Komutanım PKK diye bir örgüt var hiç duydunuz mu?

Sen ve senin gibiler terörü,şehitleri kullanarak

Sen habire şehitleri kulllanarak ..

senin gibi iftiracının mesajına cevap vermem senin seviyene inmem demektir .cvp vermiyorum .sadece uyarıyorum bana şehitleri kullanıyorsun şeklinde bir kelime bir daha söylemeye kalkma . bak seni insan gibi uyarıyorum sende insan ol iftiradan uzak dur . eğer insansan .

Paşa’nın topu deliğe girdi mi?..

''OPERASYON sürerken golf oynayan paşa" çok tepki çekti.

Bu haklı bir tepkidir.

"İşte duyarlı toplum, duyarlı medya, duyarlı yazarlar..." dedim kendi kendime.

Ve "Operasyon sürerken golf oynanmaz" manşetlerinin yanındaki fotoğrafa baktım:

Paşa, vurduğu topun arkasından bakıyor; top deliğe girdi mi, girmedi mi?..

.........

Tamam...

Ama "Operasyon sürerken golf oynanmaz" diyenler diyelim ki kayıp trilyon davası sürerken Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül için, "Kayıp trilyon sanığıyken Cumhurbaşkanı olunmaz" manşetini atmadılar.

Ya da:

"Operasyon sürerken golf oynanmaz" diyenler, hiç de "Başbakanken, kamu bankalarının paraları ile damada gazete-televizyon alınmaz" diye de manşet atmadılar...

Diyelim ki:

"Operasyon sürerken golf oynanmaz" diyenler, bir gün olsun "Maliye Bakanı iken tavuk yemi diye mısır ithal edilmez... Maliye Bakanı iken likit yumurta ticareti yapılmaz..." gibi laf da edemediler.

Say say bitmez...

Asıl:

"Operasyon sürerken golf oynanmaz" diyenler, bir tek satırla bile "Anayasa Mahkemesi tarafından -laiklik karşıtı eylemlerin odağı- kararı verilmişken, iktidar olunamaz" diyemediler...

*

"Operasyon sürerken paşa golf oynayamaz" savı doğrudur.

Ama Paşa’ya kızarken, bunca kamburu olan iktidara yalakalık yapılamaz diye bir şey yok...

Bence şöyle yapılır:

İktidar ve yandaşları her fırsatta askerleri ezip, hırpalayıp tüketmeye çalışıyorlar.

İçlerinde TSK’ya karşı kin var, bilirsiniz.

Bizim medyadakiler ise bu kadar kamburu olan bir iktidara artık "iyi" diyemedikleri için, iktidarın kızdıklarına vurarak bir tür "dolaylı yalakalık" yapıyorlar.

Bu kadar...

.........

Paşa ise topa bakıyor; deliğe girdi mi, girmedi mi?..

Bekir Coşkun

arkadaşım ordunun elinde teskere yok mu ??? madem dışarda terörist war gidip vursunlar !!! gidip kendi rahatı keyfi için 'Benim haberim yoktu ' die şeyler uydurmasınlar. Bizim askere güvenimiz tamda üstlerine nedense bu aralar güvenilemiyo ...

senin tapu dediğin altında abd imzasıyla 10 günlük teskere... anlayamıyorsunuz işte bunu... :goz::goz::goz:

Vatandaş konuşuyor diyor ki pkk ya önlem alınmalı, bitirilmeli..

Siyasetçi diyor ki pkk ya önlem alınmalı, bitirilmeli..

Asker diyor ki pkk ya önlem alınmalı, bitirilmeli..

E be abd ye ve Barzaniye gebe adamlar (siz onları biliyonuz) yetki sizde, söz sizde, siz de çıkıp neden bunu tekrar ediyorsunuz. "pkk ya önlem alınmalı, bitirilmeli.."

Ey vatandaş hakettiğini yaşıyorsun. E neden yakınıyorsun. Sen istemedin mi böyle devlet, böyle millet.

