Kral Sezer ve Şövalyeleri

RTE

Banned
Reaction score
0
Kral Sezer ve Şövalyeleri

Kendilerine, ‘yasaların anayasaya uygunluğunu denetleme görevi’ verilenler, geçen hafta, çok vahim bir işe imza attılar ve ‘özgürlükler’ ile ilgili düzenlemeyi ‘esastan’ görüşüp karara bağlayarak, hem ‘anayasayı ilga’ ettiler, hem de ‘yasama yetkisini’ ortadan kaldırdılar.

Peki bu ne anlama geliyor?

Hiç tevile gerek yok.

Bu karar resmen ve alenen “parlamentoyu yok sayma” hükmündedir.

Milli iradeyi ayaklar altına almaktır.

Demokrasiyi geçersiz kılmaktır.

Hukukun siyasallaşmasıdır.

Bir bakmak lazım nasıl oldu bu müdahale, bu garabet, bu siyasallaşma?

Kendiside hukukçu olan uzatmalı Cumhurbaşkanı A.Necdet Sezer “başrol” oynadı.

Marjinal mi marjinal, saplantılı mı saplantılı, hak ve özgürlük düşmanı, hegemonistleri atayarak; ülkemizin itibarının, demokrasinin, hukukun ve milli iradenin temellerine dinamit koydurdu.

Bir ülkenin kaderiyle oynadı.

Kral Sezer’in atadığı ‘Şövalyeler’in ülke itibarına sürdüğü bu kara leke nasıl temizlenecek?

Tek çare:

Yeniden millet iradesine başvurmak. Gerekiyorsa ‘sine-i millet’e dönmek.

Bu “hilkat garibesi” yapıyı bertaraf etmek iktidarın elinde...

Ya bir acziyet ve teslimiyet içerisinde dayatılan bu garabete boyun eğecek, yani bir kez daha milletin güvendiği dağlara kar yağacak; ya da parlamenter demokrasiye itibarını iade edecek yasal bir müdahalede bulunup anayasal sisteme yeniden işlerlik kazandıracak.

Yarın çok geç olabilir bugün yeniden milli iradenin büyük desteğiyle cesaret kılıcını kuşanmanın, "kaosçulara" ders vermenin tam vakti.

Yapılacak şey: Metanet ve cesaretle ‘demokrasi katili darbecileri’ halkın vicdani muhakemesine havale etmek.

O yüce mahkeme en isabetli adil kararı verecektir.

O mahkemeden alınan yetki ve salahiyetle de bir daha dert olmayacak şekilde sürekli hastalık üreten, halk iradesini boğan mahkemeyi ilga edip; baştan aşağı milletin; refah, mutluluk ve özgürlüğünü teminat altına alan bir yapı kurulacak.

Aksi halde “Kral Sezer” kalıntısı ‘kraliyet ailesi’ bir avuç ‘militan egemen’in yaptıkları yanlarına kar kalacak.

http://www.habervaktim.com/yazaroku.php?id=4454

de başlık yanlış olmuş

mahşerin 9 atlısı

daha uygun düşerdi sanırım:durdurun:durdurun:durdurun

demokrasilerde olmazsa olmaz kural 3 erk'in ayrılığı yasasıdır eğer bunlardan biri eksik olursa demokrasi yerini diktatörlüğe bırakır ki buna çoğunluğun tiranlığı denir,git istersen seçimlerden yüzde yüz oy al,üstüne bir de referandum yap halk yüzde yüz islam cumhuriyeti istiyoruz desin,genede kural değişmez seçimde çok oy aldım diye istediğin her kanunu çıkartamazsın bu kadar basit şeyleri idrak edememek için bir insanda ya zeka problemi olması lazım ya da niyetinin bozuk olması lazım ki 2. seçenek bariz bir şekilde göze çarpıyor,anayasa mahkesi tayyipe açıkca geçersiz bir işlem yürüttün ve kapatılacaksın diyor ve bunu demekde çok geç bile kaldı,anayasada kapatılmak için ne kadar ayrı suç gerekiyorsa akp hepsini yerine getirdi,türban meselesiyle ülkenin aortuna bıçağı saplamaya kalkdı ama sağlam bir hukuk alır o bıçağın yönünü değiştirir başka yerlere saplatır.düşünün ki mahkeme akp yüzde 47 aldı bir bildiği vardır diye her şeye ok diyor o zaman yarın öbür gün adamlar bir kanun çıkarır diğer partileri kapatmaya kalkar(ki bunu menderes denemeye kalkdı başına gelenler malum),ya da bir kanun çıkartır seçimler 50 yılda bir olsun der,gider uyduruk kanunlarla ne kadar muhalif sermaye varsa el koyar yada ne kadar tehlikeli bulduğu adam varsa tutuklatır,işte erk'lerin ayrılığı bu yüzden var,bunu ben buraya yazmadan önce de en az 50 kişiden tv de duymuşsunuzdur ama dediğim gibi,niyet kötü,insan anlamak istemeyince anlamıyor.

