Kutlu Doğum Haftası üçkağıtçılığı

Kara Kartal

Banned
Reaction score
0
Yaşasın Yobazlar ve Kahpeler için İstiklal Mahkeme
Kutlu Doğum Haftası neyin nesi?

Bu kutlu doğum haftasinin uydurma olduğu konusunda ciddi şüpheler var.

Kutlu Doğum Haftasi, nüfusunun coğunluğu Müslüman olan başka bir ülkede kutlanıyor mu? HAYIR

Ama daha önemlisi hep kutladığımız mevlit kandili peygamberimizin doğum günüdür ve bu nedenle kutlanmakdir. Dolayısı ile mevlit kandili kutlu doğum haftasının içerisindeki bir gün olmalıdır. AMA HAYIR

O zaman bu hafta neyin haftası?

23 Nisan haftasındaki kutlamaların dini motiflere büründürülerek körpe beyinlerin yıkanması mı düşünülüyor? BELKİ

Acaba bu kutlu doğum haftasında bir tarikat şeyhinin doğum günü mü kutlanıyor? EVET

*
*
*

Fethullan Gülen '27 nisan' doğumlu imiş.
Yani kutlu doğum haftası diye Fethullah efendinin doğum günü kutlanıyor.

Kutlu Doğum Haftası üçkağıtçılığı

AKP iktidarı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı na denk getirilen Kutlu Doğum Haftası nı bu yıl lütfedip ulusal bayramdan üç gün önceye çektiler! Ortada yine de büyük bir üçkağıtçılık olduğunu Metin Tahir şöyle anlatıyor:

Biliyorsunuz, peygamberimizin doğum tarihi Mevlit Kandili olarak kutlanır. Son yıllarda bunu, Kutlu Doğum Haftası olarak kutlamaya başladılar. Arabi takvim her yıl 10 gün öne alındığından, Mevlit Kandili nin miladi takvim günü de her yıl değişir.

Arabi takvim, miladi takvime nazaran devamlı değiştiğine göre, peygamberimizin doğum haftasını ya değişken olarak Mevlit Kandili ile beraber kutlamak veya sabitleştirmek isteniyorsa, o zaman DA doğum yılındaki gerçek miladi tarihinde kutlamak gerekir.

Peygamberimizin gerçek doğum tarihini, miladi olarak, ulama nın bilmemesi mümkün değildir. Ama onlar bunu ilan edemiyorlarsa ben peygamberimizin doğum ve vefat tarihlerini miladi olarak biliyorum ve bilmeyenlere de bildiriyorum: Peygamberimiz miladi takvime göre 28 Mart 571 de doğmuş ve 8 Haziran 632 de vefat etmişlerdir. Kutlu Doğum Haftası, Mevlit Kandili ile birlikte değişken olarak kutlanmayacaksa, her yıl düzenli olarak 28 Mart at kutlanmalıdır.

Deniz SOM

cf1e189e35290db641b5b257810c408d.gif

Allah a şükür hem kutlu doğum haftamızı kutluyoruz hem egemenlik bayramımızı ikisi birbirine engel degil ama bunu engel olarak sunanların amacı din düşmanlığı üzerinden prim yapmak bir nevi dini kullanmak... Ayrıca diger müslüman ülkeler kutlamıyo diye bizim kutlamıyacagımız anlamına gelmez zati onlar kutlasa derdiniz ki arabın bayramı ne biliyim irana dönecez iran bayramı kutluyoruz falan gibi zırvalar üçkagıtcı kim cok belli etmiş yazıyla:goz:

Allah a şükür hem kutlu doğum haftamızı kutluyoruz hem egemenlik bayramımızı ikisi birbirine engel degil ama

bunu engel olarak sunanların amacı din düşmanlığı üzerinden prim yapmak bir nevi dini kullanmak

... Ayrıca diger müslüman ülkeler kutlamıyo diye bizim kutlamıyacagımız anlamına gelmez zati onlar kutlasa derdiniz ki arabın bayramı ne biliyim irana dönecez iran bayramı kutluyoruz falan gibi zırvalar üçkagıtcı kim cok belli etmiş yazıyla:goz:

kutlu doğum haftası olarak kutlanan bu haftanın Peygamberimizin doğum haftası olsa gam yemiyeceğim bu lafından ...Din Düşmanı ilan ettin hemen hiç vicdan ın sızlamıyormu nasıl böyle körü körüne inanıyorsun oysa dinimiz araştırmayı öğrenmeyi sorgulamayı teşvik ediyor...

- görmüyormusun bu uydurma haftanın peygamberimizle alakası olmadığını?

-Görmüyormusun bu haftayla Milli Değer taşıyan 23 Nisana karşı apaçık muhalefet edildiğini

kutlu doğum haftası olarak kutlanan bu haftanın Peygamberimizin doğum haftası olsa gam yemiyeceğim bu lafından ...Din Düşmanı ilan ettin hemen hiç vicdan ın sızlamıyormu nasıl böyle körü körüne inanıyorsun oysa dinimiz araştırmayı öğrenmeyi sorgulamayı teşvik ediyor...

