Komplo Kasetiyle İlgili Konular "Tek Başlık"

srkngncy

New member
Reaction score
0
Baykal ve eski özel kalem müdürüne ait olduğu iddia edilen görüntüler internet sitelerine sızdırıldı.

Baykal, savcılığın soruşturma başlattığı görüntülerle ilgili olarak “Teknik uzmanlar 40 yerde yapıştırma yapıldığını tespit etti” dedi.

Ergenekon soruşturması süreci ile birlikte yoğunlaşan “yasa dışı dinleme-izleme-teknik takip” skandallarına, dün büyük tartışma yaratan bir yenisi daha eklendi. “Yasadışı kayıt terörü”, ana muhalefet partisi lideri CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a uzandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP’nin suç duyurusu üzerine olayla ilgili soruşturma başlatırken, mahkemeden de soruşturma için gizlilik kararı çıktı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de görüntüler için “Bunlar çirkin şeyler. Siyasetçilere karşı bu tip şeyler oluyor. Ben kendi adıma bu tip şeylerden hiç memnun olmuyorum” dedi.

MİLLETVEKİLLERİ MECLİS’TE İZLEDİ

Türkiye’nin anayasa paketinin nihai oylamasına odaklandığı saatlerde siyasi kulisler, Baykal ve 18 yıl özel kalem müdürlüğünü yapan CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok’a ait olduğu öne sürülen görüntülerle sarsıldı. Saat 23.00 sıralarında “metacafe” adlı internet sitesinde yayınlanan görüntüler ardından anayasa oylamaları sürerken, 01.00 sıralarında “habervaktim” adlı siteyle birlikte onlarca siteye düştü.

Çok sayıda site “habervaktim”i kaynak gösterip görüntüleri kullandı. habervaktim.com adlı site ise yaklaşık 15 dakika sonra görüntüyü kaldırdı. Görüntünün kaldırılmasında bazı siyasilerin etkili olduğu öne sürüldü. TBMM’de, gece yarısı Ak Parti kulisinde birçok milletvekili dizüstü bilgisayarlarından görüntüyü izledi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve birçok Ak Partili, görüntüler için “Yaklaşan CHP kongresine yönelik bir girişim” yorumunu yaptı.

CHP kulisinde ise milletvekilleri “anayasa oylaması”, “Anayasa Mahkemesi’ne başvuru”, “yaklaşan CHP kongresi” ve “referandum” süreçlerine işaret ederek “F tipi organizasyon” değerlendirmesinde bulundu.
Görüntüler, anayasa değişikliği gerginliğinden yeni çıkan Ankara’da ve CHP’de şok etkisi yaratırken, Baykal ve CHP kurmayları olayı şöyle değerlendirdi:

“Bu bir komplo, tezgâh. Birçok suç unsuru içeriyor. Sonuna kadar hukuk mücadelesi sürecek. Bunun arkasında kimler var, ortaya çıkartılacak. Lanetlenmesi gereken bir tezgâh. Bunları tertipleyenleri caydırmak lazım. Teknik uzmanlar 40 yerde yapıştırma yapıldığını tespit etti. Yayınlandığı süreç çok önemli. Hiçbir biçimde istifa sözkonusu değil. Bu görüntüleri tartışmak bile tezgâha meşruiyet kazandırır.”

CHP Genel Merkezi’nden olayla ilgili bir açıklama yapılmazken, partililer Baykal’ın önceki gün PM toplantısında yaptığı konuşmanın şu bölümüne dikkati çekti:

“Herkes, her an haklı bir gerekçe olmadan, her türlü ithamın hedefi olabilir. Sabaha karşı her biriniz evinizden alınabilirsiniz. Yaptığınız telefon konuşmasının kayda geçirilmesi sonucunda kişisel hayatınız teşhir edilebilir. Bu, demokratik bir tablo değildir. Bunu yapanlar Türkiye’de ellerini sallayarak serbestçe dolaşmaktadırlar. Demokrasi, insan hakları ve hukukun çok ciddi zaafa uğratıldığı bir süreçtir. Buna ‘sivil darbe’ adı verilmesi hiç de yanlış değildir.”

CHP avukatları, sabahın erken saatlerinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, internet sitesinde görüntü ile birlikte kullanılan müstehcen başlıklar özetlenerek, şu ifadeler kullanıldı:

“7 Mayıs 2010 tarihi saat 01.00’den sonra habervaktim.com adlı internet sitesinde bir video yayınlanmıştır. Baykal’a atfedilen şeref ve ahlaka, özel hayatın gizliliğine aykırılık teşkil eden, müstehcen, kişilik haklarına ağır saldırı içeren videonun yayınlandığı sitenin içerik sağlayıcılarının tespit edilerek, bu kimselerin cezalandırılmalarını arz ve talep ederiz.”