Yazdıklarınıza kendiniz inanıyorsanız diyecek birşey yok,sizde KRAL SEZERİN tapınak şövalyelerindensiniz.

demokrasilerde olmazsa olmaz kural 3 erk'in ayrılığı yasasıdır eğer bunlardan biri eksik olursa demokrasi yerini diktatörlüğe bırakır ki buna çoğunluğun tiranlığı denir,git istersen seçimlerden yüzde yüz oy al,üstüne bir de referandum yap halk yüzde yüz islam cumhuriyeti istiyoruz desin,genede kural değişmez seçimde çok oy aldım diye istediğin her kanunu çıkartamazsın bu kadar basit şeyleri idrak edememek için bir insanda ya zeka problemi olması lazım ya da niyetinin bozuk olması lazım ki 2. seçenek bariz bir şekilde göze çarpıyor,anayasa mahkesi tayyipe açıkca geçersiz bir işlem yürüttün ve kapatılacaksın diyor ve bunu demekde çok geç bile kaldı,anayasada kapatılmak için ne kadar ayrı suç gerekiyorsa akp hepsini yerine getirdi,türban meselesiyle ülkenin aortuna bıçağı saplamaya kalkdı ama sağlam bir hukuk alır o bıçağın yönünü değiştirir başka yerlere saplatır.düşünün ki mahkeme akp yüzde 47 aldı bir bildiği vardır diye her şeye ok diyor o zaman yarın öbür gün adamlar bir kanun çıkarır diğer partileri kapatmaya kalkar(ki bunu menderes denemeye kalkdı başına gelenler malum),ya da bir kanun çıkartır seçimler 50 yılda bir olsun der,gider uyduruk kanunlarla ne kadar muhalif sermaye varsa el koyar yada ne kadar tehlikeli bulduğu adam varsa tutuklatır,işte erk'lerin ayrılığı bu yüzden var,bunu ben buraya yazmadan önce de en az 50 kişiden tv de duymuşsunuzdur ama dediğim gibi,niyet kötü,insan anlamak istemeyince anlamıyor.

türkiyede laikliği korumak amacıyla yapılması gereken birşeydi ve yapıldı türkiyeyi yobazlara bırakmak yok...

BU 9'lu YARIN ÇIKIP MECLİSİ FESHETTİK, DEMOKRASİYİ ASKIYA ALDIK, HALKIN OYLARINI İPTAL ETTİK, BU ÜLKE BİZİM BABAMIZIN TAPULU MALI, ÖMÜR BOYU ÜLKEYİ BİZ DOKUZ KİŞİ VE AKIL HOCALARIMIZ İLE CHP YÖNETECEK DERSE NE OLUR VEYA KİM NASIL VE KİME İTİRAZ EDEBİLİR?
OLMAYACAK ŞEY DE DEĞİL YANİ
:durdurun

Kİ YAPTIKLARI YAPACAKLARININ TEMİNATI OLABİLİR

Bunlar gizli gizli toplanıp kedi falan da kesmesinler sonra

Yazdıklarınıza kendiniz inanıyorsanız diyecek birşey yok,sizde KRAL SEZERİN tapınak şövalyelerindensiniz.

Kendi adıma 29 Ekim 2004’te İtalya’nın başkenti Roma’da, Türk düşmanı Papa X. Innocenizo’nun heykeli önünde AB Anayasası’na imza atan birileri gibi papanın şövalyesi olmaktansa Sayın Cumhurbabaşkanımın şövalyesi olmakdan gurur duyuyorum.Ilımlı islamın türban dayatması Anayasa mahkemesinin değerli yargıçları tarafından iptal edilmiştir.Kendilerine ülkemin yaşadığı kara günlerde Cumhuriyetimize yeniden güvenmemizi sağlayan bu kararları nedeniyle teşekkür ediyorum...

Türkiyede ne kral nede şovalyeleri vardır lakin laik bir sistem sosyal bir hukuk devleti atatürkçü bir düşünce ve bağımsız
bir türkiye dünya sona erinceye kadar ilelebet var olacaktır.

A.Necdet Sezer T.C Gelmiş Geçmiş En İyi Cumhurbaşkanlarındandır...Laikliği Savunduğu İçin Ve Yobazların Kuyruğuna Bastığı İçin Kendisini Saygıyla Selamlıyorum.

A.Necdet Sezer T.C Gelmiş Geçmiş En İyi Cumhurbaşkanlarındandır...Laikliği Savunduğu İçin Ve Yobazların Kuyruğuna Bastığı İçin Kendisini Saygıyla Selamlıyorum.

