Kriz bizi teğet geçmişşş!

eğer sen gerçekten daha önce başkalarına da oy vermişsen,kimi yobazlar gibi değilsen,cemaatin içinde değilsen,cemaatin iyiliğini değil ülkenin iyiliğini düşünüyorsan seni kutlarım.

yollar ile ilgili bi haber koymuştum o haberi okumamışsın galiba =) güncel yada serbest kürsü de olacakktı sanırım.

iyi de güzel kardeşim hiç mi duymadım hastaneler almamıştı kaç kişiyi ambulans ile dolaştırılırken ölmüştü ?

bu haberleri duymuşmuydun hiç ? kaç tane olay yaşandı böle.

engellenirmiydi ? asıl şimdi engelleniyor be =) başbakanın eleğinden geçiyor tüm haberler ona göre yapılıyor =)

hele yandaş medya yı izlesen,okusan o ayrı bi olay =)

yani hala akp li olmamakla diretiyorsun ya gerçekten çok azimlisin bu konuda =)güncel bölüme serbest kürsüyü gidip kendin bakarsan yandaş konularına onların hepsinde akp lehinde olan yorumlarını,teşekkürlerini kendin görürsün zaten.

neyse yine tartışırız,eğer hakkaten ülkenin iyiliğini düşündüğün için,bi çıkarın olmadığı için,cemaat i düşünmediğin için akp ye oy veriyorsan o senin fikrindir der geçerim.

Millet koyun gibi adamlar ne söylerse inanıyorlar. İşin ucunda Din olunca herşey değişiyor. Millet chp yi solcu diye sevmek istemiyorki Chp ağzıyla kuş tutsa yaranamaz bunlara. Adamlar düşünmekten aciz . Sayın başbakan ne derse inanıyorlar. Oda sğolsun chp nin yaptıklarını çarptırıp halka anlatıyor, e bizim halk zaten inanmak için ağzının içine bakıyor, can atıyor. Daha bu memleket adam olmaz ben size söyleyim. Atamın gençliğe hitabede söylediği herşey bu günler içinmiş gibi sanki. Neyse hakkımızda hayırlısı.
Bide pakistana filistine bakın Halimize şükredelim diyen arkadaşım Neden kendine 3. dünya ülkelerini örnek alıyorsunki. Biz Müslüman Türkler herşeyin en iyisini yapmak zorundayız ve bunu hakediyoruz zaten Neden amerikayı isviçreyi danimarkayaı örnek almıyorsun. Adamlar bizden beş kat zengin be

eğer sen gerçekten daha önce başkalarına da oy vermişsen,kimi yobazlar gibi değilsen,cemaatin içinde değilsen,cemaatin iyiliğini değil ülkenin iyiliğini düşünüyorsan seni kutlarım.

Benim için cemaat..Camiye gittiğimde birlikte saf tuttuğum tanıdığım tanımadığım insanlardır..onun dışında bir cemaat tanımam..

yollar ile ilgili bi haber koymuştum o haberi okumamışsın galiba =) güncel yada serbest kürsü de olacakktı sanırım.

Evet..Okumadım...bir ara bakarım...

iyi de güzel kardeşim hiç mi duymadım hastaneler almamıştı kaç kişiyi ambulans ile dolaştırılırken ölmüştü ?

Gerçekten bunuda duymadım..bu haber ile alakalı lin verirsen bakmak isterim..doğrusu..belki yurt dışına çıktığım bir ana denk gelmiş olabilir..bilemiyorum..

bu haberleri duymuşmuydun hiç ? kaç tane olay yaşandı böle.

engellenirmiydi ? asıl şimdi engelleniyor be =) başbakanın eleğinden geçiyor tüm haberler ona göre yapılıyor =)

Valla engelleseydi..bugün ne sen ne ben buralarda Hükümet aleyhine haber bulupta koyamaz ve yazamazdık..bak..şu an bile ikimizde eleştiri yapıyoruz...varmı bir engel..?? sen fikrini bende benimkini ortaya koyuyorum..verilen haber ve yorum doğrultusunda...

hele yandaş medya yı izlesen,okusan o ayrı bi olay =)

İşte sen işine gelen medyadan bulup çıkartırsın haberleri..ben hem o yandaş dediğinden hemde senin çıkarttığın yerden çıkartmaya çalışırım..çünkü..diğerinin ne söylediğini bilmezsem..tek tarafta kalırım...seçim zamanı sağlıklı yorum katıp rey veremem..sorumluyum sonuçta verdiğim reyden...

yani hala akp li olmamakla diretiyorsun ya gerçekten çok azimlisin bu konuda =)güncel bölüme serbest kürsüyü gidip kendin bakarsan yandaş konularına onların hepsinde akp lehinde olan yorumlarını,teşekkürlerini kendin görürsün zaten.

Seni Rahatlatacaksa..itiraf ediyorum AKP liyim...hemde Başbakanım..:wink:

neyse yine tartışırız,eğer hakkaten ülkenin iyiliğini düşündüğün için,bi çıkarın olmadığı için,cemaat i düşünmediğin için akp ye oy veriyorsan o senin fikrindir der geçerim.