Silahlı Kuvvetler’in hiç mi suçu yok?

Yaşadığımız “hain” saldırı sonrası bildiğiniz gibi bu köşede bir yazımı sizlere aktarmış ve “amacın terörden çok makro bir plan gereği” Silahlı Kuvvetleri’mizin yıpratılması olduğunu “detay ve kendime göre deliller” ile öne sürmüştüm...

Birçok okuyucum ana teze katılırken, bazı okuyucularım da şu soruyu sordular “tamam haklısınız ama Silahlı Kuvvetler’in hiç mi ihmali yok?” Neden “gerçekleri” perdeleme çalışıyorsunuz?

Silahlı Kuvvetleri “eleştirmeme” adına “verdiğiniz mücadele” çok bariz değil mi?

Sevgili dostlar, her şeyden önce bir noktanın altını çizeyim hiçbir insan veya kurum “mükemmel” değildir ve eleştiri özellikle “sevenlerden-destekleyenlerden” gelen yapıcı eleştiri “her zaman olumlu” olur.

Ayrıca benim Silahlı Kuvvetleri “eleştirmemek” gibi özel bir gayretim olmamakla birlikte “bu eleştiriyi yapmak gerektiğinde, korkmadan yapmam gerektiğine” sonuna kadar inanırım. Yalnız “eleştiriler” AB’nin “sömürge valisi” havasındaki temsilcilerinden veya PKK parasının Avrupa’da aklanıp gelmesiyle kurulmuş bazı sivil toplum kuruluşlarından, SOROS parasıyla kurulmuş gazetelerden geldiği zaman “bu saldırıya da” her zaman karşı durmam gerektiğine inanırım...

“Benim” gerçekten hissederek söylüyorum “benim” silahlı kuvvetlerimi ancak “ben-biz-sizler” eleştiririm. Karen Fogg değil!

Peki bu kadar laftan sonra soralım uzun yıllardır yaptığım gözlemlere de dayanarak “ne konuda” eleştiri getirebilirim?

Fazla lafta boğulmadan, kendi gözüme çarpan çok önemli bir detayı sondan başlayarak aktaracağım yaşanan vahim saldırıda en büyük eleştiri “bir ordunun kendi istihbaratını” başka bir devlete “aşırı” teslim etmiş olması.

Daha detaylı ifadesiyle ordu demek doğru olmaz, bir devletin, “kendi güvenliğini sağlama yolunda alması gereken istihbaratı” başka bir “organizasyona” aşırı şekilde “güvenerek” emanet etmesi... Bu eleştiriye sonuna kadar katılıyorum. Yalnız bir not düşme gerekli anlaşmaları yapan sivil otorite, uyan TSK. Burada TSK’nın suçu “Amerika’nın bölgede at oynatmasına” fazla sessiz kalması!

Buradan devam edelim ve soralım peki nasıl “sesiz kalmasın?” Bütün yönetim kademesi “Amerikan askeri akademileri ve İngiliz Kraliyet Akademisinden” de mezun! Evet, bir vatandaş olarak gözüme çarpan en vahim detay bu üst düzey subaylarımız maalesef “Amerika ve İngiltere’de eğitim” almış durumda! Böyle bir yapı içinde TSK’nın “Amerikan-İngiliz” dinamiklerinden tamamen arındırılması ne kadar kolay... Çok önemli bir soru!

Diyeceksiniz ki nasıl yapsın, NATO ordusu!

Sevgili dostlarım, NATO geçmişte kaldı, yeni dünya düzeni Türkiye’nin “daha izole” bir orduya ihtiyacı olduğunu gösteriyor...

Burada NATO veya ABD-İngiliz dinamiklerinin ne kadar “içimize” girdiğini anlatan kendi yaşadığım bir olayı anlatacağım.

