Konuştukça konuşuyor! İşsizlik arttıkça artıyor!

MARCUSX

New member
Reaction score
0
Konuştukça konuşuyor! İşsizlik arttıkça artıyor!

Bir Başbakan’ın bir gün içinde her saat başı, her yerde, her vesileyle konuşması ile ülkenin “ekonomik büyümesi, sofralara gelen ekmeğin çoğalması; fabrikaların, tezgâhların, bahçelerin, seraların artması ve işsizliğin azalması” arasında bir bağlantı olabilir mi!

Böyle bağlantı aranabilir mi?

Aranırsa bilimsel olur mu?

Burası Türkiye abicim!

Burada bilimsel olur.

Kaç çocuk doğuracaksın!

Başbakan söyleyecek.

Üniversite bitireceksin...

İş bulma garantin var mı?

Onu sana Başbakan söyleyecek.

Hangi gazeteciyi okuyacaksın?

Başbakan söyleyecek.

Açılımın adını ne koyacaksın?

Başbakan söyleyecek.

Köprü güzergâhı neresi olacak!

Onu da Başbakan söyleyecek.

Kızın başını testerelemişler.

Kız babaları ne yapacak?

Başbakan söyleyecek.

Konuştukça konuşuyor!

Konuştukça açılıyor!

Hemen her gün; bazı günler 4 ayrı yerde 4 kez konuşuyor. Washington’a gidecekse hava meydanında VIP salonunda konuşuyor, uçağa biniyor yanında götürdüğü gazetecilere konuşuyor, Washington’da uçaktan iniyor yine konuşuyor, New York’a hareket ederken yine konuşuyor, New York’ta BM binasına girerken de konuşuyor.

Buna can mı dayanır!

Ülke için dayanıyor!

Bir gemi mi denize indirilecek, Trabzon’da bir taka mı kızağa çekilecek, törende konuşuyor, Uluslararası Kıdemli Vatandaşlar Kongresi’ne gidiyor orada da konuşuyor, akşam TV’de gezilerde uçağına aldığı buğulu bakışlı gazetecilerin “çanak sorularını” cevaplarken de konuşuyor, TV’de canlı yayından çıkıp otomobiline binerken yine konuşuyor.

7 yıldır konuşuyor.

7 yıldır işsizlik artıyor.

Ufuk Söylemez araştırmayı yapmış, Ercan İnan dün yazdı: 1988 yılından Başbakan’ın iktidara geldiği 2002 yılı Kasım ayına kadar geçen 15 yıl içinde Türkiye’nin ortalama işsizlik oranı yüzde 7.74 olmuş. Başbakan’ın erken seçim olmazsa gerçekleşecek olan 2003-2012 yılları arasındaki 10 yıllık iktidarında Türkiye’nin işsizlik oranı 12.14’e çıkmış.

Konuşuyor, konuşuyor!

Bu konuşkan başbakan ile geçen 10 yıl, ülkede kendisinden önceki 15 yılın ortalama işsizliğinden yüzde 50 daha fazla işsiz yaşar hale geliyor.

Yeter bu eziyet!

Başbakan’ı eziyetten kurtarmalıyız. Bilge bir dostum var; “Başbakan’ı eziyetten kurtarma projesi” düşünmüş, bana “Yaz bunu, Başbakan’a ve ülkene bir faydan dokunsun” dedi.

Proje şu:

Bir rejisör bulunacak.

Çeşitli senaryolar yazılacak, uçağa bindirilip götürülen 12 gazeteci, istendiğinde dini bütün Said-i Nursi, istendiğinde ateist Nâzım Hikmet, türbanlı kadın, saçı boyalı hanım, ney, bağlama, küdüm, ağlayan Bülent Arınç, gülen Fethullah Hoca, kucağa alınan bir yoksul çocuk görsel malzeme olarak kullanılıp, “Başbakan’ın Konuşmaları” filmi çekilecek.

Sabah konuşmaları.

Öğle konuşmaları.

Akşam konuşmaları.

Pazar konuşmaları.

Bayram konuşmaları.

Bunlar TV’lerden yayınlanacak, böylelikle Başbakan’ın ne söylediğini ve halkının da ne yapması gerektiğini bu konuşmalardan öğreneceğiz. Bütün TV’ler bu “sabah-öğle-akşam-pazar-bayram konuşmalarını” yayınlar. Çünkü bugün Başbakan konuşmaya başlağında en az 10-12 TV kanalı her türlü yayını kesip “Başbakan’ı canlı konuşmasıyla” halka sunuyor.