Yaşım 51 ve 33 yıldır rey kullanırım..siyasi bir fraksiyonum yoktur..benim için Türkiye önemlidir..Osmanlı Yadigarı Ata toprağım...ben çektim..gelecek nesillerde çeksin zihniyetine asla tahammül edemem..yukarıda da belirttim..benim için cemaatin tanımını..:smile:

Selam Ve Saygıyla kal...:smile:

Ben olaya genel bakıyorum,inkilap tarihini tam okursanız Atatürk'ün din kisvesi altında bu düşünce yapısına sahip adamlarla ne kadar mücadele ettiğini,bu adamların cemiyetleşerek din elden gidiyor vs.yaptıklarını, cumhuriyete ve ilke ve inkilaplara ne derecede karşı tutumda olduklarını,cumhuriyet rejimine karşı çıkardıkları ayaklanmaları başta menemen olmak üzere unutmamak gerekir.
Bu zihniyette olanlar için kriz de teğet geçer!kimbilir daha neler geçecek.

Bıktım şu fakir edebiyatından ya burada yazanların çoğu durumu yerinde insanlar AKP yi istememelerinin tek nedeni ideolojik ...

Gün gelecek bu iktidarı yad edince aklınıza gelen gideni aratır atasözü gelecek ve efkarlanacaksınız.

Açıkça söylüyorum.Parti tutmuyorum.Lakin ortaya konulan çalışmaları göremeyecek büyüklükte bir at gözlüğüne sahip değilim.

cemaat ile ilgili sözlerin için teşekkür ettim.

foruma da engel koymasını beklemeyelim dimi medya baskısı var diye =) beklemek komik olur çünkü.forum u da engelleyecek kadar değil artık =)

bi baskı örneği sana =)

KOMUTANLAR HAKKINDA VERİLEN KARAR NE ANLAMA GELİYOR

anlaşıldı sendede akp sendromu var =) akp li olduğun aşikar olmasına rağmen hala diretiyorsun neyse önemli değil.

zaten sen tek tarafta kalmışsın o çok belli,bariz belli.

33 yıldır oy kullanmana rağmen kimin ne olduğunu hala öğrenememişsin.

madem akp li değilsin ve sözüne sadıksan akp yi,başbakanı yobazlar gibi ilah olarak görmüyorsan,senden akp hakkında eleştirilerini bekliyorum.

senden hiç bu wiki dosyaları hakkında araştırılsın varmı böle bişey dediğini duymadım =)

başbakan neden öle bişey olmadığını ispatlayamıyor dediğini hiç duymadım.

Gün gelecek bu iktidarı yad edince aklınıza gelen gideni aratır atasözü gelecek ve efkarlanacaksınız.

Açıkça söylüyorum.Parti tutmuyorum.Lakin ortaya konulan çalışmaları göremeyecek büyüklükte bir at gözlüğüne sahip değilim.

Açıkça ve net söylüyorum bende parti tutmuyorum...........

Zaten yapılan yada yapılmak istenen şeyleri partizanca değil aklın sağduyusu ve kendimce edindiğim tecrübelere göre yazıyorum..

ve en büyük yemin üzerime ve üç çocuğumun başı üstüne hiç bir partiye yada sabit bir fikre sahip değilim.

Mensubu olduğum ırkı SEN BEN TÜRK ÜM DERSEN O DA KÜRDÜM DER mukayesesi yapmayacak kadar en azından ingiliz ingiliz oldugunu alman alman oldugunu fransız fransız olduğunu söyleyecek kadar cesur ve bunu söylemekten utanç yada kaygı duymayacak kadar milliyetçi ise BEN DE O KADAR MİLLİYETÇİYİM IRKIMDAN UTANMIYORUM KİM NEYİ SÖYLER DİYE KAYGI TAŞIMIYORUM.......

Benim milliyetçiliğim Atatürk milliyetçiliğidir TÜRK OLANA DEĞİL TÜRKÜM DİYEBİLENEDİR SAYGIM VE SEVGİM.

YOKSA ari ırk sevdam yoktur.

Dini mi anamdan babamdan aldığım ne naçar kaldığım için değil tanıdıkça inandıkça kıyasladıkça ve mukayese ettikçe tercih ettiğim içindir imanım.

Cemaat evlerinde beleşe yakın okuyup bir görüşün esiri değilimdir.

Dinim İslam sünni mezhebim fıkhi hanefi itikadım maturidi meşrebim melami dir.

Felsefi düşüncem egzistansiyalizm e dayalı kendini gerçekleştiren insandır.
(sartre grubunun tam zıddı bab ında)

Benim de at gözlüğüm yok en azından varsa bile eleştirebilecek kadar..........

Türkiye de duble yol yapıldı amma neyle ?

tELEKOMLA BOTAŞ la tedaş la tekel le toprakla

Olmayan sihirli değnek mi değdi memlekete
Olanı sattık olmayanı yaptık
Bunu kendimize slogan yaptık .

Türkiye şu an en büyük cari açık ve dış borcu taşıyor cumhuriyet tarihinde

Rahmetli Özal da köylere elektrik götürmüştü yolla ama bedelini kurum satarak dış borcu cumhuriyet tarihinin rekoru yaparak değil enflasyon zıplatarak yapmıştı.

