Kuran'la dalga mı geçiliyor ?

€rd@ls10

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Kuran'la dalga mı geçiliyor ?
Duman grubunun son şarkısı tartışma yarattı..
258639.jpg

Rock grubu Duman hedefte. Son albümde 'Rezil' adlı şarkının sözlerinde Kur'an ayetleriyle dalga geçildiği iddia ediliyor.

Grubun ‘Rezil’ şarkısındaki ‘lemyelit ve löp yutar’ sözleriyle İhlas Suresi’ndeki ‘Lem yelid velem yûled’ ayetinin dejenere edildiği ileri sürülerek, protesto çağrısı yapıldı. Grup üyesi Tangöze ise ‘Biz din istismarını eleştiriyoruz’ dedi

Türkiye’nin gözde rock gruplarından “Duman”, son albümlerindeki “Rezil” isimli şarkının sözlerinde İhlas suresine bir gönderme yaptığı gerekçesiyle eleştirilere hedef oldu.

Dini içerikli yayın yapan bazı internet siteleri, milyonlarca kişiye gönderdikleri çağrı mektubuyla, albümün yayınlandığı Sony Müzik’i faks ve posta yoluyla uyarmaya çağırdı.

“Duman Grubu İhlas Suresi Ayetleri ile Alay Ediyor!” başlığıyla internet üzerinden yayılan tepki yazısında, şöyle denildi:

“Ayet, ironi ve kinaye karışımı bir konseptin içinde bayağılaştırılıyor. Lem yelid velem yuled olarak bildiğimiz surenin ayetleri Duman tarafından ‘Lemyelid Ve löp yutar’ şeklinde değiştirilmiş...

Şarkıda din üzerinden geçinenleri eleştirmek isteyen Duman, bu sefer işi daha fazla ileriye götürerek kantarın topuzunu kaçırmış görünüyor. Allah’ın bir ayetini böylesi bir kinaye ile değiştirme cüretinde bulunan insanların yaşadığı ülke, Müslüman bir ülke...
Bildiğimiz tek şey var ki, Allah’ın ayetleri ile oynama, değiştirme veya alay etmek gibi fiiller bir ülkede ya da bölgede işlenmeye başlıyorsa, Allah’ın gazabının yavaş yavaş gelmek üzere olduğudur.”
‘Haddimiz değil’

Milliyet'ten Şükran Pakkan'a konuyan grup üyesi Kaan Tangöze ise dinle dalga geçmenin kimsenin haddine düşmeyeceğini, bilakis dini duyguları istismar edenleri eleştirdiklerini söyledi. Tangöze, şöyle konuştu:

“Forumlarda İhlas suresiyle dalga geçtiğimizi iddia ediyorlar. Oysa şarkımızda dinin suistimal edilmesini eleştiriyoruz. Dinle dalga geçmek kimsenin haddine düşmez. Anlatılmak istenen ayet değil, ayete bir gönderme söz konusu değil. Burada anlatılmak istenen bir tezgahın döndüğü ve bir şeyler üzerinden çıkar sağlandığına ilişkin bir eleştiri yapılıyor. Dini duyguları istismar edenler eleştiriliyor.” kaynak

Müslüman bi ülkede yüce kitabımız Kur' an' ın ayetlerini bu şekilde şarkılarda türkülerde kullanıp kafalarına göre yorumlayanlara yazıklar olsun diyorum.......

Mademki Kur'an 'ın ayetleri değiştirelemez, ozaman Türkçe de yazıp okumayın kardeşim. Arapça fontu ekleyip bilgisayarınıza o şekilde yazın.

Bırakın Allah aşkına şu gerici düşünceyi. Adamlar din istismarı yapmıyoruz diyolar siz daha hala yazıklar olsun vs. diyorsunuz.

Şarkının içinden bir cümleyi alıp yorum yapılıyor, bu nasıl bir mantık nasıl bir zihniyet? Adamlar dinle, kuranla veya sizin inançlarınızla dalga geçmiyorlar ki!