Konuştukça konuşuyor.

İşsizlik arttıkça artıyor.

O zaman yazık bu eziyete! Projeyi geliştiren dostum haklı; canlı konuşmadan, bant konuşmaya geçilsin.

Bakarsın işsizlik azalır.

KAYNAK: http://haber.gazetevatan.com/haberd...12.10.2009&Newsid=264146&Categoryid=4&wid=108

Ne yapılmalı biliyor musunuz ? AKP yalakası olmalı , onlar gibi bıyık bırakmalı onlar gibi konuşmalı onlar gibi davranmalı. O zaman öyle işler bulunuyor ki. Öyle yerlere kapak atılıyor ki....

Hatta ve hatta ölecegın gunu bıle basbakan soyleyecek =))) guzel bır yazı olmus thanks ..

Bak soyadı doğru Necaati. Türkiyede 200 den fazla kanal var Başbakanı izlemek istemiyorsan şayet zap yaparsın.

Sizin derdiniz ,karın ağrınız başka

Erdoğanın çok uğraştıpta ezemeyeceğiniz kadar güçlü olduğunu görmeniz sizi çıldırtıyor

siz eskisi gibi ergenekoncu çetelerle ülkeyi karıştırıp elinizdeki medya gücü ile hükümetler

kurup hükümetler yıkmaya alıştınız.

Ama ilk defa bukadar aciz durma düştünüz. Çünkü diğerlerine yaptığınızı Erdoğana yapamadınız tersine Erdoğan size yaptı.çeteleri mafyacıları yakalıp hapse tıktı. Buda sizin zorunuza gitti.

bu yüzden Erdoğanın bu başı dik oluşu ,güçlü duruşu çetelere ve siyaset dışı darbeci çetelere karşı

tavizsiz karşı duruşu sizi baya bir morattı. Erdoğanıda diğerleri gibi kolayca harcarız sandınız ama

yanıldığınızı anlayınca yaşadığınız kaybetme psikolojisi sizi iye çileden çıkarttı

İşte soyadı doğru Necaati sizin aslında zorunuza giden bu

işsizliğin artması en çok başbakanı sevindirir herhalde neden mi çünkü enflasyon düşer.... hemen nedenini açıklayayım hükümet 2002den beri imf politikaları gereği talebi baskı altına alarak piyasaya para sokmayarak insanlara para harcatmayarak enflasyonu düşürmeye çalıştı(ki çalışanlara verilen zam oranları buna en büyük örnektir)... bu bağlamda işsiz adam para harcayamaz (piyasada 10milyona yakın işsiz olduğunu düşünürsek ciddi rakam) para harcayamayınca da piyasada para dolanmaz böylelikle de enflasyon yükselmez.... ne kadar çok para o kadar enflasyon seviyesi....

tabi hükümetin işsizlikten memnun olabileceği fikri saçma gelebilir ama ekonomik anlamda uyguladıkları politikalardan sonra bir ihtimal de bu oluyor çünkü işsizlikle ilgili çok ciddi bir girişimleri olmadı ve geldikleri dönemden beri işsizlikte ciddi ölçüde artış oldu.....

kOptum ResimLere :durdurun

konuya karıkaturler konu sahıbı tarafından istenirse tekrar eklenebılır bu ve bunun gibi karıkaturlerı hergun yazılı ve gorsel basında zaten goruyoruz karıkaturlerden rahatsız olanlar oluyorsa burda gosterdıgınız duyarlılıgı gorsel medyadada ÇALIK GRUBU'na maıl atarak bızım cıty'nın kaldırılması ıcın gosterebılırsınız.

konuya karıkaturler konu sahıbı tarafından istenirse tekrar eklenebılır bu ve bunun gibi karıkaturlerı hergun yazılı ve gorsel basında zaten goruyoruz karıkaturlerden rahatsız olanlar oluyorsa burda gosterdıgınız duyarlılıgı gorsel medyadada ÇALIK GRUBU'na maıl atarak bızım cıty'nın kaldırılması ıcın gosterebılırsınız.