Şimdi satıp pazarlıyoruz enflasyon yapmıyoruz ama elde ne mal kaldı ne borç miktarı düştü.

Ticaret yapacağım diye kredi çekmeyip atasından dedesinden kalanı satan vatandaş gibiyiz.

Efelik yapıyoruz kuru kuru benim bankalara kredi borcum yok diye...

Teminat verecek malımız kalmadı canımızdan gayrı.........

Yolum duble olmasaydı da malım yerinde dursaydı..

Aranızda siyasetten anlayan kaç kişi var?
Simitin İstanbul'da 1 lira olduğunu diğer yerlerde zam yapılmadığını zamıda hükümetin yapmadığını belirterek, Ankara'da hala 4 simitin 1 lira olduğunu söyleyip konuya giriyorum.
Bir başbakan kriz bizi teğet geçecek der. Ne desin? Stok yapın sürüneceğiz bu krizde mi desin? O zaman ne olur? Hiç düşündünüz mü? Bankalarda para kalır mı? Yabancı sermaye hala ülkede durmaya devam eder mi? İthalatcılar ve yerli üreticiler elindeki malı piyasaya sürer mi? Bunları cevaplayabilecek kadar ekonomi biliyor musunuz?
Kriz geldi ve geçiyor Allah'ın izniyle. Kim ne kadar etkilendi? Ben ne zengin ne fakir bir vatandaş olaraktan etkilendim. Ama ben 2001 krizini de gördüm. O kriz Türkiye içindi, bu kriz ise dünya içindi. En azından 1 tane bile bankamız batmadı Allah'a şükür.

Bizim halkımız yeri geldiğinde başkaldırır ve hükümeti indirir. Kaç hükümet indi şimdiye kadar Ak Parti hayırlısıyla 3. kez 1. parti olarak çıkmaya hazırlanıyor. En azından şu anda anketler bunu gösteriyor. Madem bu halkın bu kadar canı yanıyor ,indirsin aşşağıya. Formül budur; halkın canı yanarsa,hükümet iner. O zaman herkesin derdi yok. Sizin derdiniz milletin açlığı değil, kapmayı planladığınız oy.

Burda yazılıp çizilmeye çalışılıyorsa herkes demek ki siyasetten anladığını düşünüyor.. Bu yersiz soruna kimse ben anlamıyorum demez.. Ekonomi ise herkesin anlıyacagını düşünüyorum çünkü Türkiyedeki en büyük dert geçim derdi... Kriz seni vurmamış olabilir..Ama şu pazarlar varya halk için(sen pek gitmezsin) belli günlerde kurulan oraya bir uğra derim.. Özellikle akşam vakti.. Neymiş halkın derdi öğrenirsin..

Gelelim şu çok övündüğün simite.. Evet zammı doğrudan hükümet yapmadı.. Belediye yapıyor zam mı diye biliyorum.. Ama belediyeyi buna iten hükümetin politikalarıdır.. Yoksa kimse simite zam yapayımda halkı sömüreyim demez..Ülkenin ekonomik durumu buna itiyor.. Fırıncılar bile bu zam mı cok buldu.. Çoguda hayata geçirmedi.. Ayrıca simitin istanbulda 1 lira olması zammı meşru mu kılıyor? Ankarada 4 simit 1 lira diyince vicdanını mı rahatlatıyon..? Bencil düşünmekten vazgeçin..

Krizle ilgili yorumunda da istemeden bir itiraf yapmışın. Türk ekonomisinin sıcak paraya bağlı oldugunu ve paranın Türkiyeden çekildiği zaman Türk ekonomisinin iflas edeceğini farkında olmadan söylemişsin.. Biz bunu yıllardır söylüyoruz.. O zaman toz kondurmuyordunuz.. Ayrıca sen diyorsun ki başbakan teğet geçti diyerek bi nevi korudu ekonomiyi bankalar batmadı... Yani beyaz yalan söyledi... Bir başbakan yalana güvenerek iş yapmamalı.. Bana göre teğet geçmek nedemek biliyor musun? Eğer ülkede bankalar battığında paralar çekildiğin stoklarda bunu karşılayacak dolar rezervi varsa hani fifty- fifty derler ya öylese kriz hakkaten teğet geçicek derdim.. Fazlası varsa etkilenmeyiz. Ama öylede değil.. Bu konuda açılan yazıdan bunu anlıyabiliyoruz...

Halk indirir demişsin ya.. Ak partide 2 kez seçildi demişsin.. Burayada geçimlerinin iyi olmasına bağlamaya çalışıyorsun sanırım... Madem bu kadar iyi o zaman bana bedava dağıtılan makarnayı bulguru kömürü ya da beyaz eşyayı açıklar mısın? Ak parti olayı çözmüş fakiri fukarayı kandırmanın yolu kolay.. 1.si din edebiyatı 2. side fakir halkımızın en büyük yarası geçim derdinden vurarak..

cemaat ile ilgili sözlerin için teşekkür ettim.

foruma da engel koymasını beklemeyelim dimi medya baskısı var diye =) beklemek komik olur çünkü.forum u da engelleyecek kadar değil artık =)

bi baskı örneği sana =)

KOMUTANLAR HAKKINDA VERİLEN KARAR NE ANLAMA GELİYOR

CHP lideri diyorki Hükümet Anayasal Hakkını kullanmıştır..bende aynını söylüyorum..

anlaşıldı sendede akp sendromu var =) akp li olduğun aşikar olmasına rağmen hala diretiyorsun neyse önemli değil.

