'Kurtlar Vadisi Irak, dünyayı salladı. Türklerden korkup anket açtılar...

klawyesindeki m harfi yerine yanlislikla bi ustteki k harfine basmis :)
sildim mesajini

amerikalıların en güçlü kozu olan sinemayla tekrar onları vurmak çok akıllıca ama amerikalılar gece yarısı ekspresinin rövanşının mağlubiyetinin intikamını alırlar...
film kurgu olarak bence biraz zayıf fakat olayı anlatış tarzı kurtlar vadisi ekbine has...ayrıca vediği önemli mesajlar var(özellikle medeniyetler çatışması ve islamın şimdiki durumu) ve de amerikalıların ırak vahşetini gözler önüne seriyor....

anlaşılan biraz zorlarına gitmiş iyide olmuş emeğine sağlık dostum sağol...

helal olsun koçum arastırıp bulmusun
müsteak bu köpeklere
az bile

Ay çok korkmuşlardır şımdı kaçıcak delik arıyolardır moeheoeeeehoe :D bence dandık bir türk filmmi!

KURTLAR SİNEMALARIN TÜMÜNÜ ELE GEÇİRDİ
Bugüne kadar çekilen en iddialı Türk yapımı film olan Kurtlar Vadisi - Irak tam seyirlik.

Türk televizyonculuk tarihinde, tüm seyirci alışkanlıklarını altüst ederek reyting rekorları kıran Kurtlar Vadisi dizisinden yola çıkılarak yapılan Kurtlar Vadisi-Irak filmi bugün gösterime giriyor, ancak dünden itibaren gişelere giden sinemaseverler, ilk “15 günlük biletlerin tümü satıldı” cevabını alıyor.

Türkiye’de en çok seyredilen filmlerin başında gelen G.O.R.A.’nın gösterime girdiğinde dahi böyle bir olayın yaşanmadığı biliniyor. Bu durum, Kurtlar Vadisi-Irak filminin Türkiye’de gelmiş geçmiş en çok izlenen Türk filmi olmabileceği ihtimalini de artırıyor.

BİLİNEN HİKÂYE

Amerikan askerlerinin 4 Temmuz 2003’te Kuzey Irak’taki Türk karargâhına baskın yaparak 11 askerimizin başına çuval geçirilmesi olayı ile başlayan film, Polat Alemdar ile yol arkadaşları Gürkan Uygun (Memati), Kenan Çoban (Abdülhey) ve Erhan’ın (Erhan Ufak) intikâm için bu ülkeye sızmalarıyla hareketleniyor. Bu andan itibaren şiddet dozu yüksek aksiyon sahneleriyle dikkat çeken filmde, özellikle, işgâlden sonra, Amerikalıların önceden tasarladıkları siyasî-sosyal dönüşümü gerçekleştirmek için uyguladıkları planların zulm halini almasının altı çiziliyor.

GERÇEK OLAYLAR

Irak’ta Amerikan işgâlinden itibaren yaşanan olaylardan yola çıkılarak oluşturulan senaryoda, dünya medyasına yansıyan pek çok gerçek hadise birebir yer alıyor. Bu gerçek olaylar, Titanic’in kötü adamı Billy Zane, iki defa Oscar’a aday gösterilen Gary Busey ile Spencer Garrett (George Baltimore-Gazeteci) ve Tito Ortiz (ABD’li Binbaşı) gibi iyi oyuncularla destekleniyor. Bu oyuncuların kötü adam rollerini üstlenmeleri inandırıcılığı arttırıyor. Sözün özü, Kurtlar Vadisi-Irak’ın bir çok artısı var ki, aksiyon sahnelerinin işlekliği ve kusursuzluğu bunların en başta geleni...

