Kumar Oynamanin GÜnahi Ve Nasil İcat Edİldigi Mutlaka Okuyun

cafer67

New member
Reaction score
0
KÜFRÜN HAKKA İSYANI VE İHANETİ

MUHTEREM MÜSLMAN : Birkaç dakikanızı ayırıp şu satıları okumanızı istiyorum kardeşlerim dinden imandan,peygamber efendimizin yolundan ayıran,cemiyetleri dağıtan ,yuvaları yıkan kumar hakkında bir bilgi yazmaya çalışacağım !

Önce şunu bilelim ki ; İslam ın baş düşmanı yahudidir. yahudiler ( YAHMUD ) isimli kutsal kitaplarında Müslümanlar hakkında ne diyor.

‘’ Nasıl insanlar hayvanlar dan üstün ise yahudide müslümandan üstündür’’ Şimdi bu bütün kumar oyunlarının yahudinin ne maksat ile icat ettiğini ve bu oyunlarda kullanılan araçların sayılarını neye göre hazırlamıştır? Tabiî ki büyük düşman Müslümanların islami değerlerine hakaret için.

Yüce rabbimiz kuranı kerimin de şöyle buyuruyor :’’ Ey iman edenler; muhakkak içki, kumar, putlar ve fal okları şüphesiz şeytan işi pisliklerdir, bunlar dan sakınınki kurtuluşa eresiniz .’’Maide süresi ayet 93’’

İslama göre karşılıklı oynanan her oyun kumardır

“””””TAVLA oyununu ele alalım: 15 pul bir tarafta 15 i diğer tarafta olmak üzere toplamı 30 eder buna da 2 de zar ekleleyelim eder 32 Bu İslam ın 32 farzına karşılık değil mi neden 31 veya 33 değil de 32 ikidir. Kardeşlerim bu bir tesadüf mü ? HAŞA
ŞEŞ- DÜŞEŞ oyunu iki zar ile oynanır 6 bir tarafa 6 diğer tarafa eder 12 Bu namazın 6 sı içinden 6 sı dışından olan 12 farz değimi? Yahudi senin namazın farzları ile oynatıyor hem namazından,hem imanından alı koyuyor haberin varmı?

Kağıt oyununu hepimizin bildiği gibi 52 kağıtla oynanır 2 de joker, etti 54 . islamda 54 farz var bilirsiniz buna tekamül eder evet 52ile 52 daha (iki deste kağıt) 104 yapar bundan maksat ‘’ALLAH,Ü Tealanın gönderdiği 104 kitaba işarettir neden 102 veya 105 değilde 104 işin içinde ustaca hazırlanan düşmanlık vardır da ondan ……….
İSKAMBİL 28 kağıtla oynanır, buda kur,anda ismi geçen peygamberlerin sayısıdır .Sen iskambil oynarken masaya vurduğunda Hz isa’ya Hz musa’yı Hz ibrahim’i ve alemlere rahmet olarak gönderilen kainatın efendisi Hz fahri alem Muhammet (S.A.V) e vurduğunu biliyormusun?

“””””TAVLA oyununu tekrar ele alalım, bu oyundaki sayıları bir düşünelim? Yek (1) yani tek olan ALLAH (C.C) DÜ (2) Teyemmümün farzı SE (3) Guslün farzı Cahar (4) Abdestin farzı Penç (5) islamın şartı Şeş (6) imanın şartı Bunların hangisi tesadüftür? Hepside sinsice kasıtlı hususi düzenlemiş korkunç birer tahkirden başka nedir?
Müslümanları birbirine düşürüp imandan ayıran Yahudi yahudiye nasıl köle olduğunu? Onlar seni saatlerce kumar masalarına oturtup maddi ve manevi hayatını elinden alıp birbirine düşürürken kendisi milyar dolarlık tesislerle silah ve cephane fabrikaları kurup Müslümanlara kan kusturmuyormu?
Peygamberimiz (S.A.V) ‘’ Kim birisine gel seninle kumar (tavla okey biriç pişti domino konken v.s hepside kumardır) derse derhal sadaka versin ; buyuruyor.