- görmüyormusun bu uydurma haftanın peygamberimizle alakası olmadığını?

-Görmüyormusun bu haftayla Milli Değer taşıyan 23 Nisana karşı apaçık muhalefet edildiğini

hayır o sana göre öyle peygamber efendimize(sav) haftalar yıllar ayırsak gene az ama o hafta kutlanıyo diyanet işleri başkanlıgı devletin resmi kurumu tarafındanda onaylı ayrıca 23 nisan bir gün o kocaman bir hafta o hafta olması daha güzel ya bizim için iki önemli seyi bir arada kutluyoruz neden bu acıdan bakmayıpta direk muhalefet oluyosunuz ayrıca vicdanımı sızlatacak bir laf ettiğimi düşünmüyorum gayet acık net ve bana göre dogru olanı söyledim.

ayrıca siz sizin gibi düşünmeyenleri Atatürk düşmanı vatan haini ilan ederken vicadnınız sızlamıyor mu empati kuralım biraz :goz:

ayrıca siz kutlu dogum 23 nisana denk getiriliyo ona muhalefet için yapılıyo derken milyonlarca insanın kutladıgı bir haftayı üçkagıtçılık olarak görürken vicdanınız sızlıyormu:goz:

Yılda bilmem kaç kez adını bile bilmediğimiz bir sürü şeyin haftası kutlanırken, büyük çoğunluğu müslüman olan bir ülkede Kutlu doğum adı altında bir hafta kutlamanın, Peygamber efendimizi hatırlamanın kime ne zararı var bilemem.
Ama bir şey insanın dikkatini çekiyor. Türkiye Miladi Takvim’i kullanıyor. Ancak dini günler söz konusu olduğunda Hicri Takvim esas alınıyor. İki takvim arasında 11 günlük bir fark var. Bu nedenle dini günler Miladi Takvim’e göre her yıl 11 gün daha önce kutlanıyor.Hazreti Muhammed’in doğumu Mevlit Kandili ile kutlanır. Mevlit kandilinin kutlandığı hafta da 1989’da Kutlu Doğum Haftası (Vahdet) ilan edilmişti. Bu hafta içinde Hazreti Muhammed ile ilgili pek çok etkinlik düzenleniyor.
Kutlu Doğum Haftası da tıpkı Mevlit Kandili gibi her yıl farklı dönemlerde kutlanıyordu. Ama bu iktidar bir değişiklik yaptı. Mevlit Kandili’ni yine eskisi gibi Hicri Takvim’e göre kutlarken, Kutlu Doğum Haftası Nisan ayına sabitlendi. Yani Miladi Takvim’e uyduruldu.
Bu kutlama yapılacaksa bunu miladi takvime göre endeksleyip kutlamak ve bu konuda ısrarcı olmanın mantığını çözmek gerçekten zor.
Bu tarih sabitlemesinin iki anlamı var ya AKP islami bir reforma imza atıyor yada bunu düşünmek bile istemiyorum ama 27 nisan 1942 doğumlu bir zatın doğum günü araya sokulmak isteniyor.Bunların her ikiside günahlarının altından kalkılamayacak şeyler.Hoş gerçi hangi günahın daha önce altından kalkacaklar sadece Allah biliyor....Ben yinede bu haftayı sadece Peygamberimi anarak geçiriyorum.Diğerlerininde hesaplarını Allah'a bırakıyorum...

İçinde peygamber efendimizin bahsedildiği bir konu.
tartısması bile söz konusu değil.
keşke herzaman kutlayabilsek bir an içinde bile unutmasak.
konuyu açana yazık.

hayır o sana göre öyle
peygamber efendimize(sav) haftalar yıllar ayırsak gene az
ama o hafta kutlanıyo diyanet işleri başkanlıgı devletin resmi kurumu tarafındanda onaylı ayrıca 23 nisan bir gün o kocaman bir hafta o hafta olması daha güzel ya bizim için iki önemli seyi bir arada kutluyoruz neden bu acıdan bakmayıpta direk muhalefet oluyosunuz ayrıca vicdanımı sızlatacak bir laf ettiğimi düşünmüyorum gayet acık net ve bana göre dogru olanı söyledim.

ayrıca siz sizin gibi düşünmeyenleri Atatürk düşmanı vatan haini ilan ederken vicadnınız sızlamıyor mu empati kuralım biraz :goz:

ayrıca siz kutlu dogum 23 nisana denk getiriliyo ona muhalefet için yapılıyo derken milyonlarca insanın kutladıgı bir haftayı üçkagıtçılık olarak görürken vicdanınız sızlıyormu:goz:

her şey zamanında güzeldir
senin bu mantığından bakarsak Deliye Her Gün Bayram Hesabı olmazmı ?
bu mantıkla Peygamberimizin Doğum haftasını bütün yıl kutlamamız gerekir.

-herhangi bir haftanın ramazan yada kurban bayramı olması önemsizmi?
-herhangi bir haftanın Peygamberimizin Doğum haftası olarak kutlanması önemsizmi?

biz diyoruzki bu haftanın uzaktan yakından Peygamberimizle alakası yoktur
bu sadece din üzerinden yapılan siyasi bir tezgahtır buna Peygamberimiz alet edilmiştir..