Bölümde bu zamana kadar karikatürlere yer vermedik bölümün normuna çok uygun olmuyor..eğer ki siyasi karikatürler işin içine girerse bölüm siyaset politika formundan geyik mizah eğlence formuna doğru bir akış gösterebilir ama bunun için elbette forum da geyik mizah eğlence bölümü var orada siyasi karikatürlerede yer verilebilir diye düşünüyorum..

eee ben şimdi ne yapacağım.koyabilir miyim.koyamam mı.sert tartışmaların olduğu yerde karikatürlerin olması insanları güldürür,sakinleştirir.bu arada Newwave sende zamanında sadece karikatürden oluşan bir konu açmıştın.karikatürde bahçeli ve kurt vardı.

eee ben şimdi ne yapacağım.koyabilir miyim.koyamam mı.sert tartışmaların olduğu yerde karikatürlerin olması insanları güldürür,sakinleştirir.bu arada Newwave sende zamanında sadece karikatürden oluşan bir konu açmıştın.karikatürde bahçeli ve kurt vardı.

O güncel bölümündeydi ve konunun orjinin de vardı çok istiyorsan ekle ama ..bu süreklilik kazanmasın çünkü herkes muhalefet ettiği liderin veya parti yöneticilerinin değişik şekillerde karikatürlerini koyarsa o zaman ortamı güldürüp sakinleştirede bilir çok farklı tam tersine sinir harbinede yol açabilir..yani birisi güler geçer birisi de küfreder geçer bizim milletimizin mizah anlayışı oldukça farklı olabiliyor..o nedenle dedim ben geyik mizah eğlencede daha uygun olur diye iyi forumlar..çünkü orasının adı üzerinde zaten geyik [ mizah ] eğlence bölümü..

Düzeltme.....

Tamam böyle bir alt başlık açıldığına göre siyasi karikatürler başlığından

ekleyebilirsiniz artık bu arada darka bu yaratıcı fikinden dolayıda teşekkür ederim.. : )

O güncel bölümündeydi ve konunun orjinin de vardı çok istiyorsan ekle ama ..bu süreklilik kazanmasın çünkü herkes muhalefet ettiği liderin veya parti yöneticilerinin değişik şekillerde karikatürlerini koyarsa o zaman ortamı güldürüp sakinleştirede bilir çok farklı tam tersine sinir harbinede yol açabilir..yani birisi güler geçer birisi de küfreder geçer bizim milletimizin mizah anlayışı oldukça farklı olabiliyor..o nedenle dedim ben geyik mizah eğlencede daha uygun olur diye iyi forumlar..çünkü orasının adı üzerinde zaten geyik [ mizah ] eğlence bölümü..

bolum yonetıcısının takdırıne bırakıyorum bolumu ıcerısınde ayrıca bu konsept ılede ugrasmak yorar derse sabıt baslıgımı sılebılır. Yok kontrol edebılırız taskınlıga musade etmeyız derse sıyası karıkaturlerı burdan paylasmaya devam edebılırsınız.

Kontrol bolum yonetıcılerınde. :smile:

Not: sabıt baslıgı kılıtledım. Yonetıcı acmak ısterse acabılır sılmek ısterse sılebılır.

bolum yonetıcısının takdırıne bırakıyorum bolumu ıcerısınde ayrıca bu konsept ılede ugrasmak yorar derse sabıt baslıgımı sılebılır. Yok kontrol edebılırız taskınlıga musade etmeyız derse sıyası karıkaturlerı burdan paylasmaya devam edebılırsınız.

Kontrol bolum yonetıcılerınde. :smile:

Not: sabıt baslıgı kılıtledım. Yonetıcı acmak ısterse acabılır sılmek ısterse sılebılır.

Öncelikle teşekkür ederim : )

Senin de belirtmiş olduğun gibi aşırıya kaçılmadıkça ve ayrı bir başlık altında oldukça sonuçtada mizah

olduğu için kontrol altında tutmaya çalışacağım umarım değerli üyelerimizde aynı hassasiyeti gösterirler bu konuda..

O issiz denilenlerin cogu... kahvehanelerde iddia veya at yarisi takibi yapiyorlar... Calisana heryerde is var yeterki insan calismak istesin....

Avrupada issizlerin tum ihtiyacini devlet karsiliyormus... ne guzel !!!! Keske bizim devletimizde boyle olsa ve bizlerde calismadan gecinebilsek... Bu arada bu ihtiyac karsilama olayida gayet guzel mesela benim iphone ihtiyacim var onuda karsilar devlet....!!!

Eger devlet avrupa standartina gelemiyorsa sucludur yani benim gecimimi saglamak zorunda yani ben calismayayim yatayim devlet bana baksin,bakmassa sucludur kisaca

Geri