Yedek subaylığım sırasında bağlı bulunduğum albay beni çağırarak “İngilizce olarak yazılmış gizli ibareli” bir dosya verdi. Dosya “gemilerde yangın söndürme” talimatnamesi idi ve NATO standartlarında ABD ordusu tarafından kaleme alınmıştı.

Bunu tercüme etmemi ve Türkçe hale getirdikten sonra “kullanıma sokulması” için gerekli “makama” göndermemi söyledi.

Belgeyi tercüme edip kendisine teslim ederken şunu söyledim komutanım, eldeki yangın okulu imkânları ve görevli personel ile bunun çok daha iyisini bir haftada hazırlayabiliriz emredin, çalışalım. Ne kadar ısrar ettiysem, ABD tarafından yıllar önce yazılmış talimatnamenin “yenisini” TÜRK VERSİYONUNU yazamadım! Bu çok küçük ama “önemli” bir örnek !

Sonuç:
Samimiyetime inanın bu ülkede benim için, şahsım için “en değerli kurum TSK” . Kimseye laf söyletmem! Hele AB “yalakalarına” ve SOROS gediklilerine asla! Bu satırları Silahlı Kuvvetlerimizi eleştirmek “ gerektiğinde “biz yapıyoruz zaten” gerçeğine örnek vermek ve bir tezi savunmak için yazdım Türk Silahlı Kuvvetleri “süratle” daha “kapalı” ve daha “kendine has dinamiklere” sahip hale getirilmelidir. Bunun için ne gerekiyorsa Türk halkı verecektir! Ben kendi adıma söylüyorum bu yola çıkılsın, kimseye muhtaç olmadan “her şeyi biz yapacağız” densin, gücüm oranınca bir Türk vatandaşı olarak üstüme düşen borç senedini, kamuoyu önünde imzalamaya ve yaşadığım sürece her yıl ödemeye hazırım! Yeter ki daha “milli” olsun her şeyimiz!

Yiğit Bulut

Yahu TSK eleştirilirde , Bunu Ben Fatih Altaylı'dan Makale verdiğimde Fatih Altaylı'ya küfreden kişilerin , Fatih Altaylı'dan makale vererek bunu yapmalarına biz TAKİYECİLİK diyoruz .
Boşuna bir kısım şahıs ve Entel-Liboş-Sözde Solcu-Askere Her Fırsatta B.. Atan Kesime Yalaka , Yandaş ve Takiyeci denmiyor .
:durdurun

TSK'yı eleştirmek değil bu kesimin yaptıkları , TSK'yı yıpratmaya çalışmak .
Durmak yok TSK'ya B... Atamaya devam .
:hhmanD

Fatih ALTAYLI kim ki boyle sorular sorabiliyor,vatan hayranı bir insan degil mi ?Apo isim degistirip gazete de yazı yazacak onu bile sahipleneceksiniz valla.

Fatih Altaylı'yı sevmem ama doğru yazmış...Burda bazı kişilerinde Türklüğünden şüphe duyuyoruym zaten,saçma saçma şeyler yazıyonuz...Komutan olay olmadan haberi olacak,hadi olmadı diyelim olay sırasında hemen duyacak ve müdahalede etkin rol oynayacak...

Fatih Altaylı'yı sevmem ama doğru yazmış...Burda bazı kişilerinde Türklüğünden şüphe duyuyoruym zaten,saçma saçma şeyler yazıyonuz...Komutan olay olmadan haberi olacak,hadi olmadı diyelim olay sırasında hemen duyacak ve müdahalede etkin rol oynayacak...

