Krizin vurmadığı tek ülke

Allah a çok şükür şu zamanda amerika ve japonya gibi ülkeler büyük sarsıntılar geçiriyor oysa ülkemiz de bu krizin çok abartılacak bi yanı yok evet kriz var ama bu türkiyede olan bi şey değil bu dünyada olan şey

:biggrin

:D :D :D

dünyada olan birsey ekonomik büyüme ama bızı etkılemeyebılırdıde( doğru ekonomı politikaları uygulansaydı...o günleri görebilecek mıyız onuda bılmıyorum ya neyse...) dünya üzerindeki bütün ülkeler etkilenmıyor. çinde % 8-9 luk bir ekonomik büyümeden bahsedılıyor. bu kriz ortamında...

Çin sürdürülebilir büyümeyi yakalamış bir ülke,büyüdüğü dönemlerde verdiği bütçe fazlalarını kullanarak krizden etkilenmediler ama zannetmiyorum %8-9 büyümez... bunlar büyük rakamlar...İhracatı etkilendi o kadar büyür demek çok abartı olur...Farzedelim büyüdü krizden çıkarsa %50 felan büyür heralde...düşünemiyorum bile ...sanırım artık çince öğrenme zamanımız geldi...:durdurun

+10000
1929 ekonomik buhranıda bizi etkilememişti,çünkü sanayi denen olay henüz bize uğramamıştı
göya sosyalist rejimi övecekler,çok çakal bunlar yaa

sen benim çakallığımı boş verde

senin koyunluğunu ne yapalım

teğet hoşuna gidiyor sanırım

seni gidi tatlı şey

bizi teget gecti ise :D oraya yaklasmamıstır bile

+10000
1929 ekonomik buhranıda bizi etkilememişti,çünkü sanayi denen olay henüz bize uğramamıştı
göya sosyalist rejimi övecekler,çok çakal bunlar yaa

beğenmediğin ülke kübada eğitim,sağlık,barınma ve bircok sosyal faaliyet hizmetleri ücretsiz hic kimse aclık sınırında yasamıyor gelecek kaygıları yok,biraz yoksul olsalarda halkın genelinde boyle oldugu icin anlasılmıyor bi arkadaşım 1 mayıs kutlamalarına gitmisti hayatlarından memmun olduklarını söylemisti.
1929 lu yıllarda da krizden tek etkilenmeyen ülke sovyetler birliğiydi çünkü ekonomisi dısa kapalıydı ve üretim aracları emekcilerin elindeydi çalısan herkes biliçliydi,ülkesi icin çalısıyorsa kendisi icinde çalıstıgının farkındaydı.

yastık altındaki para piyasaya çıkıyorsa emin ol kriz vurduğu içindir bence ve Türkiyedeki işsizlik oranlarına da dikkat çekerim

Geri