÇAY

Tuz çorbadan ayrı olursa ne olur? TUZSUZ ÇORBA

Din devletten ayrı olursa ne olur?.................

Boşluğu doldurun ve şunu unutmayın ki hiçbir şehid laiklik için değil,anası-babası ilh.huzur içinde yaşasınlar diye,vatan diye,DİN diye o mertebeye ulaşırlar.

Yoksa kendilerini şehid zanneden komünistleri de kaale almamız gerekirdi

Örneklere bak bir şekerisiz çay iç. Ne kadar basit.

Din devletçileri, insanların içlerine girmişte, kalbi meseleleri ele alıp, kendi dinsiz fesat düşüncelerini oluşturmuşlar.

Laiklik için neden şehit olunacakmış, bu zırvalar neden?

Devam edin Laikliki dinsizliğe yorun, dinsizliği de her yere yorun bakalım.

Bu şekilde mi Atatürk düşmanı yetiştiriyorsunuz. Allah sizden korusun bizleri.

Laiklik ayrı bi konu şehitlik ayrı bir konudur.birbiriyle baglantı kurulması saçmadır.Ama öyle bi şey var kı vatanı bölen parçalayan kan döken teröristler bile ölülerine şehit dyorlar.Halbuki şehitlik din ve vatan uğruna can verilen Allah yolunda ölenlerin ulaştığı en yüksek mertebedir

Örneklere bak bir şekerisiz çay iç. Ne kadar basit.

Din devletçileri, insanların içlerine girmişte, kalbi meseleleri ele alıp, kendi dinsiz fesat düşüncelerini oluşturmuşlar.

Laiklik için neden şehit olunacakmış, bu zırvalar neden?

Devam edin Laikliki dinsizliğe yorun, dinsizliği de her yere yorun bakalım.

Bu şekilde mi Atatürk düşmanı yetiştiriyorsunuz. Allah sizden korusun bizleri.

Laiklik için şehit olun diye bi ayet mi inmiş.Laik olun diye Kur' an da bi ayet mi var.Sıkıştılar mı hemen Atatürkü kullanmaya başlayan aciz lere ne denir....İslamiyet 1500 senedir dim dik ayak ta ama 70 yıllık mazisi bulunan her ne kadar din ve vicdan hürriyeti diye bahsedilen din ve dünya işlerinin ayrı tutulması diye tarif edilen dini baskı altında tutan laiklik elbette sizin mantığınız dışın dakiler tarafından yadırganacaktır.

Görsel ve yazılı basınımızdaki “Ordu düşmanı” sayısı hızla çoğalmakta. Arkalarındaki destek güçleri belli. Haber palavralarıyla, içindekileri kusuyorlar. Meslek yaşamlarında hiçbir şey olamamış isimler, önemli yerlere oturtuldu. Seçilme nedenleri vatan haini olmaları. Bir de orduya yargısız infazda bulunabilmeleri.

Bölücü terörle teokratik kafalılar eylem birliği halinde. Devlet’in önemli kurumlarına sızıldı. İşte bu ortamda yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un, ayağının tozuyla ortaya koydukları gayet net. Bir yerde “Türk Silahlı Kuvvetleri’ni iğdiş ettik” diyenlere tokat niteliğinde. “Atatürk ilkelerinden, öncelik laiklik olmak üzere asla taviz vermeyiz. AB de bastırsa, Ulusal Devlet yapımızla oynatmayız. Bu coğrafyada sadece güçlü devletler ayakta kalır. Güçsüzler yok olur gider” cümlelerini, çerçeveletip asmakta yarar var. İşte şimdi Toroğlu’nun “Kodu mu oturtan komutan” yakıştırmasını hatırlayalım. Erman Hoca’nın bu lafı iki yıl erken ettiği kanısındayız. Dileriz, bazıları kaşı***** tahriklerini sürdürmez.

Türkiye, iç ve dış hainleri yok edecek özelliklerini kaybetmedi. Bu ülke öyle satılmışlar gördü ki, şimdikiler hafif kalır. Türk Milleti Malazgirt’ten bu yana yaşadığı topraklardan bir karışını vermez ve sonsuza kadar Cumhuriyeti’ni yaşatır

Burhan Ayeri - 30.08.2008

Çok güzel yazmış .

Peki şunu soracağım.

Vatanın Hür ve Hukuksal olarak Bekası içinmi ülkenizi savunuyorsunuz. Yoksa omuzunuza Madalya takmak içinmi..

Eğerki ikincisi ise, yazık sizin gibilerin bu coğrafya üzerindeki yedikleri tek lokmaya..

Bu sorunun cevabını vicdanınızla verin...

