lütfen yardım edin

mehmetpsu

New member
Reaction score
0
arkadaslar benim pc nin sorunu oyundayken bazende cd okurken donuyor yani olduğu gibi kalıyo hiç bişi apılmıyo ancak reset atmak zornda kalıyorum

pc özellikleri: asus p5vd2-mx anakart 2 tane 1024 lük kingston ram ddr2 iki işlemci pentium d 2.80 ghz ati x1050 512 ekran kartı 80 gb harddisk tv kartı vs frisby dış kasa 350 wat dvd rw var sizce ne den olabilir ütfen yardım edin:(

başlangıç programlarını kapat ve virüs taramsı yap olmssa format at

bu sorunu eskiden beri yapiyorsa sorunun power supply' dan kaynaklanabilir, cunku senin sistemin kabaca 300-325 watt arasi guc tuketiyor, tabi power de yakasik olarak 275-max300 watt cikis gucu veriyor,

sistemi zorladigin, yani ek guc gerekinimi oldugunda bilgisayar gidiyor,

sayet,yeni yeni yapmaya basladiysa hangi oyunlarda yapiyor, son cikan oyunlarda mutlaka bir sistemde cakilma olacaktir,

birde kasanin icini temizlemeni tavsiye ederim, isida buna neden olabilir,

kolay gelsin

evet nerdeyse aldgımdan beri yapıyo format attım virüs tarattım yine temizlemedi bide psu yu değiştirim sizce kaç wat gerekir bu pc ye

High Power 460 watt yada 500 watt en garantili psu

eger sistemi yakin bir zamanda yenilemeyecegim, upgrade etmeyecegim dersen 400 watt' lik bir psu size yetecektir,

ama uc bes ay sonra sistemi yenilerim derseniz 550-600 wattlik bir power supply alin derim,

400-450 watt' lik power icin high power markasi yeterli

550-600 watt alamak isterim derseniz tagan,themaltake, veya ocz derim

kolay gelsin

ve ek olarakta eğer dvdrw ın sata ise asus un sitesini ziyaret edip destek bölümüne benzer bir sorun iletilmişmi bak.Genelde DVDler kopya ise ve bootları bir şekilde okunamıyorsa doğru yazılmamışsa kilitlenmeler söz konusu olabiliyor.Bunun asıl kaynağıda bios ne yazıkki.Bu sebepten dolayıda üreticiler sürekli bios güncellemesi yapıyor.Yani kısaca cebinden para çıkmadan önce genel bir üretici kontrolünden veya driver kontrolünden geçirmeden PC de parça değişimine gitme derim.Tabiki burdaki kontrol sıra ile Bios,anakart sürücüleri,ekrankartı sürücüleri şeklinde :) geçmiş olsun...

yok sanırım sorun psu da psu nun içini açıp tozunu aldım ondan sonra donmadı 2 saat oynadım diğer gün gene donmaya başladı

Geri