Saçma sapan konusan belli,Eger senin dedigini gibi olay olmadan komutanın haberi olsaydı bunlar olur muydu sence ?Cevap vermene gerek yok,nası olsa yine garip bir yorum yapacaksın.

acil olarak emniyete bağlı özel harekat timlerinin bu işe el koyması baplı yoksa bu vurdum duymazlıkla bu iş çözülemez

paşamız önce golf sahalarını yapıp bitirsin zamanı kalırsa PKK diye bir örgütün varlığı ile ilgilenir

paşamız önce golf sahalarını yapıp bitirsin zamanı kalırsa PKK diye bir örgütün varlığı ile ilgilenir

Ya kardes art niyetsiz soruyorum,Sayın Başbakan avustralya bir radyo da apo ya sayın sehitlerimizede kelle demiş,duydun mu ?duyduysan ne düsünüyorsun ?Basbakan haklımı sence ?

Hayretle okudum bazı arkadaşların yazılarını.Evet golfçu komutanımın
izindeyken golf oynaması anormal birşeymidir.Ne diyeceğinizi biliyorum.Demişsinizde zaten.Sorulması gereken Hava Kuvvetleri
bundan dolayı zafiyet göstermişmidir,.?

Lanet olası PKK yı eleştirmek için bu kadar enerji harcamadınız.
yazıklar olsun.

Hayretle okudum bazı arkadaşların yazılarını.Evet golfçu komutanımın
izindeyken golf oynaması anormal birşeymidir.Ne diyeceğinizi biliyorum.Demişsinizde zaten.Sorulması gereken Hava Kuvvetleri
bundan dolayı zafiyet göstermişmidir,.?

Lanet olası PKK yı eleştirmek için bu kadar enerji harcamadınız.
yazıklar olsun.

Pkk' yı eleştirmek için bu kadar çaba harcasalardı, kürtlerden doğuda onca oyu nasıl alacaklardı? Ahmet Türk denen cibilliyetsiz boşuna mı en demokratik parti AKP diye böğrünüyo? Onların işi gücü TSK' yı yıpratmaya çalışmak, tıpkı pkk gibi.

Fatih Altaylı fena dokundurmaya başladı bu adama yakında onuda alacaklar ergenekoncu diye içeri

benden sölemesi....

Saçma sapan konusan belli,Eger senin dedigini gibi olay olmadan komutanın haberi olsaydı bunlar olur muydu sence ?Cevap vermene gerek yok,nası olsa yine garip bir yorum yapacaksın.

Ortada garip konuşma yok düşünceler var bir gariplik varsa oda senin düşüncelerinde...
Arkadaş ben golf oynamasına bişey demiyorum...
Komutanın haberi olmamasına kızıyorum bir çok kişi gibi..
Sence bu şekilde Pkk ile Başa çıkma olabilirmi...
Olmadığını görüyoruz işte saldırılardan...

Ortada garip konuşma yok düşünceler var bir gariplik varsa oda senin düşüncelerinde...

Askerlik yaptıysanız bilmeminiz gerekir yok yapmadıysanız ben söylim öğrenin.
askerlik emir komuta zincirinden oluşur ve zincirler arasında bi kopukluk olduğunda kıdemli olan diğeri görevi devr alır.

anlıyacağın görevde olmayan biri ister sex yapsın ister golf oynasın bu onun özel hayatıdır
amaaaaa GÖREVDEYKEN BUNU YAPIYORSA O ZAMAN KONUŞUN

Görev altındaki bir asker eğer disiplin zaafı gösterip keyfine göre hareket ederse GENERALLİĞE kadar yükselemez anında şutlanır ip..elik yaptığı için.Ordumuzdan atılan onca karektersiz bu belli bir siyasi görüşün kapılarını aşındırmaktadırlar eğer yazacaksanız bunları yazın

BU ORDU DİSİPLİNSİZLİĞİ SEVMEZ ÇÜNKÜ BU ORDU TÜRK ORDUSUDUR .Görev başında iken disiplin zaafı gösterene anında ceza kesilir heleki bir çatışma hali bir savaş hali varsa o it gebertilir.