Sanata sırf bağnazlık adına bu şekilde darbe vurmaya çalışan zihniyetlere yazıklar olsun asıl!

Mademki Kur'an 'ın ayetleri değiştirelemez, ozaman Türkçe de yazıp okumayın kardeşim. Arapça fontu ekleyip bilgisayarınıza o şekilde yazın.

Bırakın Allah aşkına şu gerici düşünceyi. Adamlar din istismarı yapmıyoruz diyolar siz daha hala yazıklar olsun vs. diyorsunuz.

Şarkının içinden bir cümleyi alıp yorum yapılıyor, bu nasıl bir mantık nasıl bir zihniyet? Adamlar dinle, kuranla veya sizin inançlarınızla dalga geçmiyorlar ki!

Sanata sırf bağnazlık adına bu şekilde darbe vurmaya çalışan zihniyetlere yazıklar olsun asıl!

BENCE SAÇMALIYOSUN

Lem yelid velem yuled olarak bildiğimiz surenin ayetleri Duman tarafından ‘Lemyelid Ve löp yutar’ şeklinde değiştirilmiş...başka değişrircek bişi bulamıyolar mı?
İkincisi biz istismar etmiyoruz demekle istismar edilmemiş mi oluyor.edilmiş bile :goz:
Konuyu farklı yerlere çekme ..

eğer bilerek yapılmış bişi ise gerçekten yazıklar olsun gerçekten

€rd@ls10;4221823' Alıntı:
Lem yelid velem yuled olarak bildiğimiz surenin ayetleri Duman tarafından ‘Lemyelid Ve löp yutar’ şeklinde değiştirilmiş...başka değişrircek bişi bulamıyolar mı?
İkincisi biz istismar etmiyoruz demekle istismar edilmemiş mi oluyor.edilmiş bile :goz:
Konuyu farklı yerlere çekme ..

Din istisması, dini kendi çıkarların adına kullanmaktır.

Ben burda kendi çıkarları adına kullanılan birşey göremiyorum...

Başka birşey bulamıyorlarmıya gelince, bulunabilecek en uygun söz bir ayet ise bunun bulunmuş olması gayet normal.

Konuyu bir yere çekmiyorum, çünkü konu tam da çektiğimi sandığın noktada.

AyetLerin Türkçeye ÇevriLmesinde Ayettin AnLamında Bi BozukLuk vs. oLmuyor.
Bu ŞekiLde AyetLer İngiLizceyede Türkçeyede ÇevriLebiLir.

Duman Konusunda ÖnyargıLı Davranmak İstemem Henüz Bir BiLgim Yok KonuyLa iLgiLi...

edebiyatı 5 oLan kimdi? bana bu 4 Lüğü acıklayabilir mi =)

ortada bir dergah var,
devrilir başın yanar.
arkasında tezgahlar,
lemyelit ve leb yutar.

Duman - ReziL şarkısında Sözde daLga geçiLen satır!

Bakalım Duman grubu bunu nsL acıklamıs?

‘Haddimiz değil'

Grup üyesi Kaan Tangöze ise dinle dalga geçmenin kimsenin haddine düşmeyeceğini, bilakis dini duyguları istismar edenleri eleştirdiklerini söyledi. Tangöze, şöyle konuştu:

"Forumlarda İhlas suresiyle dalga geçtiğimizi iddia ediyorlar. Oysa şarkımızda dinin suistimal edilmesini eleştiriyoruz. Dinle dalga geçmek kimsenin haddine düşmez.

Anlatılmak istenen ayet değil, ayete bir gönderme söz konusu değil. Burada anlatılmak istenen bir tezgahın döndüğü ve bir şeyler üzerinden çıkar sağlandığına ilişkin bir eleştiri yapılıyor. Dini duyguları istismar edenler eleştiriliyor."

kaynak

Son satır size yeterLi oLur umarım :sigara:​

~SiLenT ScЯeaM~;4221841' Alıntı:
AyetLerin Türkçeye ÇevriLmesinde Ayettin AnLamında Bi BozukLuk vs. oLmuyor.
Bu ŞekiLde AyetLer İngiLizceyede Türkçeyede ÇevriLebiLir.