Ben sana diyorumki..ben her pariye oy verdim..Türkiye menfaati dogrultusunda sen diyorsunki AKP lisin...tamam AKP liyim..sen hangi partidensin genç....??
kac sefer rey verdin hayatında kac hükümet gördün...??

zaten sen tek tarafta kalmışsın o çok belli,bariz belli.

Tek taraflı kalan sensin genç...zira hep sola kaykılmakta..ve tek taraftan haberler taşımaktasın....neyse..birkac hükümet görmen lazım...

33 yıldır oy kullanmana rağmen kimin ne olduğunu hala öğrenememişsin.

Kimin ne oldugunu ögrenme kıstasın nedir 22 yaşında..dedim ya...kac hühümet gördün..Türkiyenin 1978 li yıllarını bilirmisin sen..???
Sakın akıl yaşta degil baştadıra getirme olayı..bende o zaman derimki o aklıda başa getiren yaş tır...

madem akp li değilsin ve sözüne sadıksan akp yi,başbakanı yobazlar gibi ilah olarak görmüyorsan,senden akp hakkında eleştirilerini bekliyorum.

Onu ilahlaştıranlara soracaksın...umarım sende savundugun zihniyetin liderini ilah gibi görmüyorsundur...bende senin savundugun partinin zihniyetin eleştirisini beklerim o zaman..ve ben sırf sen istedin diye eleştirmem vakti zamanı geldiginde eleştirimide yaparım..önerimide..dedim..ya..sizin yolunuz sadece eleştirmeye odaklı...hani nerede elştiri ve cözüm önerisi...???...Soruyu tersten alalım...Sen hükümeti eleştirmek icin cok şey biliyorsundur..eleştir ve lütfen bana senin savundugun zihniyetin bunu nasıl cözecegini ve ne yapacagınıda anlatıver bir zahmet...!!!

senden hiç bu wiki dosyaları hakkında araştırılsın varmı böle bişey dediğini duymadım =)

başbakan neden öle bişey olmadığını ispatlayamıyor dediğini hiç duymadım.

Cok basit şeylere takmış durumdasın..basit..neyse.dedim yaa...aceleci davranmam..sonuna kadar takip ederim...soyleyecek sözümüz varsada söyleriz sen canını sıkma...

kriz mi? kriz nedir ki koskoca türkiyeyiz biz. emeklinin cüzdanı patlıcak paradan, öğrenci veletler üniversitelerden gelen davet mektuplarına karar veremiyo, petrol desen akıyo akıyo her bahçeden fışkırıyo fazlasını fakirlere dağıtıyoz ziyan olmasın, milletçe her vatandaş çalışıyo maşşallah, üniversiteliler için cennet cennet burası. bir tek türbana karar veremedik üniversiteli kızlarda estetik duruyo mu durmuyo mu, onuda çözdükten sonra hiçbir sorunumuz kalmıcak.

Cok basit şeylere takmış durumdasın..basit..neyse.dedim yaa...aceleci davranmam..sonuna kadar takip ederim...soyleyecek sözümüz varsada söyleriz sen canını sıkma...

yasaları istedikleri gibi değiştirdiler,engel olmucak şekilde sonra kafalarına göre idare ediyorlar ülkeyi ne ala memleket.bişey diyen olursa biz gibi,yasalara göre hareket ediyoruz diyolar bu da güzel =)

tamam da ben sana daha önce her parti ye oy vermemişsin demiyorum ki ? akp yi hiç 1 kere eleştirmediğin için böyle konuşuyorum.neden akp li olarak düşündüğümü yazdım yukarıda zaten.

oy kullanmıyorum bilerek kullanmıyorum çünkü hiçbir parti ye inancım kalmadı,akp ye zaten yoktu baştan beri =)

sen çok görmüşsün tamam da napayım sana aferim mi diyeyim onumu istiyosun =)

solu da eleştiriyorum sağı da.tek taraflı haberler dediğin hükümeti eleştirebilen,yandaş olmayan,şakşakçı olmayan insanların yazdığı haberler.gerçekleri gösteren,halkı uyanık tutan haberler.

akp li olduğunu defalarca reddettin ama ne tesadüf ki akp yi eleştir ozaman dediğimde "bende senin savundugun partinin zihniyetin eleştirisini beklerim o zaman" dedin.ben de diyebiliyorsan o cümle de demekki kabul ediyomuşsun baştan beri akp li olduğunu =)

78 yıllarını elbette senin kadar ii bilmeme imkan yok ama elimden geldiğimce öğrenmeye çalışıyorum tabikide.

tabiki ilah olarak görmüyorum.hangi partiymiş benim savunduğum allah aşkına söle =)kılıçdaroğlunu da eleştiriyorum bahçeliyi de.