Türkiye'de kendi yetkisi ile affettiği teröristlerin bingöl,tunceli dağlarında askerlerimize kurşun sıkan, çatışmaya girip öldürüldüğünü bildiğimiz gelmiş geçmiş tek cumhurbaşkanıdır...................

Türkiye'de kendi yetkisi ile affettiği teröristlerin bingöl,tunceli dağlarında askerlerimize kurşun sıkan, çatışmaya girip öldürüldüğünü bildiğimiz gelmiş geçmiş tek cumhurbaşkanıdır...................

Tek değil.Abdullah Gül'de affetti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terör örgütü pkk üyesi bir teröristi hastalık gerekçesiyle affetti.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün affettiği mahkumlardan Mehmet Akatekin, 1993’te "Yasadışı örgüt adına Adana’nın Sakızlı köyü ağasını öldürmek" iddiasıyla tutuklanıp cezaevine konulmuştu. İdamla yargılandığı davada ömür boyu hapse mahkûm edilen Akatekin, 1994 ve 1996'da katıldığı ölüm oruçlarının ardından 'şizofreni' teşhisi konulmuştu.

GEREKÇE: SÜREKLİ HASTALIK-SAKATLIK

Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Adli Tıp Kurumunca düzenlenen raporlara göre, hükümlülerin Derviş Uzun'un sürekli hastalık/sakatlık niteliği arz edecek şekilde vücudunun tamamen felç olması ve felce bağlı olarak vücudunda yaralar açılması, hükümlü Mehmet Akatekin'in şizofreni olması, ayrıca adları geçen hükümlülerin kalan cezalarının infazı amacıyla ceza infaz kurumlarında bulundurulmalarının, ilgililerin sağlık sorunları sebebiyle bu kurumların işleyişinde olumsuz sonuçlara yol açmasını dikkate alarak, adları geçen hükümlülerin kalan cezalarını, kaldırdığı belirtildi.

Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de örgüt üyelerini affettiği gerekçesiyle özellikle sağcı basın tarafından sert bir şekilde eleştiriliyordu.

HÜRRİYET

herkes diyoki bu çoğunluğun kararıydı anayasa mahkemesi çoğunluğu ezdi geçti ama hükümet bana sormadı türban kararının çıkarırıken siz %47 aldıysanız bu üklenini %53' ü oy vermedi yani bu karara karşı kimse yok demokrasi çöktü yok bilmeme ne gibi anlamsız cümleler kurmasın oh ne ala memleket tek parti olarak geldim istediğimi yaparım yapamazsınız yapamayıncada böyle mahalle karıları gibi şarlarsınız millete ...Anayasa Mahkesinin verdiği kararı destekliyor ve ülkeyi yobazlara bırakmadıkalrı için teprik ediyorum....

gericilerin yasalarını cıkarmadı diye kuyruk acısı fazla olanlar nasılda eleştirmiş sezeri.

bu ülkenin yargısı ve ordusu oldugu surece, gericiler ülkeyi kaos ortamına goturmekten baska bir sey yapamayacak.

teşekkürler yargı bir kez daha gericilere haddini bildirdigin için

gericilerin yasalarını cıkarmadı diye kuyruk acısı fazla olanlar nasılda eleştirmiş sezeri.

bu ülkenin yargısı ve ordusu oldugu surece, gericiler ülkeyi kaos ortamına goturmekten baska bir sey yapamayacak.

teşekkürler yargı bir kez daha gericilere haddini bildirdigin için

İşin komik tarafıda şeriatçı kesimin özgürlük diye ortalıkta gezinmesi.
Hem cumhuriyete karşısın hem kadının bir mal gibi kocasının dizinin dibinde oturmasına özgürlük diyorsun hemde bunu engelliyor diye mahkemeye kızıyorsun.

tv lerde gazetelerde fotumlarda özgürlük ve demokrasiden bahseden gericileri görünce insanın gülesi geliyor...

okadar kaptırmışın ki Mustafa Kemal i yok saymışın.hadi onuda geçtik .sırf baykal sempatizanı diye mi "gelmiş geçmiş en iyi" oluyor.her koşulda en kötüler arasına rahat girer.

Tek değil.Abdullah Gül'de affetti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terör örgütü pkk üyesi bir teröristi hastalık gerekçesiyle affetti.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün affettiği mahkumlardan Mehmet Akatekin, 1993’te "Yasadışı örgüt adına Adana’nın Sakızlı köyü ağasını öldürmek" iddiasıyla tutuklanıp cezaevine konulmuştu. İdamla yargılandığı davada ömür boyu hapse mahkûm edilen Akatekin, 1994 ve 1996'da katıldığı ölüm oruçlarının ardından 'şizofreni' teşhisi konulmuştu.