Duman Konusunda ÖnyargıLı Davranmak İstemem Henüz Bir BiLgim Yok KonuyLa iLgiLi...

Maalesef oluyor, oluyor ki bu yüzden bilmem kaçtane Meal var arkadaşım. Herkes arapçaya tam manasıyla hakim olamadığından anladığı kadarıyla çeviriyor. Bu yüzden türkçeye çevrilmesine karşı olmakta doğal. Madem ki anlam kaybı olmuyor ya da herhangi bir fark olmuyor neden ben ülkemde hala Ezanı arapça duyuyorum da diyebilirim.

Bu din mevzusu inançla alakalıdır, insanların fikirleri de 2 kelime ile değişmez değiştirilemez. O yüzden ne siz başkalarının söylediği sözleri acaba dinimizi istismar ediyorlar gibi bir düşünceye kapılıp manasızca korkun, ne de ben size burda birşeyler anlatmaya çalışayım.

Çünkü fikirlerim size ters geleceğinden, beni dinsiz, şerefsiz vb kelimelerle yargılamanız gayet olası ve hatta HH'den afaroza kadar gidebilir iş. O yüzden ben fikrimi söyledim yorumumu yaptım. Benim gibi düşünen insanlara böylece desteğimi vermiş oldum.

Kişisel tartışmaya dönmesini istemediğim için, Kalın sağlıacaklara dostlar.

Din istisması, dini kendi çıkarların adına kullanmaktır.

Ben burda kendi çıkarları adına kullanılan birşey göremiyorum...

Başka birşey bulamıyorlarmıya gelince, bulunabilecek en uygun söz bir ayet ise bunun bulunmuş olması gayet normal.

Konuyu bir yere çekmiyorum, çünkü konu tam da çektiğimi sandığın noktada.

din istimarının ne olduğunu senden daha iyi biliyorum.İstismardan da öteye geçilmiş.Allahın ayetlerini ‘Lemyelid Ve löp yutar’ şeklinde değiştirip şarkı türküyle zırvalamak kadar aptalca bi şey olamaz.Zaten değiştirmeye de kimsenin gücü yetmez yetemez de.:goz:

Rabbena hep bana sözünü örnek alıp birşeyler yapmaya çalışmışlar anca hoş olmamış.

ortada bir dergah var,
devrilir başın yanar.
arkasında tezgahlar,
lemyelit ve leb yutar.

‘Haddimiz değil'

Grup üyesi Kaan Tangöze ise dinle dalga geçmenin kimsenin haddine düşmeyeceğini, bilakis dini duyguları istismar edenleri eleştirdiklerini söyledi. Tangöze, şöyle konuştu:

"Forumlarda İhlas suresiyle dalga geçtiğimizi iddia ediyorlar. Oysa şarkımızda dinin suistimal edilmesini eleştiriyoruz. Dinle dalga geçmek kimsenin haddine düşmez.

Anlatılmak istenen ayet değil, ayete bir gönderme söz konusu değil. Burada anlatılmak istenen bir tezgahın döndüğü ve bir şeyler üzerinden çıkar sağlandığına ilişkin bir eleştiri yapılıyor. Dini duyguları istismar edenler eleştiriliyor."

kaynak

€rd@ls10;4221859' Alıntı:
din istimarının ne olduğunu senden daha iyi biliyorum.İstismardan da öteye geçilmiş.Allahın ayetlerini ‘Lemyelid Ve löp yutar’ şeklinde değiştirip şarkı türküyle zırvalamak kadar aptalca bi şey olamaz.Zaten değiştirmeye de kimsenin gücü yetmez yetemez de.:goz:

€rd@ls10 9. msjı okumanı istiyorum dostum =)

€rd@ls10;4221859' Alıntı:
din istimarının ne olduğunu senden daha iyi biliyorum.:goz:

Sen kimsin ki benim HERHANGİ BİR KONU HAKKINDA ne bilip bilmediğimi bilebiliyorsun? Falcımısın, büyücümüsün? Kimsin sen? Terbiyesizliğin lüzumu yok.

ortada bir dergah var,
devrilir başın yanar.
arkasında tezgahlar,
lemyelit ve leb yutar.