Çay şekerden ayrı olunca ne olur? ŞEKERSİZ ÇAY

Tuz çorbadan ayrı olursa ne olur? TUZSUZ ÇORBA

Din devletten ayrı olursa ne olur?.................

Boşluğu doldurun ve şunu unutmayın ki hiçbir şehid laiklik için değil,anası-babası ilh.huzur içinde yaşasınlar diye,vatan diye,DİN diye o mertebeye ulaşırlar.

Yoksa kendilerini şehid zanneden komünistleri de kaale almamız gerekirdi

komünistler kendini şehit zannetmez zaten onlar şehit olmak cennete gitmek için değil vatanlarını analarını,bacılarını korumak için savaşır evet doğrudur birçoğu da dini kaale almaz,öldükten sonra yaşayacağına inanmaz ama sahip oldukları en önemli şeyi yani canlarını da vermekten çekinmez işte onurlu olan da budur karşılıksız yapmak,ucunda cennet var diye kendini avutarak savaşan dan çok daha onurludur böylesi,işin içinde çıkar yokdur çünkü.

kdinsiz diye söversiniz ya çünkü senin mantık yapında rum olmak ya da ermeni olmak suç,çünkü doğmadan önce allah bize soruyo evladım seç bi ırk diye,neyse gitmiş devşirmenin tekini avatarına koyup atam izimdeyiz yazmışsın,git bi bak .

burayı dikkatli oku kendi içinde çelişmek kötü şey bu arada!

Bu arada biz arap değiliz Ataerkiliz soy babadan gelir :hhmanD

öncü06 uslubuna dıkkat et lutfen.
konu dısına cıkmadan tartısın arkadaslar mumkunse.

Bütün değerler, bütün din kuralları, kutsal bez parçasında birleşiyor değil mi?

Albayrak madem bez parçası

Neden tahammül edemiyorsunuz

Sorabilir miyim ?

Ve ilişkilendirmiyoruz sadece kadınların uymasını istiyoruz

Saçmalık de sen gene de

Ne de olsa Nur Serter teyzem Atatürk'ün ruhunu çağırıyor

bir soruversenize ''Atatürk''e madem ruhu geliyor

Latife Hanım neyle muhafaza ederdi kendini ????

+++

O kutsal bez ki o aşağıladığınız bez ki kadınlarımızın kızlarımızın namusunu koruyor

Mukayase edersen sevineceğim fikriniz olan Batılıyet-i Fikir ile Milliyetçiliği

O kutsal bez ki o aşağıladığınız bez ki kadınlarımızın kızlarımızın namusunu koruyor

kimden koruyor

nasıl koruyor

boynunun üstünde ne var bilmem

ama sadece bel altına çalışıyor gördüğüm

komünistler kendini şehit zannetmez zaten onlar şehit olmak cennete gitmek için değil vatanlarını analarını,bacılarını korumak için savaşır evet doğrudur birçoğu da dini kaale almaz,öldükten sonra yaşayacağına inanmaz ama sahip oldukları en önemli şeyi yani canlarını da vermekten çekinmez işte onurlu olan da budur karşılıksız yapmak,ucunda cennet var diye kendini avutarak savaşan dan çok daha onurludur böylesi,işin içinde çıkar yokdur çünkü.

Mübarek Ramazan Ayı'nda ( Kahve içen arkadaşlarımız rahatsız olduğu bir ay )gene gülesim geldi

Allah Sizlerden bin kat razı olsun ne diyeyim valla gönlümü de şen ettiniz

Bre Ebleh Bre Ebleh

Askerler vatanın selameti için çalışıyor karşılığında mükafatını alıyor

Ama koministler ( ki dine inanmazlar) vatanın selameti için savaşır( ki yakın örnek güvenlik güçleri katili Deniz Gezmiş) ve karşılığında mükafat olmadan

ne demektir bu

bir hiç uğruna

inanmıyorsun niye savaşırsın

Söyler misin niye ders çalıştın ilkokulda ?

Hayatta gerçekleri öğrenmek için ( ki göremiyoruz ) ve öğretmenden pekiyi almak için

Neden ailene iyi davranıyorsun ? ne de olsa diğer dünya yok be kardeşim

Neden mi çünkü aileni sevindirmek istiyorsun

tabi ne kdr doğru bilmiyorum kendi ailen için

ha bir de avunmak diyorsun

Avunarak iş yapan zat korkarak iş yapar ve gereğinde bitiremez işini

Koministler bir gemi ile yol alıyorlardı
Ta ki bir alim çıkana kadar
Emin adımlarla suları geçiyorlardı
Ta ki aldıkları yol yanlış olduğunun anlaşılana kadar
İspatları çürütüldü hayır biz sağlamız diye kıtaları aşıyorlardı
Ta ki Harun Yahya fikirlerini çürütüne kadar

Son mevzuya da değinmek istiyorum

Apo da kominist... Hem de fanatiğinden

Madem vatanı korumak için savaşırlar koministler TSK bayrağı altında

Ee dolayısıyla Apo ve yandaşları kominist

O zaman kendi ayağına kurşun sıkmak olmuyor mu

sen askere gittin mi?