madem sende ilah olarak görmüyorsun,eleştireceksin ozaman.

sen bizi hala anlamamışsın.biz daha önce kriz olmadı demiyoruz yada ben kendi adıma konuşacak olursam kriz i nasıl aşabiliriz demiyorum,biz halkın gözünün boyanmasına karşıyız,birşeyi olduğu gibi gösterilmesinden,söylenmesinden yanayız.

böle dalga geçercesine,halkı salak yerine koyarcasına teğet geçti denmesini istemiyoruz.senin maddi durumun iyi olabilir ama bu teğet geçti lafı kriz yüzünden batanlara küfür gibi geliyodur sen bunu anlayamıyormusun ?işte bu halkta en çok buna sinir oluyor başka bişeye değil.

başbakanın kaçıyor wiki dosyalarından,o iddiaların hiçbirini çürütemedi,öle boş boş konuşuyo.bunlar sence basit mi ? basitlik kavramını yeniden tanımladın bravo.

yasaları istedikleri gibi değiştirdiler,engel olmucak şekilde sonra kafalarına göre idare ediyorlar ülkeyi ne ala memleket.bişey diyen olursa biz gibi,yasalara göre hareket ediyoruz diyolar bu da güzel =)

tamam da ben sana daha önce her parti ye oy vermemişsin demiyorum ki ? akp yi hiç 1 kere eleştirmediğin için böyle konuşuyorum.neden akp li olarak düşündüğümü yazdım yukarıda zaten.

oy kullanmıyorum bilerek kullanmıyorum çünkü hiçbir parti ye inancım kalmadı,akp ye zaten yoktu baştan beri =)

sen çok görmüşsün tamam da napayım sana aferim mi diyeyim onumu istiyosun =)

Elbete senden cok gördüm...aferim cocuklara denir..sadece benim yaşadıklarıma saygı duy yeter..zira sen onları yaşamadın...

solu da eleştiriyorum sağı da.tek taraflı haberler dediğin hükümeti eleştirebilen,yandaş olmayan,şakşakçı olmayan insanların yazdığı haberler.gerçekleri gösteren,halkı uyanık tutan haberler.

Genelde odatv den getirdigini takip ettim..o yüzden tek taraflı dedim...ben her yerden haber okurum...herkesin söyledigine dikkat etmeye gayret gösteririm..

akp li olduğunu defalarca reddettin ama ne tesadüf ki akp yi eleştir ozaman dediğimde "bende senin savundugun partinin zihniyetin eleştirisini beklerim o zaman" dedin.ben de diyebiliyorsan o cümle de demekki kabul ediyomuşsun baştan beri akp li olduğunu =)

Sırf sen yada bir başkası istiyor diye eleştiri yapılmaz..eleştirmek kolay dedigim gibi..öneri yoksa eleştirmeyi sevmiyorum...şimdi desem bende senin AKP dışındaki partileri eleştirdigini görmedim desem...ve bende diyorumki ozaman sende bir CHP yi MHP yi eleştiriver desem yaparmısın...hemen..???..Eleştimezsin..kaldıki eleştirdin..bu senin onların karşısında oldugunun ispatı olarak algılanamaz...Kimse kimseye birşey ispatla mükellef degildir..ne sen ne ben nede bir başkası..sadece fikrini söylersin kabul görür görmez...yani seni memnun edecem diye bir cabaya girmem giremede..vakti geldiginde yaparım sadece...eleştiri ve öneriyle..

78 yıllarını elbette senin kadar ii bilmeme imkan yok ama elimden geldiğimce öğrenmeye çalışıyorum tabikide.

Öğrenmek ayrı...yaşamak ayrıdır..o yüzden o yılları yaşayanlara biraz kulak kesileceksin..nasılki..Şu anda Hz.Muhammed (SAV) efendimizin yaşadıklarını bilemiyorsa...
yaşaynlardan işitiklerimize kulak kabartarak ögrenmeye calışmıyormuyuz...

tabiki ilah olarak görmüyorum.hangi partiymiş benim savunduğum allah aşkına söle =)kılıçdaroğlunu da eleştiriyorum bahçeliyi de.

Ben hic görmedimki...Seni daha ziyade SOL'a yatkın göriyorum desem...

madem sende ilah olarak görmüyorsun,eleştireceksin ozaman.

Biz Müslümanların tek ilahı Cenabı ALLAH tır...bunuda şiar edin bence...daha fazlası Allah korusun Şirke kadar gider..Dikkat..Lütfen...! ALLAH tan Başkasını ilah etmek akıldan gecirmek itham etmek bile son derece tehlikelidir...
Eleştiri konusuna gelince seni memnun etmek icin boyle bir cabaya girmem..
sadece ben ama ben istersem yaparım o eleştiriyi...

sen bizi hala anlamamışsın.biz daha önce kriz olmadı demiyoruz yada ben kendi adıma konuşacak olursam kriz i nasıl aşabiliriz demiyorum,biz halkın gözünün boyanmasına karşıyız,birşeyi olduğu gibi gösterilmesinden,söylenmesinden yanayız.