Ey Müslüman uyan Yahudi hepimizi yemek isyiyor onun oyunlarını bilelimde aldanmayalım bu saydıklarım onun oyunlarından binde biri yani devede kulak gibi onun için Yahudilere uyubda hem dünyamızı hemde ahretimizi harap etmeyelim bunuda unutmayalımki ALLAH (C.C) tevbe edenleri bağışlar Selam hak yolcularına ARKADAŞLAR DÜŞÜNCELERİNİZİ LÜTFEN YAZINIZ BU BENİM İÇİN COK ONEMLİ

"İslama göre karşılıklı oynanan her oyun kumardır"

bu biraz ağır olmuşş...İçinde şans faktörü olan işler kumardır...mesela tavla, iskambil oyunları, zarla oynana oyunlar, ya da sayısal loto gibi...Kısacası alın teriyle elde edilmemiş olması kumarın günah oluş sebebidir...Ayrıca kumar her insanı batağa sürükler ve aileleri de bozar...Heleki bu tür şans oyunlarının işlerin ucunda bir kazanç varsa daha fecii...

Gerisine aynen katılıyorum...Ayrıca kumarın ne kadar büyük bir günah olduğunu Kuran'da ismi geçen tek kafir olan Ebu Leheb'den anlamak mümkün...Öyleki Leheb kumarbazlar kumarbazı idi ve Allah ibretlik için onun başına gelen felaketi Ayetlerinde ap açık ismiyle birlikte verdi...(Bakınız: Tebbed suresi, ayet 1)

Paylaşım için Allah razı olsun..

DayWalkerr' Alıntı:
"İslama göre karşılıklı oynanan her oyun kumardır"

bu biraz ağır olmuşş...İçinde şans faktörü olan işler kumardır...mesela tavla, iskambil oyunları, zarla oynana oyunlar, ya da sayısal loto gibi...Kısacası alın teriyle elde edilmemiş olması kumarın günah oluş sebebidir...Ayrıca kumar her insanı batağa sürükler ve aileleri de bozar...Heleki bu tür şans oyunlarının işlerin ucunda bir kazanç varsa daha fecii...

Gerisine aynen katılıyorum...Ayrıca kumarın ne kadar büyük bir günah olduğunu Kuran'da ismi geçen tek kafir olan Ebu Leheb'den anlamak mümkün...Öyleki Leheb kumarbazlar kumarbazı idi ve Allah ibretlik için onun başına gelen felaketi Ayetlerinde ap açık ismiyle birlikte verdi...(Bakınız: Tebbed suresi, ayet 1)

Paylaşım için Allah razı olsun..

gerekli islamı şuur olmadığı sürece satrancın bile tahrimen mekruh olduğu çeşitli kaynaklarda geçmektedir

bkz. ömer nasuhi bilmen büyük islam ilmihali =)

YA ben size birşey sormak istiyorum..

Mesela Okey oynamak Kagıt oynamak..Eger içinde Maddi Anlamda bi şey yoksa sadece
ZEvk için Oynanıyorsa O haram mıdır ?

BEn sordum dediler HAyır haram değildir ama VAktini Ziyan ediyorsun ondan günahtır..
Haram değil Günahtır..İkisi arasında fark war

Zevk için oynayan daha sonra para karşılığı oyunada başlayabilir.onun için oynamamak en iyisi.yazık boşa harcanan zamana.

Walla biz arkadaslarla hemen hemen hergün hesabına batak veya okey oynuyoruz..Ama şimdi tırstım ben..

crazyboy_9999' Alıntı:
gerekli islamı şuur olmadığı sürece satrancın bile tahrimen mekruh olduğu çeşitli kaynaklarda geçmektedir

bkz. ömer nasuhi bilmen büyük islam ilmihali =)

Bu durumda crazyboy_9999 sana katılıyorum. Yazıda geçen karşılıklı oynanan her oyun günahtır,haramdır sözcüğü bence tamamen yanlış.

