- Reaction score
- 0
29 puanlık imam yerleştirilirken, 90 puanlık gıda mühendisi hala işsiz..!
Hürriyet yazarı Yalçın bayer, KPSS'deki yerleştirmede yaşanan çarpıklıklara köşesinde yer verdi.
KPSS’den 29 puanlık imama yer var 90 puanlık
gıda mühendisine yok
KPSS denen bir sınav var malum; devlet memuru olmak için yapılan bir sınav. Ama öyle bir sınav ki bu kimileri 20-30’lu puanlarla yerleşir, kimileri de 90’larla yerleşemez. Bunun tek nedeni bazı mesleklere çok hoşgörülü davranılıyor; bazıları ise resmen ezdiriliyor. Bakınız bu sene Adana’ya imam olarak 29 il’e yerleşen imam var. 2003 yılından bu yana binlerce imam alındı ve bunların hemen hemen hepsi başka kurumlara geçti. Diyanet İşleri Başkanlığı halen imam almaya devam ediyor. Ben bir gıda mühendisiyim ve 86 puan aldım, yerleşemedim; artık hiç umudum da kalmadı. 90 alıp da yerleşemeyen çok arkadaşım var. Tarım Bakanlığı’nda çok sayıda
gıda mühendisine ihtiyaç var ama Tarım Bakanı’nın tutumu sayesinde bu sene 19 gıda mühendisi alındı. Tarım Bakanlığı, ’Alo Gıda’ kuruyor. Bu yılın ’Gıda Yılı’ olduğunu biliyor musunuz? Neler yaşadığımızı düşünün. AB standartlarına göre hareket edeceğiz güya... Tarım Bakanlığı’nda sadece 500 küsur gıda mühendisi çalışmaktadır. Büyükşehir ve illerimizin dışında 850 ilçemizin olduğu düşünülürse, gıda kontrollerini kimler yapacak? Eğitimleri boyunca gıda ile ilgili bir ders görmeyen binlerce Ziraat Mühendisi ve Veteriner barındırılıyor bakanlıkta... Merak ediyorum ’Alo Gıda’ hattını ne şekilde kullanacaklar? 19 Gıda Mühendisi alarak mı? Bütün herkesin ’Gıda Yılı’ kutlu olsun.
kaynak