Biz dedikleriniz kimlerdir...???...ayırımcılık yapma...Ben Osmanlı Torunu Türk oglu TÜRK ve elhamdüllilah Müslümanım...Ortada bir kriz var ve bu kabul ediliyor..hic kimse bunu red etmediki..iktidarı muhalefeti..hepsi kabul ettiler...sadece yorum meselesi...
Tekrarlıyorum..bu kriz evvelkilerinden inan bana cok daha etkisiz olmuştur..Bütün Avrupa cayır cayır yanmakta bu konularda...

böle dalga geçercesine,halkı salak yerine koyarcasına teğet geçti denmesini istemiyoruz.senin maddi durumun iyi olabilir ama bu teğet geçti lafı kriz yüzünden batanlara küfür gibi geliyodur sen bunu anlayamıyormusun ?işte bu halkta en çok buna sinir oluyor başka bişeye değil.

Peki tamam...Teget gecti/geçecek yerine..inşallah bunu haifif atlatmak icin daha elimizden gelen gayreti gösterecegiz deseydi sorun olurmuydu olmazmıydı..???...veya gel hadi empati yapalım...Başbakan sen ol..böyle bir durumda nasıl bir ifade kullanırdın..???

başbakanın kaçıyor wiki dosyalarından,o iddiaların hiçbirini çürütemedi,öle boş boş konuşuyo.bunlar sence basit mi ? basitlik kavramını yeniden tanımladın bravo.

O belgelerin birinde...Başbakan icin dik duruşlu filan gibi laflarda edildi..ve gene Başbakanın İsvicrede 8 hesabı olduguda soylendi...peki..hangisi gercek...kaldıki...Assange basit bir suctan tutaklandı...yani sonucta buda klasik bir ABD ve onun işbirlikcilerinin bir tezgahı..amac..tüm dünyaya...kimin hala her bakımdan güclü oldugu ispatıydı...bence fos cıktı..ABD tüm dünyanın nazarında daha da kücülmüştür..

O belgelerin birinde...Başbakan icin dik duruşlu filan gibi laflarda edildi..ve gene Başbakanın İsvicrede 8 hesabı olduguda soylendi...peki..hangisi gercek...kaldıki...Assange basit bir suctan tutaklandı...yani sonucta buda klasik bir ABD ve onun işbirlikcilerinin bir tezgahı..amac..tüm dünyaya...kimin hala her bakımdan güclü oldugu ispatıydı...bence fos cıktı..ABD tüm dünyanın nazarında daha da kücülmüştür..

evet aferim çocuklara denir ama senin hükümet hakkındaki yazdıklarını bi çocuğun bi konu hakkındaki yazdığı yazı olarak görüyorum çünkü içinde hiçbir realite yok,nasıl çocuk hayaller aleminde yaşarsa,görmek istediği,yazmak istediğini yazıya döküyorsa,sende görmek istediğin gibi görüyorsun herşeyi.hayaller alemindesin bi uykudasın.

yaşadıklarına elbette saygım var ama o yüzden dedim ya senin kadar ii bilmeme imkan yok o yılları diye,başkası olsa bu konuda senle tartışabilirdi.

her yerden gereksiz bilgiler ile yalan yanlış haberler ile kafamı bulandıracağıma sadece gerçekleri yazan,yeri geldiğinde o dokunulmaz,eleştirilmez hükümeti ve herkesi eleştirebilen oda tv den alırım haberleri daha iyi.tabiki odatv nin de yanlışları yok değil.yeri geldiğinde onların da yanlışları oluyor.

hocam baykalı yeri geldiğinde eleştirdim,kılıçdaroğlunu yeri geldiğinde eleştirdim,bahçeliyi eleştirdim.sen korkma endişe etme,bu forumda takıl zaten eleştirdiğimi göreceksin.

çünkü senin akp yi onun hiç hatası olmazmışcasına,gözlerini kör edercesine desteklediğin gibi ben bi partiyi desteklemiyorum zaten onun için dir ki her partiyi eleştirebiliyorum.

tamam bende diyorum vakti yeri geldiğinde eleştirini yapıcaksın o zaman diyorum ama şu ana kadar hiçbir eleştirini görmedim.

iyi de 78 yıllarında ki olaylara büyüklerden dinlemediğim kanaatini nerden çıkardın anlamadım.

tamam ilah olarak görmüyorsun da ozaman eleştirmek istemediğin için mi eleştirmiyorsun o zaman sevgili hükümetini ?

ilk başta akp li değilim dedin sonra 360 derece döndün,tebrik ederim.

biz dediğimiz ne biliyormusun ? o biz dediğimiz gerçekleri gören kesim,hükümeti eleştirebilen kesim,ayrımcılıktan bahsediyorsun da türk lük kelimesini ayrımcılık olarak görüp kaldırmak isteyen yine o senin sevgili hükümetine bi sesin çıkmıyor ama ne iş ?

tamam zaten kimse krizi i olduğunu reddetmedi sadece senin hükümetin teğet geçti dedi ?

peki bizim alnımızda salak mı yazıyo ? biz kerizmiyiz ?

