Krizin vurmadığı tek ülke

zerkli

New member
Reaction score
0
faşizm uygulayandan uygulanana bulaşan bir hastalı
Küba Ekonomi Bakanı Jose Luis Rodriguez, 208'in zor bir yıl olduğunu, buna karşılık yine de büyümeyi başardıklarını söyledi. Rodriguez, hedeflerinin yüzde 8 olmasına karşın bu ortamda yakalanacak olan yüzde 4.3'lük büyümenin de önemli bir başarı olduğunu vurguladı.

Küba'da son açıklanan rakamlara göre 2008 yılındaki turist sayısı yüzde 9.3 artışla 2.35 milyona, ihracat artışı da yüzde 7.2'ye ulaştı. Ülkedeki gaz ve petrol üretimi de yüzde 1.6 artış gösterdi.

Ancak Küba'nın en büyük ihraç kalemi olan nikel fiyatlarındaki yüzde 41'lik düşüş, ülke gelirlerlerini 250 milyon dolar azalttı.

2009 bütçesi ile ilgili ayrıntılı bilgi vermeyen Ekonomi Bakanı Rodriguez, sadece büyüme hedefinin yüzde 6 olduğunu açıkladı. Rodriguez, bu projeksiyonun dünya genelindeki belirsizlik dikkate alınarak yapıldığının altını çizdi. Ancak bakan, bu hedefe nasıl ulaştıkları ile ilgili ayrıntı vermedi.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/10658676.asp?gid=229

bizim ülkemizi de kriz vurmadı ki..TEĞET geçiyooo..

allahtan teğet geçiyo bi de vursaydı vay halimize. bi zil takıp oynamadığımız kaldı

Teğet geçmiyo delip geçiyo valla yine yüzlerce işçi çıkarıldı bu gün offf ooooffff bütün bunların cezasını çekersiniz inşallah tayyip ve çetesi

Ne diyorsunuz arkadaslar ya Hamdolsun bizde kriz yok:D

Ne diyorsunuz arkadaslar ya Hamdolsun bizde kriz yok:D
Başbakanımız Haklı Tofaşdan Renault dan Bosch dan çıkanları hep fabrikalar eylence olsun diye çıkardı.
Otomotiv firmaları Borçlarını şaka olsun diye ödeyemiyo.
Hepsi şakkka.

Keşeke başbakan teet geçiyor gibi komik bir açıklama yapacağına biraz daha yenir yutulur bir açıklama yapıp kriz bizi aldığımız önlemlerle daha az etkiliyor diyecek kadar cesaret sahibi olsaydı.
Teet geçen krizi işden çıkan ücretsiz izine yollanan işcilere yapsın.

Hamdolsun kriz yok bizde gayet refah bi halimiz var kömürümüz var yakacak nasıl olsa hükümetimiz veriyo onada şükür...

hahahha

güldürmeyin insanı ya.Kübaymış.

cep telefonu ile daha 2 sene önce tanışmış bir devletin bir iki ülke dışında dünyaile ticareti olmayan ülke için hergün krizdir

amaerikaya gitmek için yüzlerce hatta binlerce kişi okyanuslarda can vardi

madem öyle gidin orada yaşayın

alışmışssınız tabi başbakanın önüne yazarkasalar atılsın hükümet ortakları kavga etsin herkez suçu birbirine atsın millet birbirine kitap fırlatsın herşey çok kötü olcak densinki dolar fırlasın gelmeyen kriz gelsin adam iyimser havayı borsalar için tutuyor siz anlamazsınız böyle şeyleri din dedi iman dedi yaa tüyleriniz diken diken varsın memleket batsın dolar iki katına fırlasın ekonomi çöksün ama "laik" olsun...

€rd@ls10;3885996' Alıntı:
kriz falan yyok aslında dünyada emperyalizmin çöküşünün ibret verici tablosu ABD çöküyor...

arkadaşım çok güzel bir tehşisde bulunmuşsun, fakat ne yazıkki yanlış!!

şu anda yaşanan kriz, dünya üzerinde değişmeye başlayan dengelerin tekrar tek kutuba çekilmeye çalışılmasından başka birşey değil,

hızla yükselen rusya ve çin'in önüne geçebilmek için kendi ırkını bile ateşe atan bir amerika var bu dönemde, hep beraber görecez, kriz sonunda kimler yükselişte, kimler düşüşte.

sen ne zaman yahudilerin bir ekonomik krize maruz kaldığını gördün?
bu dönemde savaş açabilen yahudilerin krizden ne kadar etkilendiği bellidir.

israil amerikayı yönetir, amerika israili değil!!

Teğet geçmiyo delip geçiyo valla yine yüzlerce işçi çıkarıldı bu gün offf ooooffff bütün bunların cezasını çekersiniz inşallah tayyip ve çetesi

3 gün önce işsizler tayfasına bende katıldım maalesef..ama benimki psikolojik:saskin aslında ben cıkarılmadım öle zannediyom :saskin...ama bugün işkur (iş ve işçi bulma kurumu)a gittigimde bide baktım ki psikolojilerini kaybetmiş yüzlerce insan(abartmıyorum çünkü sıra numaram 129 idi)ve kayıtlar bitti randevu tarihi olarak 4 subat dediler..şaka gibi demi..şakşakçı olsaydım bu durumda olmazdım belki ama..neyse yaa kusucam şimdi içimdekileri tayyibe banlan lanondan sonra

Bizim millet sağolsun abartmayı çok seviyo. Hava sıcak olur deve bayıltan sıcakları geldi derler, soğuk olur sibirya soğukları geldi derler. Ya hu hala anlamadınız mı bunu. saf saf medyanın dediklerine inanmak insanınn kendi iradesine ve düşüncesine yaptığı haksızlıktır bence. Ya medya yalan söylüyorsa... medya dünyanın sonu geldi dese bile bi düşünmek lazım. Birde düşünmek lazım ki kriz havası oluşturmak ülkemizin yararına mıdır zararına mı.

K€LKiTLi;3885706' Alıntı:
hahahha

cep telefonu ile daha 2 sene önce tanışmış bir devletin bir iki ülke dışında dünyaile ticareti olmayan ülke için hergün krizdir

madem öyle gidin orada yaşayın[/QUOT

senin çağdaşlık anlayışın cep telefonumu kardeşim eğer öyleyse bile yanlış bir veriyle değerlendiriyorsun çünkü ülkemiz de hala daha cep felefonu üretimi yapabilen %100 türk malı olan bir marka yok o yüzden elin Avrupalısının Amerikalısının yaptığı teknolojilerle küba ya hava atman çok komiğime gitti en azından kübada insanlar en temel hakları olan sağlık eğitim ulaşım v.s. şeylere para ödemiyorlar sen önce bu en temel hakları insanına ver ondan sonra kafa tut

K€LKiTLi;3885706' Alıntı:
hahahha

madem öyle gidin orada yaşayın

Bu mantiga göre dünyanin en avrupali ülkesi japonya en cok cep telefonu orada kullaniliyor:D

kübalı olsaydım keşkede 5 yıllık emeğim boşa gitmeseydi evde oturmazdım :))))))))

Geri