Satranç'ta haram olur o zaman.Tenis'te haramdır.Küçükken oynadığımız İsim-Şehir oyunu da haramdır. Bu düşünce harici diğerleri doğrulayıcı birşey. Bu kadar tesadüf olması ne bilim imkansız gibi..

Mesela Okey oynamak Kagıt oynamak..Eger içinde Maddi Anlamda bi şey yoksa sadece

BEn sordum dediler HAyır haram değildir ama VAktini Ziyan ediyorsun ondan günahtır..

sayın mod arkadasım evet haramdır

Bir Hadiste okumuştum...Haramdır yada Mehruktur..

Bana çok saçma geldi, bütün rakamlarla ilgili bişi yazmış. 1 bilmemne iki bilmemne.. e herhalde bir oyunun içinde bir,iki rakamları olacak. Bence ortada tesadüf filan yok, tamamen yakıştırma.

Ayrıca hadi onlar yaptı diyelim, niye oynuyon haramsa, oynama o zaman, zorla mı oynatıyo adam?

Allah israfı da haram kılmıştır. bu oyunları velev ki parasına oynamadınız yada herkes kendi parasını ödedi..
bu durumda da onun başında saatlerce vakit israfı yaptığınız için günahtır. ama burada alınan günahın büyük günahlardan olan Kumar a girip girmeyeceğini tabiki alimlerimiz bilir.

Sırf bu saçma yazıya cevap yazmak için siteye üye oldum. İnsan zekasının ne kadarda boş işlere çalıştırılabileceğine dair en güzel örneklerden.Hiçbir tarihi bilgiye sahip olmadan hastalıklı bir kafanın kendi kombinasyonlarına göre izah ettiği bir düşüncenin buraya taşınmasından başka birşey değil.

Öncelikle şuradan başlayalım;
Hz.Muhammed' in doğumu M.S. 571 yılıdır, dolayısıyla mantık örgümüzü anlatmak için bu tarihi baz alalım. Yani İslam en az bu tarihten sonra dünyada ortaya çıkmıştır!

Gelelim tavlaya, tavlanın icadı bazı kayıtlara göre M.Ö 3000 yıllarına yani sümerlere kadar gider.Ama en önemli tarihi bilgiler PERS imparatorluğundan gelir.

''Persler (M.Ö 550, M.Ö. 330) tarafindan tasarlanan tavla oyunu; doğudan doğup tüm dünyaya yayılan popüler bir oyundur. Zaman kavramindan alinan ilhamla tasarlanan bu oyunda, senenin birligi olarak tavla bir tanedir. 4 kosesi 4 mevsimi, tavlanin icindeki karsilikli 6'sar hane 12 ayi, pullarin toplami ayin 30 gununu ,siyah -beyaz pullar gece ve gunduzu, karsilikli 12'ser hane gunun 24 saatini simgeler..

Eski zamanlarda Hint Imparatoru, satranc oyununu Pers imparatoruna, yaninda bir mektup ile hediye olarak gondermistir.

Mektubunda oyunla ilgili hic bir aciklama yapmazken soyle bir mesaj yazmistir
Pers imparatoruna:

Kim daha cok dusunuyor,
Kim daha iyi biliyor,
Kim daha ileriyi goruyorsa
O kazanir.
Iste hayat budur...

Pers Imparatoru donemin en alim veziri olan Buzur Mehir ile bu mesaji paylasarak, ondan oyunu cozmesi ve kendisinin de karsilik olarak Hint Imparatoruna hediye edilmek uzere baska bir oyun icat etmesini ister.
Vezir haftalarca calistiktan sonra gonderilen satrancin her tas hareketini ve oyunu cozer daha sonra da on gunde tavlayi icad eder ve imparatora sunar.
Hint Imparatoruna tavla oyunuyla birlikte gonderilmek uzere soyle bir mesaj hazirlanir Hint imparatoruna:

Evet,
Kim daha cok dusunuyor,
Kim daha iyi biliyor,
Kim daha ileriyi goruyorsa
O kazanir.
Ama biraz da şanstır.
Iste hayat budur... ''

