1001Design
330i ///M3 Design

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, çok sayıda çocuğu, manevi evlat olarak kabul edip bakımını üstlendi. Bunlardan biri de Selanik'teki mahalle arkadaşının öksüz kalan kızı Emine Köseataç'tı. 90 yaşındaki Köseataç, Atatürk'ün istemesi üzerine Sabiha Gökçen'in kendisiyle ilgilendiğini söyledi.
Atatürk'ün manevi kızı Emine Köseataç 16 Mayıs 1919 yılında doğmuş. Bugün 90 yaşında olan Köseataç'ın anlattığına göre Kurtuluş Savaşı sırasında İzmir Tire'deki evlerinin kapısı bir gece çalınmış. Babası duvardaki iki tüfeği alarak birini annesine vermiş, kendisini de kapı komşusuna emanet edip cepheye gitmiş. Köseataç göz yaşları içinde o günleri şöyle anlattı: "Savaş sırasında annemin boynuna şarapnel parçası isabet etmiş. Onu eve gönderdiler. Ama ben görmedim. Ne eve alınmasını gördüm, ne de beni odasına soktular. 'Uyuyor dinlensin. Rahatsız etme' dediler. Babamın da bacağı yarılmış. Üzerini sarmışlar yarasının. O halde okula ders vermeye gidiyordu. Kısa süre sonra annem ölmüş. Dirisini de görmedim, ölüsünü de. Gömmüşler hemen. Babam da bir süre sonra vefat etti. Bana Atatürk sahip çıktı. Benimle ilgilenilmesini istemiş. Sabiha Gökçen benimle ilgilendi. 'Seninle ben ilgileneceğim. Sana ben bakacağım' dedi. Sabiha Gökçen, evlenene kadar beni yalnız bırakmadı. Daha sonra uzun süre Sabiha Gökçen ile görüştük ancak sonra irtibatımız kesildi."