SORUŞTURMA AÇILDI

Ankara Başsavcılığı, başlattığı soruşturma kapsamında TİB’e “videonun yayınının engellenmesi” talimatı verdi. TİB de bu kapsamda, Türk Telekom ve 110 internet servis sağlayıcısına görüntüye erişimin engellenmesi bildiriminde bulundu. Yasağa uymayan sitelere olan erişim de engellendi. Bu süreçte, görüntüyü ilk olarak önceki gece metacafe.com adlı internet sitesinin yayınladığı anlaşıldı. TİB, bu siteye erişimi engelledi. Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi ise önce erişimin engellenmesi kararı verdi, ardından olayın toplumsal boyutu nedeniyle soruşturma için “gizlilik” kararı aldı.

Savcı Bülent Yücetürk’ün ise habervaktim.com adlı sitenin sahibi hakkında “gözaltı” talimatı verdiği, talimatın kısa süre içinde uygulanabileceği bildirildi. Görüntüye erişimin engellenmesi için Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da devreye girdiği ve TİB Başkanı Fethi Şimşek’i aradığı belirtildi.

BU LANET BİR KOMPLODUR İSTİFA YOK...

Baykal ve kurmaylarının ortaya çıkan bantla ilgili değerlendirmesi şöyle:

“Bu bir komplo, tezgâh. Birçok suç unsuru içeriyor. Sonuna kadar hukuk mücadelesi sürecek. Bunun arkasında kimler var, ortaya çıkartılacak. Lanetlenmesi gereken bir tezgâh. Teknik uzmanlar 40 yerde yapıştırma yapıldığını tespit etti. Yayınlandığı süreç çok önemli. Hiçbir biçimde istifa söz konusu değil.”

DAHA ÖNCEDEN TANIDIK BİR SİTE

Görüntüyü ilk olarak yayınlayan “metacafe” adlı sitede, daha önce, eski Genelkurmay Plan Harekât Daire Başkanı Tümgeneral Kenan Koçak ve Stratejik Araştırmalar ve Etüd Merkezi Başkanı Tuğgeneral Süha Tanyeri’nin ses kayıtları yer almıştı. Ancak TCK’ya göre bu ses kayıtları ile ilgili soruşturma başlatılmasının şikâyete bağlı olduğunu gerekçe gösteren savcılıklar, harekete geçmedi.

Savcılıklar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ses kaydını yayınlayan gazetecilere yapıldığı gibi, olayı “organize suç” kapsamında ele almadı. Bu şekilde ele alınması halinde, kayıtların kaynağı şikâyet olmaksızın araştırılabilecekti. Dinleme mağdurları ise kayıtları kabullenmemek için şikâyette bulunmamayı tercih etti.

KURULTAY TOPLANTISI

CHP’nin 33’üncü Olağan Kurultayı 22- 23 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecekti. CHP PM, görüntülerin internette yayınlandığı gün kurultay hazırlıklarını görüşmek üzere son kez toplanmıştı.

BİZ DEĞİL “METACAFE”

Vakit gazetesinin “gayrıresmi internet sitesi” olarak görülen “www.habervaktim.com”dan yapılan açıklamada ise, görüntülerin ilk olarak Metacafe - Best Videos & Funny Movies adlı sitede yayınlandığı belirtilerek “Kayıt ilk olarak 6 Mayıs gecesi metacafe.com’da yayınlandı. 7 Mayıs’ın ilk saatlerinde ise pek çok haber sitesinin yanı sıra habervaktim’de de yayınlandı” denildi. Açıklamada, gazetelerin “rezaleti örtbas ederek” mecrasından uzaklaştırma gayretine girdiği, soruşturma açıldığını duyurarak korku salmaya çalıştığı belirtildi ve “Bu çapkınlık görüntüleri muhafazakâr bir parti liderine ait olsaydı ne yaparlardı” sorusu yöneltildi.

MİLLETVEKİLLERİ NE DİYOR?

Manisa Milletvekili Şahin Mengü: Bu ahlaksız dediğimiz grubun oyununa hep beraber gelmeyelim.
Antalya Milletvekili Osman Kaptan: Bu bir iftiradır, montajdır. Teknik kişiler bunun montaj olduğunu biliyor. Teknolojinin siyasete bulaştırılmasını ayıplıyorum. Yıpratılmak isteniyor. Bu çirkin bir saldırıdır.
Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk: Montajdır, inanmıyorum. Çirkinliğin, aşağılaşmanın bu kadarı olmaz.
İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen: Adi bir montaj.
İstanbul Milletvekili Çetin Soysal: Bunların hepsi hain bir tuzaktır, iftiradır. Referandum öncesi organize bir tuzak olarak görüyorum.