GEREKÇE: SÜREKLİ HASTALIK-SAKATLIK

Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Adli Tıp Kurumunca düzenlenen raporlara göre, hükümlülerin Derviş Uzun'un sürekli hastalık/sakatlık niteliği arz edecek şekilde vücudunun tamamen felç olması ve felce bağlı olarak vücudunda yaralar açılması, hükümlü Mehmet Akatekin'in şizofreni olması, ayrıca adları geçen hükümlülerin kalan cezalarının infazı amacıyla ceza infaz kurumlarında bulundurulmalarının, ilgililerin sağlık sorunları sebebiyle bu kurumların işleyişinde olumsuz sonuçlara yol açmasını dikkate alarak, adları geçen hükümlülerin kalan cezalarını, kaldırdığı belirtildi.

Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de örgüt üyelerini affettiği gerekçesiyle özellikle sağcı basın tarafından sert bir şekilde eleştiriliyordu.

HÜRRİYET

KEL ALAKA BİR BENZETME.NE KADAR DA BENZER BİR DURUM O AFFEDİLEN ADAM ZATEN YARI ÖLÜ BİRİ İDİ.
SEZERİN AFFETTİKLERİ İSE GERÇEKTEN SAĞLIKLI OLAN VE TEKRAR GİDİP DAĞLARDA ASKERLERİMİZE KURŞUN SIKAN VE ÇATIŞMALARDA ÖLDÜRÜLEN TERÖRİSTLERDİ.

"Hukuka tecavüz..."

Böyle başlık atmış bir gazete.

"Hukuk cinayeti" diyen de var.

"Hukuka aykırı" diyen de.

*

9’a 2 çıktı karar.

*

Üyelere bakıyoruz...

1, Ankara Hukuk mezunu.

2, Ankara Hukuk mezunu.

3, Ankara Hukuk mezunu.

4, İstanbul Hukuk mezunu.

5, İstanbul Hukuk mezunu.

6, İstanbul Hukuk mezunu.

7, Ankara Hukuk mezunu.

8, Ankara Hukuk mezunu.

9, Ankara Hukuk mezunu.

*

Geriye kaldı 2 üye...

Biri, İşletmeci.

Öbürü, İktisatçı.

*

Ben size söyleyeyim.

11 hukukçu olsaydı...

11’e 0 çıkardı karar.

*

"Kardeşim, dünyanın hangi ülkesinde iktisatçıdan Anayasa Mahkemesi Başkanı olur?" diye soracaklarına... Hukukçuların aldığı karara "tecavüz" diyorlar.

*

Çünkü, bunların mantığına göre, hukukçu mukukçu yoktur... Bunların işine geldiği gibi karar veren iktisatçı "en iyi hukukçu"dur... Hele eşi türbanlı iktisatçıysa, "ordinaryüs hukukçu"dur.

BU 9'lu YARIN ÇIKIP MECLİSİ FESHETTİK, DEMOKRASİYİ ASKIYA ALDIK, HALKIN OYLARINI İPTAL ETTİK, BU ÜLKE BİZİM BABAMIZIN TAPULU MALI, ÖMÜR BOYU ÜLKEYİ BİZ DOKUZ KİŞİ VE AKIL HOCALARIMIZ İLE CHP YÖNETECEK DERSE NE OLUR VEYA KİM NASIL VE KİME İTİRAZ EDEBİLİR?
OLMAYACAK ŞEY DE DEĞİL YANİ
:durdurun

Kİ YAPTIKLARI YAPACAKLARININ TEMİNATI OLABİLİR
keşke öyle bir iyilik yapsalar.hiç olmazsa bırak Türkiyeyi dünyanın şu zor günlerinde deniz baykal veavanesinin neler yapacağını bu millet görürdü.(ama baykalın bu memleketin bir mezrasını bile yönetmek isteyeceğini sanmıyorum).hiç olmazsa cehepeliler de ondan kurtulurdu

Size sadece şunu söyliyeyim yeticektir. Bu adamı getiren Bülent ECEVİTİN ağzından duyduğum canlı yayında söylediği sözü kelimesi kelimesine aynen aktarıyorum "BENİM SİYASİ HAYATIMIN EN BÜYÜK HATASI SEZERDİR" bu sözün üstüne yourm yapmıyorum ve kendi düşüncelerimi ekliyorum. Bu adam yüzünden ülkemiz yıllarca krize girmiştir ayrıca, bu adamın kesinlikle ülkemize zararından dolayı menderese yapıldığı gibi asılması gerekmektedir. Aponun ve bu adamın asılması akebinde derhal seçime gidilmelidir. Seçimin sonrasında ise Avrupa üyeliği sevdasından vazgeçip derhal asya veyahut Türk birliği kurulmasına başlınmalıdır.

Geri