TSK bayrağı altına giren koministlerle

yanyana gelebilecek kadar yüreğin var mı?

€rd@ls10;3438433' Alıntı:
Laiklik için şehit olun diye bi ayet mi inmiş.Laik olun diye Kur' an da bi ayet mi var.Sıkıştılar mı hemen Atatürkü kullanmaya başlayan aciz lere ne denir....İslamiyet 1500 senedir dim dik ayak ta ama 70 yıllık mazisi bulunan her ne kadar din ve vicdan hürriyeti diye bahsedilen din ve dünya işlerinin ayrı tutulması diye tarif edilen dini baskı altında tutan laiklik elbette sizin mantığınız dışın dakiler tarafından yadırganacaktır.

Ya insan bir okur be kardeşim ne yazıyor diye benim yorumumda...

Asker, Laiklik için savaşmaz, saldırı olduğunda korur.

Laiklik, dini baskı altında tutmaz. Bakanınız sizinle gurur duyacaktır. Korur ve yüceltir.

Bütün değerler, bütün din kuralları, kutsal bez parçasında birleşiyor değil mi?

Evet sorumun cevabını verir misin?

Bez parçası gerektiğinden fazla yüceltiliyor. Öyle ki İslam' ın şartlarından önde tutuluyor. Şule Yüksel' in getirdiği tarikatçı gelenek, şimdi kendisinin karaçarfa girmesi ve insanları bu şekilde kandırması ile devam ediyor. Gayr-ı hükmü sen ver...

Mübarek Ramazan Ayı'nda ( Kahve içen arkadaşlarımız rahatsız olduğu bir ay )gene gülesim geldi

Allah Sizlerden bin kat razı olsun ne diyeyim valla gönlümü de şen ettiniz

Bre Ebleh Bre Ebleh

Askerler vatanın selameti için çalışıyor karşılığında mükafatını alıyor

Ama koministler ( ki dine inanmazlar) vatanın selameti için savaşır( ki yakın örnek güvenlik güçleri katili Deniz Gezmiş) ve karşılığında mükafat olmadan

ne demektir bu

bir hiç uğruna

inanmıyorsun niye savaşırsın

Söyler misin niye ders çalıştın ilkokulda ?

Hayatta gerçekleri öğrenmek için ( ki göremiyoruz ) ve öğretmenden pekiyi almak için

Neden ailene iyi davranıyorsun ? ne de olsa diğer dünya yok be kardeşim

Neden mi çünkü aileni sevindirmek istiyorsun

tabi ne kdr doğru bilmiyorum kendi ailen için

ha bir de avunmak diyorsun

Avunarak iş yapan zat korkarak iş yapar ve gereğinde bitiremez işini

Koministler bir gemi ile yol alıyorlardı
Ta ki bir alim çıkana kadar
Emin adımlarla suları geçiyorlardı
Ta ki aldıkları yol yanlış olduğunun anlaşılana kadar
İspatları çürütüldü hayır biz sağlamız diye kıtaları aşıyorlardı
Ta ki Harun Yahya fikirlerini çürütüne kadar

harun yahya mı:)
tamam kardeş haklısın ne diyim sana,harun yahya çürüttü bizi:)

demek ki cennetin olmadığını düşünsen yapmıycağın kötülük kalmıycak senin,madem cennet yok o zaman çalayım,öldüreyim,kötülük yapayım mı diycen? bu nasıl mantık.
eğer seni bundan alıkoyan cennetse zaten sen cennete gidemezsin boşa uğraşma bence.
ben cennete inanmam ama ben insanım kardeş,benim vicdanım,duygularım,beynim,onurum ve iradem var bende insanlık bilinci var o yüzden kötü biri olamıyorum bir türlü.ha bir de apo komünist demişsin ya yuh diyorum,hala pkkyı solla alakalı sananlar çoğunlukta malesef düzenin parçası uyuşturucu ve kadın satıcısı bir örgüt ve sol,onlar biz soluz diyor sen de bunu yiyorsun öylemi,üstelik diyelim ki apo komunist bu bütün komunistleri mi bağlar mesela şu sizin hüseyin üzmez denen katil var ya(insanlara bomba atan)geçenlerde onun bi tecavüz olayı çıktı küçük çocuğa malum şimdi ben bu adam dinci diye tüm dinciler böyle desem ne olur,çok tuhaf mantık ilişkileri kurmuşsun,harun yahya da böyle düz mantık kurar gerçi:)

Geri