başbakan senin dediğin gibi yani inşallah bunu hafif atlatmak icin daha elimizden gelen gayreti gösterecegiz deseydi bu kriz konusu sorun olmazdı neden dersen biz krizi konuşmuyoruz zaten senin anlamadığın nokta da bu.biz kriz in başbakan ve hükümetin azğından nasıl çıktığını konuşuyoruz,kriz yokmuşcasına konuşmasına kızıyoruz.yoksa kriz tüm dünya da var bu belli eğer ki başbakan doğruyu söyleseydi ben kendi adıma konuşacak olursam kriz konusunda akp ye yüklenmezdim çünkü tüm dünya da olan bişeyi ona mal etmek mantıksız olurdu.yine kriz var diye yüklenmiyorum akp ye sadece kriz yok gibi bi imalarda bulunmalarına kızıyorum.yani demek istediğim hep gerçekleri halktan saklama çabası içerisindeler.

evet dik duruşlu katılıyorum çünkü adamın bi korkusu yok,görmüyomusun başbakan ama küçük dağları ben yarattım dercesine yürüyo,insanın yürümesinin de bi adabı olur =) yiğido =)

şu konuda katılıyorum wiki olayı abd nin bi oyunu olabilir ama yazılanlar gerçek çünkü daha kimse aksini ispatlayamadı ve ispatlamak isteyende çıkmadı,sadece yalanlamak ile yetindiler.tayyip de dahil.o da sadece yalanlamak ile yetindi.

bu abd tarafından verilen bi göz dağı olabilir,hani herşeyden haberimiz var,ona göre ayağınızı denk alın gibisinden,zaten abd nin de bi korkusu yok kim abd ye ne yapabilir ki ?

wiki iddiaları çıktı kim ne yapabildi abd ye ?

Seninle fikirlerimiz zıt kutuplara dayanmakta....ben seni anlayabilirim ama sen beni asla anlayamazsın..zira fikirlerini biraz daha büyütmen lazım...sana son bir abi tavsiyesi..tek cepheden bakma olaylara...biri birşey söylemişse..bunu neden ve hangi şartta söyledigi analizini iyi yapmaktır..sen şu anda AKP yi eleştirmeye odaklısın..bundada hakkın var aslında ilk gördügün hükümet bu...Allah ömürler verirse daha neler göreceksin neler....neyse..beni kendinden cok üstlerde görüyorsan..cevap vermezsin olur biter..sen yazarsın bizde izleriz...(nokta).

Burda yazılıp çizilmeye çalışılıyorsa herkes demek ki siyasetten anladığını düşünüyor.. Bu yersiz soruna kimse ben anlamıyorum demez.. Ekonomi ise herkesin anlıyacagını düşünüyorum çünkü Türkiyedeki en büyük dert geçim derdi... Kriz seni vurmamış olabilir..Ama şu pazarlar varya halk için(sen pek gitmezsin) belli günlerde kurulan oraya bir uğra derim.. Özellikle akşam vakti.. Neymiş halkın derdi öğrenirsin..

Gelelim şu çok övündüğün simite.. Evet zammı doğrudan hükümet yapmadı.. Belediye yapıyor zam mı diye biliyorum.. Ama belediyeyi buna iten hükümetin politikalarıdır.. Yoksa kimse simite zam yapayımda halkı sömüreyim demez..Ülkenin ekonomik durumu buna itiyor.. Fırıncılar bile bu zam mı cok buldu.. Çoguda hayata geçirmedi.. Ayrıca simitin istanbulda 1 lira olması zammı meşru mu kılıyor? Ankarada 4 simit 1 lira diyince vicdanını mı rahatlatıyon..? Bencil düşünmekten vazgeçin..

Krizle ilgili yorumunda da istemeden bir itiraf yapmışın. Türk ekonomisinin sıcak paraya bağlı oldugunu ve paranın Türkiyeden çekildiği zaman Türk ekonomisinin iflas edeceğini farkında olmadan söylemişsin.. Biz bunu yıllardır söylüyoruz.. O zaman toz kondurmuyordunuz.. Ayrıca sen diyorsun ki başbakan teğet geçti diyerek bi nevi korudu ekonomiyi bankalar batmadı... Yani beyaz yalan söyledi... Bir başbakan yalana güvenerek iş yapmamalı.. Bana göre teğet geçmek nedemek biliyor musun? Eğer ülkede bankalar battığında paralar çekildiğin stoklarda bunu karşılayacak dolar rezervi varsa hani fifty- fifty derler ya öylese kriz hakkaten teğet geçicek derdim.. Fazlası varsa etkilenmeyiz. Ama öylede değil.. Bu konuda açılan yazıdan bunu anlıyabiliyoruz...

Halk indirir demişsin ya.. Ak partide 2 kez seçildi demişsin.. Burayada geçimlerinin iyi olmasına bağlamaya çalışıyorsun sanırım... Madem bu kadar iyi o zaman bana bedava dağıtılan makarnayı bulguru kömürü ya da beyaz eşyayı açıklar mısın? Ak parti olayı çözmüş fakiri fukarayı kandırmanın yolu kolay.. 1.si din edebiyatı 2. side fakir halkımızın en büyük yarası geçim derdinden vurarak..

