1-Hocam torent dosyalarını uzantısı ".torrent" değilmi onu notped ile açmaya kalktın ve sorun oluştu yanlış anlamadıysam.Şu varsayılan programların ayarlandığı yerde torent dosyasıyla notpedin ilişkisini bi kaldırarak başla derim ben.Arkadaşlar "varsayılan programları ayarlayın" kısmına gir demiş ama onun altında "dosya türü veya protokolü bir programla ilişkilendirin" var oraya tıklayıp hatırladığın program ilişkilerini düzelt.Birde torrenti kaldırmayı dener misin?
2-Resetten sonra sorun düzelmemişse admin yetkili başka bir kullanıcı oluşturup onun hesabından girdiğinde sorunun düzelip düzelmediğine bakar mısın normalde senin yaptığın program ilişkilendirmeleri senin hesabına "NTUSER.DAT" dosyasına işlenir buda sana ve senin programlarına ait regedit dosyasıdır başka hesapda defaul userdeki "NTUSER.DAT" dosyasından kopyalanıyor olsa gerek o yüzden hesabın düzelmesi gerekiyor(tabi bizim derslerde hocanın regeditle ilgili anlatıklarından ben bunu çıkardım eğer senin hesabındaki dosya baz alınıyorsa sorun çözülüyecektir
)
3-Bu da sorununu çözmediyse güvenli modda pc'yi aç regediti aç
"[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer\FileExts\.exe"
kısmına gel sen ".exe"leri notepad ile ilişkilendirdiğinden sendeki yukarıdaki gibi değilde
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer\FileExts\.exe\UserChoice]
"Progid"="Applications\notepad...." tarzında bişey olacak ordaki kullanıcı seçimiyle sonradan eklenen UserChoice anahtarını komple sil.Bunun için anahtara sağ tıklayıp izinler->admin yolunu izlersen başarılı olma ihtimalin artar kanımca.Sonra reset at bak bakalım olmuşmu?
4-O da olmadıysa cd'den başlatılabilir ya da flash ile başlatılabilir bir işletim sistemi ile senin için önemli olan tüm dosyaları dvd'ye at ya da varsa hariciye ne olur ne olmaz microsoft'un yardımı gecikirde acil pc'nin çalışmasına ihtiyaç duyarsan bunları yedekler format basarsın.Bunun için linux pardus açılan cd'leri kullanabilirsin linux bana gelmez dersen ben genelde hiren boot kullanıyorum forumda ara bulursun cd'den başlat açılır açılmaz gelen "hiren boot launcer" penceresinde menüye gel orda backup kısmında cd-dvd yazma yazılımları harici varsa direk hariciye atarsın.Anlatımım sıkıcı olmuştur pek beceremem ama idare et umarım en kısa zmanda sorunun çözülür.