FİLMİN ZAAFLARI

Filmin birçok artıları var ama canlı çekilmek yerine dublajlı olması rekor büyüklükte bütçesi olan bir film için büyük zaaf. Diğer yandan, dört kişilik gayr-ı resmî Türk intikâm timinin finalde bazukalar ve otomatik silâhlarla donanmış Amerikan özel timini, hem de hiç bilmedikleri bir mekânda teker teker öldürmesi diğer bir senaryo zaafı. Bu bölüm, filmin inandırıcılığının en aza indiği sahnelerin başında geliyor.

TESELLİ ARARIM FİLMDE

Filmin eleştirdiğim yönlerinden biri de, Amerikalıların sinemaya yüklediği “psiko-drama” görevinin Kurtlar Vadisi ekibince aynen uygulanması.. Türk insanında ciddi bir psikolojik travma yaratan 11 askerin başına çuval geçirilmesi olayının intikâmının bir film çerçevesinde alınarak seyircide psikolojik rahatlama sağlaması, tam da Amerikan tarzı bir yara sarma ve tedavi şekli...

KURTLAR VADİSİ-IRAK’IN İLKLERİ

- Kopya sayısı (479 kopya).
- Ön bilet satışı (İlk on beş gün için bilet bulunmuyor.)
- Gösterilen salon sayısı (270 merkezde 479 salon.)
- En kalabalık set (3000 figüran), set ekibi ve oyuncular.
- Farklı ülkelerden yabancı oyuncu sayısının çokluğu.
Canlı bombanın kendini havaya uçurduğu sahnede 6 kamera kullanılması.
- 10 milyon dolar bütçe ile en pahalı bütçeli Türk filmi oluşu.
- En çok ve özgün özel efekt (special effect) kullanılan Türk filmi olması.
- Senaryonun yazılmaya başlamasından seyirci önüne çıktığı güne kadarki sürenin kısalığı (6 ayda bitirildi).
- Hollywood’dan dublör getirtilen ilk Türk filmi olması.
- Türkiye dışında; Almanya, Belçika, Hollanda, Avusturya, İngiltere, Danimarka, İsviçre ile Rusya, Mısır, Suriye, Kırgızistan, Kazakistan, Amerika ve Avustralya’da gösterilecek olması.
- Filmde 3391 kostüm kullanılması.
- Türkçe, İngilizce, Arapça ve Kürtçe olmak üzere filmde 4 ayrı lisan konuşulması.

FİLMİN DİKKAT ÇEKEN YANLARI

- Dünya medyasına da yansıyan zulümlerin, bütün Amerika siyâsetine ve Amerikalı askerlere değil, bunların içinden çıkan bazı gruplara ve bilhassa kendini Allah’ın oğlu sanan paranoyak Sam ile onun güdümündeki bir suç şebekesine yüklenmesi...

- Iraklı direnişçilerin yaptığı bazı eylemlerin (silahsız sivillerin kafasını kesmek gibi) Şeyh Abdurrahman Halis Kerkukî (Ghassan Massoud) tarafından Hasan Sabbah fitnesinin dirilişi olarak değerlendirilmesi...

- Aksiyon sahneleri: Bir canlı bombacının kendini patlattığı, Polat Alemdar ve arkadaşlarının ABD timinden kurtulmak için sığındıkları caminin bazuka mermileriyle havaya uçurulduğu; geleneksel dünya görüşü ile yetiştirilen Leyla’nın (Bergüzar Korel) düğünündeki baskın sahneleri çok akıcı ve etkileyiciyi sahnelerdi...

- Türk askerlerinin kafasına çuval geçirilmesi olayının baş aktörü Sam William Marshall’ın Polat Alemdar’a söylediği şu sözlere dikkat: “Irak politikanızı işe yaramaz hale getirdik. Kırmızı çizgilerinizi sildik. Bunlara aldırmadınız, askerlerin başına çuval geçirince kıyamet koparttınız!”

- Filmin akıcılığına büyük katkı sağlayan, Gökhan Kırdar’ın müzikleri..

- Filme değerli artılar kazandırah özel makyaj ve kostüm tasarımları...