Bu bilgiyi vermekle yetinmiyor hemen başka bir örneklemeyle yorumumu destekliyorum. Perslerin yıkılışı (B.İskender tarafından M.Ö 330) Hz.Muhammedin doğumundan tam 901 sene öncedir. O halde henüz kuralları, haramları, sevapları belli olmayan bir dine karşı nasıl oyun tasarlanabilir! Üstelik oyunu bulan Fars toplumlarının atalarından sayılan perslerdir! Bu yazıyı yazan arkadaş, sen sana her verileni sorgulamadan alırmısın?

''İSKAMBİL 28 kağıtla oynanır, buda kur,anda ismi geçen peygamberlerin sayısıdır .Sen iskambil oynarken masaya vurduğunda Hz isa’ya Hz musa’yı Hz ibrahim’i ve alemlere rahmet olarak gönderilen kainatın efendisi Hz fahri alem Muhammet (S.A.V) e vurduğunu biliyormusun?'' Bu yorum ise tam bir komedi.

Be adam Şuna ne diyeceksin, Kuran nasıl kitaplaştırılır. Sayfalara maatbada basılan sureler, ve bunların kolilenmesi, istiflenmesi ve dağıtılması nasıl yapılır sence.Bu basılan kuranlar veya diğer dini kitaplar karşılığında birileri para kazanmazmı? Neyin üzerinden kazanılır bu paralar, satılan şey nedir? Mal olan şey nedir?İnce düşünmek istiyorsan al sana ince düşünme, birde buradan bak.
Önemli olan anlamdır, manevi alışveriştir, inanç maddeleştirildiğinde bir fiyat ortaya çıkar! Neyin fiyatıdır bu? İnancın fiyatımı vardır?

Abuk subuk yazına cevap vermek için vakit ayırdım iteye üye oldum!

İslama göre karşılıklı oynanan he oyun kumardır, demişsin! Burdan kastın karşılıklı olarak birbirine zarar vermenin yasaklandığıdır? Peki o halde en az iki tarafın gerekli olduğu savaş nedir? Oyun genel anlamıyla kazanan yada kazananlarının olduğu bir yarışımdır. O Halde
güzel kuran okuma, güzel ezan okuma, hızlı kuran okuma, imam olmak için sınava girme, ilahiyat okumak için ÖSS ye girme nedir?

Futbol nedir? İslamiyetin ilk temsilcisi araplar futbol oynamıyormu? Bu futbolu oynayanlar karşılığında para kazanmıyormu? Kulüpler bilet satıp para kazanmıyormu?

İnce düşündüğünü zannediyorsan, birde buradan bak olaylara!
Öncelikle size verilen beyni ve onun ortaya çıkardığı zekayı reddederek yaratıcınızı inkar etmiş oluyorsunuz. Verilmiş nimeti kullanın!

Sayılarla bazı anlamlar çıkarmak bence yanlış. Kıçıkırık bir kaç oyunun İslamı baz alarak piyon sayıları çıkarması biraz komplo teorisi gibi geldi bana.

Ayrıca kumar bildiğim kadarıyla oynanan oyundan herhangi biri maddi bir zarara uğruyorsa kumar hükmüne girer.

Vakti boşa harcama oyalanma kaynağı olarak gösterilebilir ve bu şekilde değerlendirilebilir, ancak karşılıklı hesap ödeme veya bahse girme ve yahut ortaya bir bedel konularak oynama durumu direkman kumar dır dolayısıyle haram kategorisindedir.

Her oyuna haram diyeceksek bütün spor oyunlarını katmamız lazımdır ki bence ağır bir hüküm olur Doğrusunu Allah bilir.

şu sahih hadisi bilmen yeterlidir peygamber efendimiz(sav) içki için öyle demiştir: ''çoğu zararlı olanın azı da zararlıdır'' bu hadis bu tür oyunlar içinde geçerlidir (BENCE) ve sanıyorum ki hepinizinde ortak kararı (BENCEDE) olur..

Geri