‘Haddimiz değil'

kaynak

arkadasım yorumuna saygı duyuyorum.Duman grubunu çok dinlemişliğim yoktur.Ama grubun bir parçasınıda dinlemiştim sözler yanlış hatırlamıosam şöyleydi : ''Hayatını Yaşa, Korkma Öbür Dünya'dan'' gibiydi sanırım hatırlamıorm.Bu grubun ne mal oldğu belli.Grubun solisti böyle bir şeyi tepki çekmemek içinde demiş olabilir.Tabiki demiorumki kesinlikle böyledir diye ama tam olarak ne olduğunu kimse anlayamaz.

€rd@ls10 9. msjı okumanı istiyorum dostum =)

birader ben okudum okuduğumu da anlayabiliyorum.adamlar kötü niyetli değil diyelim anladık. ama .tamam benim dmek istediğim ayetler çocuk oyuncağı değil bu şekilde yapmalarını kastetttim lem yelid ve löp yutar gibi . ne demek isterdiğimi anlayan anlar .konuyu farklı mecraya çekmek istemiyorum

:)

Hayatta bazı kötü olaylar şakayla veya küçük lütuflarla başlar.
şakayla karışık adamın birine parmak atarsın adam güler geçer.
tabi adam güldüğü için hoşuna gider diğer adamın... ve bi daha bi daha olur bu...
bu da alışkanlık yapar ve bi bakmışsın adam dediğin adam totoş olmuş... :)
İşin açıkcası biz türk insanları mükemmel insanlarız çok çok iyi niyetliyiz...
Ama bi o kadar da koyun bi milletiz. Çünkü cahiliz... Gazı severiz ve alırız o arada bi sokarlar herşeyi o da tatlı gelir. :)
Bu arkadaşlarda lütuflarda bulunmuş zannedersem :)... Allah sonumuzu hayırlara getirsin.

Cberg'cim dikkat et alışkanlık yapma yaptırtma... :)

Sen kimsin ki benim HERHANGİ BİR KONU HAKKINDA ne bilip bilmediğimi bilebiliyorsun? Falcımısın, büyücümüsün? Kimsin sen? Terbiyesizliğin lüzumu yok.

yazacaksan adam gibi yaz yorumun varsa senin hakkında bi şey diyen olmadı.asıl terbiyesizliği yapan sensin....ne demek falcımısın büyücümüsün ...

€rd@ls10;4221874' Alıntı:
birader ben okudum okuduğumu da anlayabiliyorum.adamlar kötü niyetli değil diyelim anladık. ama .tamam benim dmek istediğim ayetler çocuk oyuncağı değil bu şekilde yapmalarını kastetttim lem yelid ve löp yutar gibi . ne demek isterdiğimi anlayan anlar .konuyu farklı mecraya çekmek istemiyorum

okuduqunu anLayabilorum diosunda yazdıqından pek bunu cıkartamıyorum acıkcası =) Kaan (grup Lideri) Din istismarcıLarını kınamayı anLAtıyoruz orda dio sen haLa Lay Lay Lomdasın =)

ortada bir dergah var,
devrilir başın yanar.
arkasında tezgahlar,
lemyelit ve leb yutar.

şu 4 Lüğün açıkLamasını diLe getirebilir misin? ve LemyeLitin anLamı nedir? arastırın biraz yha.. provakate etmeyin milleti... güya Duman grubundan soqutmaya caLısıosunuz da tamamiyLe hikaye kaLıcaksınız haberiniz yok =)

Geri