Anneler gününü kutlarken "Annelerimizi sadece bir gün değil her gün böyle sevindirmeliyiz ve her zaman böyle sevmeliyiz." diyoruz. O zaman deliye her gün bayram olmuyor.

"Anam, babam sana feda olsun Ya Rasullallah."

-herhangi bir haftanın Peygamberimizin Doğum haftası olarak kutlanması önemsizmi?

bu sadece din üzerinden yapılan siyasi bir tezgahtır buna Peygamberimiz alet edilmiştir..

Yine tarih sabitleme konusunda bir şeye daha dikkat çekmek istiyorum.Aynı durum
Mekke'nin fethi kutlamalarındada söz konusu.

Mekke’nin fethini gerçek tarihinde değil de 31 Aralık’ta kutlanıyor . Mekke’nin fethi Diyanet İşleri Başkanlığı’na ait internet sitesinde yer alan web kütüphanesindeki ‘Peygamberimizin Hayatı’ başlıklı bölümde 20 Ramazan 8 (Hicri) / 11 Ocak 630 (Miladi) olarak gösteriliyor. Yani Miladi takvime göre 11 Ocak, Hicri takvime göre 20 Ramazan. Nihat Hatipoğlu Hoca ise Mekke’nin fethine ait doğru tarihin 1 Ocak olduğunu savunuyor. Ancak 31 Aralık gibi bir tarihi zikreden hiç kimse yok.
Ancak buradada amaç yeni yıl kutlamalarına bir alternatif oluşturmak.Yılbaşı kutlama adetim olmadığı için benim açımdan farkeden bir şey yok .ancak dini kavramları bu tür hesaplara alet etmek pek hoş olmasa gerek..Çünkü unutulmaması gereken birşeyde o gece pek çok kişinin kendini kaybedecek kadar içip rezil ettiği bir gece.böyle bir geceyi bilerek dinle örtüştürmek de apayrı bir tartışma konusu.

SIKIŞTINTZ MI KIVIRTMASINI DA BİLİYOSUNUZ HELAL.... SEN DİN ADAMIMISIN .BIRAK BÖLE MESELELERİ KONU FARKLI YERLERE GİDİYO

sen benım ne demek istediğimi anlamamıssın yada ben anlatamamısım ben orda o günün önemi yok falan gibi laf etmişmiyim yazıyı nasıl okuyorsun anlamıyorum
ben peygamberimiz(sav) ne yapsak az manasında söylüyorum sen ne anlıyorsun.
herneyse uzatmaya gerek. sana göre siyasiyi bana göreyse iki önemli günümüzün bir arada kutlanması beni mutlu ediyo:goz:

kardeş derdiniz nedir bilmiyorum ama bunca yıldır kutlanan bir haftaya tek bir yıl gitmiş olsaydın yapılan programlardan birini izlemiş olsaydın ,sayalımki senin dediğin gibi takvim üzerinde tutarsızlıkta olsa bahsettiğin kişinin tek bir programda ne isminin geçtiğini neden onu ima eden birşeyden bahsedildiğini görürdün,hayret bişeysiniz,senin hesabından değerlendirelim yılbaşı olarak kutlanan gününde asli olarak isa.(as)ın doğduğu günle alakası yok kaldıki her hristiyan cemat farkılı günlşerde başlıyor kutlamaya,hele protestanı-katoliği daha farklı düşünüyor ,buraya hristiyan aleminin kutlamasının hesabını dökseydin bişeye benzerdi ama içinizdeki kurt bişeyi kemirecek ya güya mantık matematik biliyo hesabıyla bişeyler yumurtlamışsın.elmayı yerken hiç kimse aklınadan içinde şu -bu vitamin vardır diye yemez keyf alır severde yer.bu haftayı kutluyanlardan tek bir kimseyi gösteremessinki gerçekten doğduğu günmüdür haftamıdır umrunda olsun,istersen değiştirsinler devlet eliyle başka bir ayda kutlansın millet sormadan gider o değiştirilen ayda da kutlar,samimiyet budur onlar için asıl olan kutlamanın etkinliğin yapılmasıdır.bahsettiğin f.gülenle alaksını belgele bu kutlamanın geleyim ayağını öpeyim senin,içiniz dışınız fesat ya,,sana tarihteki biçok yanlışın zamnlarının uyduruk olduğunu sayarım ama gerek yok yeni tartışma açmaya,sen samimi isen dediğin tarihte kutlama yapıyorsundur değilmi peygamberimizle ilgili:) evet bende öyle düşünmüştüm.hiç şüphem yok kutluyosundur inandığın bildiğin tarihte rasülüllahı anarak geçiriyosundur haftayı değilmi...neyse.hüvel bakii..hesap ta var,,niyetleri Allah biliyor kalplerdekileride o biliyor.orda da hesap yaparsın üçkağıtçılıkları açıklarsın huzurda bizde orda görürüz,doğru demiş deriz...ALLAH İZAN AKIL VERSİN..

Geri