Kontrol Manyağı Otoriteye HAYIR!

icemen

New member
Reaction score
0
harakiri-dergisi.jpg

Başbakanlık Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu, mayıs ayında aylık mizah dergisi Harakiri ve yaşam stili dergisi Size'a, içeriklerinin 18 yaşından küçüklere zararlı etki yapacağı gerekçesiyle sınırlama getirdi. Kurul kararı, söz konusu dergilerin 117 sayılı Kanunun 3266 sayılı Kanunla değişik 4'üncü maddesindeki sınırlamalara tâbi olması anlamına geliyor. Şimdi dergilerin poşet içinde satılması söz konusu; ayrıca poşete giren dergilerin sahipleri, Toplu Konut Fonu'na KDV dâhil satış fiyatının yüzde 40'ı kadar ödeme yapmakla yükümlü.

Gerekçe açık “Türk halkını tembelliğe ve maceraperestliğe yönlendirmek” diğeri “Evlilik dışı ilişkiye özendirmek”

Yıllarca Aşık Memo şiirleri, Rrospu çocuğu Memo maceraları okudum, Belediye otobüslerinde Fatih Solmaz ve Bahadır Baruter' in "Kızlığımı bir kaza soınucu kaybettim" karikatürlerine sesli güldüm hatta yanımdakine gösterdim, çok sesli güldüm.
Ne ben, ne de yanımdaki seks manyağı olmadık. Her gün gazetelerin 3. sayfa haberlerinde akıl almaz tecavüz ve ensest ilişki sonucu intihar eden ya da öldürülen insanların haberlerini okuyoruz. Ben sanmıyorum ki bu tecavüzcüler "Memo TembelÇizer" hastası olsun.

Muzır kurulumuz var bizim. "Gençlerimizin seks manyağı olmasını istemiyoruz" diyen bir muzır(!) kurulumuz...

Biz de Kontrol Manyağı Otorite İstemiyoruz!...

Ekli dosyalar

• harakiri-dergisi.jpg
    harakiri-dergisi.jpg
    35.5 KB · Görüntüleme: 93
Bu tür eleştirileri yapanlar genelde kendilerini referans alırlar, ben baktım bana birşey olmadı vs.

doğrudur ben de yıllardır suçla ilgili çok film izledim ama hiçbir suç vakasına karışmadım,

ama kurallar kişilere göre düzenlenmez. Eğer derginin bahsedilen kapsama girmesinin

imkansızlığını kanıtlayacak bir veri varsa onları getirmeniz daha uygun olur..

Toplumları oluşturanların kişiler olduğunu biliyorsak bu tip bi yaptırımın bana,sana, bize uygulandığını bilmemiz gerekiyor tabi kişi olarak kendini toplumdan soyutlamıyorsa insan. Ayrıca gösterilmesi gereken kanıt niteliğindeki verinin de (tecavüz maduru maktülün üzerine örtülmüş "Harakiri" dergisi olabilir) bu yaptırımdan önce gösterilmesi gerekmez miydi?
Ha şu denilebilir; Önce bu tür olaylar mı olması gerekir?
Fakat bunları okuyan insanların da eğitimli olduğunu bu tür olayların sonuçlarını bildiğini varsayarsak yine olmaz bu.
Varsayarsak diyorum çünkü bu yaptırım da bir varsayım sonucudur.

Yaptırımın varsayımla ilişkisini kurmamalıyız, söylemek istediğim şu; eğer elimizde halka açık bir neşriyat varsa bunu en sade en ortalama vatandaşa göre düşünerek sınıflandırmak zorundayız. Bunu üniversite mezunları alır demek iddia ettiğinizden çok daha subjektif bir tutum olurdu.

Ayrıca, tecavüz mağduru kadının üzerine örtülme kısmını ve bunun Harakiri dergisinin muzır neşriyata girmemesi gerektiğine nasıl kanıt teşkil ettiği anlayamdım. daha net bir açıklama verebilirsiniz.

Geri