Vadi’nin künyesi

Kurtlar Vadisi-Irak

Yönetmen: Serdar Akar; Senaryo: Raci Şaşmaz - Bahadır Özdener; Yapımcı: Raci Şaşmaz; Oyuncular: Necati Şaşmaz (Polat Alemdar), Billy Zane (Sam William Marshall), Ghassan Massoud (Abdurrahman Halis Kerkuki), Bergüzar Korel (Leyla), Gürkan Uygun (Memati), Diego Serrano (Dante:Sam’in yardımcısı), Kenan Çoban (Abdülhey), Erhan Ufak (Erhan), Gary Busey (Doktor), Spencer Garrett (George Baltimore-Gazeteci), Tito Ortiz (ABD’li Binbaşı); Kurgu:Kemallettin Osmanlı; Müzik: Gökhan Kırdar; Görüntü Yönetmeni: Selahattin Sancaklı; Özel Efekt Süpervizörü: Mark Meddings; Sanat Yönetmeni: Yavuz Fazlıoğlu; Kostüm Dizayn: Ebru Kayahan; Özel Makyaj: Lynda Armstrong; Sound Mixer (Ses): Alan O’Duffy; Tür: Macera-Aksiyon; Yapım: Pana Film.

Benim tek gördüğüm Türkiye'nin ve Türklerin hızla öteki haline getirildiği.Filmin de Türkiye'ye hizmetten çok Batı Kampına yaradığını düşünüyorum. Batı kamuoyunu Türkiye'nin düşman olduğu konusunda bir ikna kampanyasının parçası gibi geliyor.Cin şişeden bir kez çıkınca geri girmeyecektir.

Amerikan Karşıtı gibi gözüken ancak Amerikan Uşağı olan bir film.
Sinemada bir şey dikkatimi çekti.Herkes ben de dahil milli duyguları kabarık bir şekilde izledik filmi.Anca çoğu kişi Sam in kalbine bıçak girdikten sonra alkış yaptı.Ne kadar salağız dimi?Filimlerle avuınuyoruz.Gerçekte 11 Askerin kafasına çuval geçiren o komutan şu an Ankara'da.Türkiye besliyor.İşte Türk halkını uyutmak için yapılmış bir olay bence bu.

simlover' Alıntı:
Amerikan Karşıtı gibi gözüken ancak Amerikan Uşağı olan bir film.
Sinemada bir şey dikkatimi çekti.Herkes ben de dahil milli duyguları kabarık bir şekilde izledik filmi.Anca çoğu kişi Sam in kalbine bıçak girdikten sonra alkış yaptı.Ne kadar salağız dimi?Filimlerle avuınuyoruz.Gerçekte 11 Askerin kafasına çuval geçiren o komutan şu an Ankara'da.Türkiye besliyor.İşte Türk halkını uyutmak için yapılmış bir olay bence bu.

sen filmi nerde izledin ki... :boks:

o alkış sahnesi bizim sinemada da oldu çok komiğime gitti çopk güldüm yaw :lol:

Amerika,İngiltere ve bunun gibi geçmişleri sömürgeye dayalı ve gittikleri heryere istila,savaş gibi dünyanın karşı çıktığı bütün zararları veren bu ülkeler yıllarca kendi propogandalarını yapıp sömürdükleri ülke ve toplulukları özellikle yaptıkları film ve kampanyalarla kötülediler..

Şimdi propogandada benzer durumlara maruz kalınca anketlere ve kötülemelere başlıyorlar..

Sanırım asıl içerledikleri bu tip olayları insanlara zulum etmeden barışa karışmadan Sadece Film vb olaylarla yansıtan Türkiye gibi ülkelerin yansıtmasından olsa gerek.Yani madem işkence yapmıyorsun ne diye propogandanı yapıyorsun şeklinde düşünüyorlar..

Önce Metal Fırtına olmak üzere Kurtlar Vadisi Irak gibi bu tip organizasyonların devamının gelmesini Diliyorum..

Diğer taraftan herkesi bu tip organizasyonlara desteğe davet ediyorum...

Herkese Kolay Gelsin..

Geri