Pazar, çarşamba günlerimin başbelası olan şeyden bahsediyorsun. Ben gitmezmişim :)
Benim annem pazar ucuz olur diye akşam 5 te gider pazara sen hiç pazarı baştan sona 3-4 kez gezdin mi? Annemle beraber her hafta yaptığım şeyi bana anlatma.

Benim simite olan yorumum sanki zammı haklı görüyormuşum gibi olmuş. Hemen düzelteyim. Bu haberi duyduğumda un-iş başkanına güzel bir sövdüğümü söyleyebilirim.

Ben farkında olmadan bir şey söylemedim. Tam aksine bilerek söyledim. Kaç ekonomi sayabilirsin bana sıcak paraya bağlı olmayan? Bu dünyanın kuralı, tüm devletler yerli ya da yabancı yatırımcı arar. İster gelsin iş yapsın istersede parasını yatırsın. Başbakan beyaz yalan söyledi demiyorum. O kabinedeki bakanlar ekonomiden anlıyor. Yaptıkları hesapların sonucunu söyledi. Zaten ülkede başka ekonomistlerde var. Onlar yalan söylese de illa bi yerden patlak verirdi.

Bu ülkede en büyük din edebiyatını saadet partisi yapıyor.
Laiklik üzerinden Chp ve Milliyetcilik üzerinden de MHP yapıyor.

Laiklik üzerinden ya da milliyetcilik üzerine yapılandan rahatsız olmuyorsanız, din edebiyatı yapanlara bişey demeye hakkınız yok.

Saadet neden öne çıkamıyor? Fakir fukaraya devlet elbet bir yardım yapacak. Bu ülkede iktidara gelmek için neler dağıtılmadı neler vaadedilmedi? Kılıçdaroğlu İstanbul lu kadınlara 650 tl aylık bağlıyacağım dedi. Bunu deyince problem yokta, Ak parti kömür dağıtınca mı problem var?

Seninle fikirlerimiz zıt kutuplara dayanmakta....ben seni anlayabilirim ama sen beni asla anlayamazsın..zira fikirlerini biraz daha büyütmen lazım...sana son bir abi tavsiyesi..tek cepheden bakma olaylara...biri birşey söylemişse..bunu neden ve hangi şartta söyledigi analizini iyi yapmaktır..sen şu anda AKP yi eleştirmeye odaklısın..bundada hakkın var aslında ilk gördügün hükümet bu...Allah ömürler verirse daha neler göreceksin neler....neyse..beni kendinden cok üstlerde görüyorsan..cevap vermezsin olur biter..sen yazarsın bizde izleriz...(nokta).

evet doğru zıt kutuplara dayanmakta olduğu için tartışıyoruz zaten.

çok doğru sen beni o kadar iyi anladın ki teğet konusunda niye bu kadar takıldığımızı şipşak çözdün.

peki sen daima akp yi savunmaya odaklı olduğunun,ne olursa olsun onun savunduğunun farkındamısın ?

akp bu millete kene gibi yapıştığı sürece benim başka hükümetler görmem hayal olur.%58 lik bi evet i bulmuşken akp bırakırmı sence ?ilerki referandumlarda,seçimlerde farklı olacağını sanmıyorum.

ha orda dur işte,ben kimseden üstlerde görmüyorum kendimi öle bişey uydurup ondan sonra cevap vermezsin olur biter demekle işin içinden çıkılmaz.

seni kendimden üstün görmüyorum sadece güzelce tartışıyoruz,iki insan gibi dimi ?

neyse bi terbiyesizliğim olmuşsa affola.kimseyi kırmak niyetinde değilim.benim sinirim gerçekleri gizleyenlere sizlere değil.

Yazdıklarınla kendini kaf dagında gördügün intibası uyandırdıgın icin yazdım o postumu...

Bizim büyükler gençligimizde bize "senin bildigin yanıldıgına yetmez"" derlerdi..ozamanlar kızardım...ama şimdi haklı oldukları ortaya cıkıyor...Uyuşma noktasını bulamıyacagımıza göre kendimizi kasmak cokda manidar gelmemekte bana...En son sana Siyasi Tarihimizde yüksek % delerle iktidar olan siyasi partileri incelemen ve nasıl degişmiş ona bir bakmandır...İlk siyasi irade %100 le iktidar olmuş...daha sonra bunları digerleri takip etmiştir...muhim olan kimin ne icraatlar yaptıgı o zamanki nüfus yapısı sosyal göstergeler..halkın egitim düzeyi vs vs...birde şimdiye bakacaksın...

Belediye secimlerinde sandıktan cıkan oy pusulaları halkın ne kadar bilincli oy kullandıgının göstergesiydi...söyleki...İL belediyesi icin AKP derken İlce icin CHP..il genel Meclis üyesi icin BBP derken
İlce Meclis üyesi icin MHP cıktıgını müşahade ettim sandıklardan...Sonucta surada haklısın..halkını kandırmayacaksın alay etmeyeceksin..bizim halkımız bir uyarı atışı yapr..2. yapar..3. de tam kalpten vurur..AKP nin gittigini göremiyecegine hayıflanma...tek gelecek olanın AKP den daha iyi olacagının bilincinde ol...(nokta..bu sefer nokta ama...:) )

Geri