Bu bağlamda GÖREVDE OLMAYAN bir askerde suç aramak deliğe topu sokup sokmadığını sorgulamak Bir Türke YAKIŞMAZ.

yok yaww allah allah . orgeneral aydoğan babaoğlundan yani paşadan söz ediyoruz bölük nöbetçi atssubayından değil .adam haber aldığı günün akşamı izinli olmasına rağmen dönmüş zaten . meseleyi ayıkırsan garip garip yorumlar yazmazsın .

yok yaww allah allah . orgeneral aydoğan babaoğlundan yani paşadan söz ediyoruz bölük nöbetçi atssubayından değil .adam haber aldığı günün akşamı izinli olmasına rağmen dönmüş zaten . meseleyi ayıkırsan garip garip yorumlar yazmazsın .

Sen daha dündan taraflısın zaten avatarına baksana,senle tartışmaya girmem...

Askerlik yaptıysanız bilmeminiz gerekir yok yapmadıysanız ben söylim öğrenin.
askerlik emir komuta zincirinden oluşur ve zincirler arasında bi kopukluk olduğunda kıdemli olan diğeri görevi devr alır.

anlıyacağın görevde olmayan biri ister sex yapsın ister golf oynasın bu onun özel hayatıdır
amaaaaa GÖREVDEYKEN BUNU YAPIYORSA O ZAMAN KONUŞUN

Görev altındaki bir asker eğer disiplin zaafı gösterip keyfine göre hareket ederse GENERALLİĞE kadar yükselemez anında şutlanır ip..elik yaptığı için.Ordumuzdan atılan onca karektersiz bu belli bir siyasi görüşün kapılarını aşındırmaktadırlar eğer yazacaksanız bunları yazın

BU ORDU DİSİPLİNSİZLİĞİ SEVMEZ ÇÜNKÜ BU ORDU TÜRK ORDUSUDUR .Görev başında iken disiplin zaafı gösterene anında ceza kesilir heleki bir çatışma hali bir savaş hali varsa o it gebertilir.

Bu bağlamda GÖREVDE OLMAYAN bir askerde suç aramak deliğe topu sokup sokmadığını sorgulamak Bir Türke YAKIŞMAZ.

Anlama kıtlığı var arkadaşım sizde,banane Golf oynamasından diyorum,heralde hakkı özel hayatı,sanki ben karşı geliyorum,halaa bana golf oynamasını savunuyosun...Enteresansın...

Yav ilginçtir adamın kesin bilgisi oldu ,napacak hemen oraya mı gidecek,uçaklar gidip bombalasın demiştir.Su da var catısma 9 saat sürüyo koskoca 9 saat,ne demek yaa,yaralılar bile kankaybından sehit olabilirdi,AMA OYLE BİR GÜNDE SALDIRIYOLARKİ NAMERTLER HAVA SİSLİ HELİKOPTERLER İÇİN UYGUN DEGİL 9 SAAT ALLAHA EMANET CATISMIS YİGİTLER ,MERKEZDEKİLER HİÇBİŞİ YAPAMAMISLAR.

İLK EFELERİ CEKMİS 3-4 TERÖRİST,ARAYA ALMISLAR ONLARI 2 MANGA NIN YARISI SEHİT ,YARISI GAZİ OLMUS,PASAM NAPSIN ,TECRUBELİ ASKER ALINMADIKCA,TERÖRLE MUCADELEYE DESTEK OLUNMADIKCA PASALAR NAPSIN.

Ya arkaşın biri hala paşa izinde olmasına rağmen gelmiş dio.
Daha da sinir oluyorum.
Gelmiyecek miydi?
Gelmek zorundaydı zaten ne tutup sanki zorunda değilmiş de kendi isteği üzerine geldi gibi konusuyorsun.
Senin dükkanın yanıyo sende tatildesin. Tatile devam eder misin?

Golf oynamasına sözümüz yok ama olaydan sonra kendi ve genel kurmay ın yaptığı açıklamalar
bu kadar mı ucuz şehitlik dedirtiyo insana.

Geri