Komplo kasetinde "40 yerde yapıştırma" - Mynet Haber

1 kaç dakikalık videonun nasıl 40 yerinde yapıştırma oluyor...

baykal'ı sevmem ama adamın düstügü duruma üzüldüm

Böyle insanın haysiyeti ile oynayanların yatacak yeri yok...

hacı indiren varsa upload etsin de biz de yorumlayabilelim değil mi:D

beyLer tartısıcaksanız edebinizLe adabınızLa tartısın...

bir daha buraya "seviye" diye yazmayacaqım haberiniz oLsun!

hacı indiren varsa upload etsin de biz de yorumlayabilelim değil mi:D

video görüntülerinin yayınlanması yasak arkadasım...

Yok Arkadaş İstifa Etmez .. Hepsi Dublaj : ) Çıplak kadın Geçiyor BaykaL Boxer ı görünüyor üstünü Giyiyor Ama Hepsi Montaj :goz:

istifa ederken soracaktı ya biirlerine :)

"Teknik uzmanlar 40 yerde yapıştırma yapıldığını tespit etti”

boş konuşmuyor bu adamlar anlayana artık

nasıl iftira atacaklarını şaşırdı bunlar

Sevgili arkadaşlar, merhabalar.

Ataerkil ve Feodal toplumlarda bir kişinin iyi yetişmiş olması annelerin donanımlı, karekterli, akıllı, vicdanlı olmasıyla ilgilidir. Anne, hayatı doğrudan ilgilendiren gerçek konulara karşı nasıl bir duruş sergileneceğini, nasıl ve neden dürüst, mert olunacağını, neden hak yenilmemesi gerektiğini biliyorsa ve bu değerleri evlatlarına doğru öğretebilmiş ise artık o kişinin sağcı, solcu, dinci, milliyetçi olmasından korkmaya gerek yoktur. Bu kişi çobanda olsa, büyük bir firmada yöneticide olsa veya ülkeyi yöneten bir başkanda olsa korkmayacaksın.

Ben bir Türk vatandaşı ve insan olarak bu ülkeyi uzunca bir süredir yöneten kişilerden çok korkuyorum.

Çocukluğunda yaşadığın bazı olayların etkisinde kaldın zaar...

Baykalın durumuna üzüldüm....

valla bu ülkede yasalar böyle şeyleri yasaklamıyor baykal veya başka biri fark etmez bunları serbest kılan yasalarımız var onun için dicek bir söz yok bizi ilgilendirmez ama izledik gördük hani gora filminde varya hani son yerlerindeki diyolog şöyleydi

LOGAR :MONTAJ buu

ARİF : GÖRDÜK MONTAJI :D :D

saygılar

Evet, "birileri" herkesi gözlüyor.
Bu "birileri" Ergenekon'u, Balyoz’u, Kafes'i planlayanlardır.
Bu basit bir olay değildir.
Bu bir yere gizli kamerayı koyup gizlice çekim yapma hadise değildir.
Bunu kimler planlıyor; taşeronları kim?
Bunun lojistiği birkaç günde yapılamaz.
Bunu ancak güçlü bir kurum yapabilir.
Kim bunlar?
Güçlerini nereden alıyorlar?
Bunlar herkesi çekiyor.
Buna demokrasi diyorlar.
Buna özgürlük diyorlar.
Buna açılım diyorlar.
Oysa...
Bunun adı faşizm.

Baykal’a kurulan komploda 4 iddia

Baykal’a kurulan komploda 4 iddia

Aslında bulunulan konjonktür
her şeyi anlatıyor. AKP zorda, CHP ise onlarca yıldır ilk kez tırmanışta.
Deniz Baykal olmaz denileni başarıp CHP’yi muhafazakar seçmenle barıştırma noktasında büyük mesafeler alıyor ve parti ilk defa klasik oy kütlesinin dışına nüfuz ediyor.
Merkez sol uzun bir süredir ilk defa iktidarı ve Başbakanlığı dillendirmeye
başlıyor.
Son dönemde yapılan akılcı muhalefetle CHP ümit olmaya başlıyor.

AKP’nin derin kanadı mı ?

İşte bu imaj ve güvenle parti kurultaya giderken malum kaset servisi devreye giriyor.
Not düşülecek bir başka ayrıntı da, yapılan servisin Anayasa Mahkemesine müracaat ve de muhtemel bir referandumdan hemen önce olmasıdır.
Sadece bu tablo bile olayın komplo ve hatta proje olduğunu net olarak ortaya koyuyor.

Peki bu tezgahın ardında kimler mi var, ya da olabilir?
Bu konuda Ankara’nın öbür yakasında değişik rivayetler var.

Önem sırasına göre ileri sürülen iddialar şunlardır:

1) Bu pisliğin ardında AKP’nin derin kanadı vardır.

Hesabı , Anayasa değişiklikleri bağlamında CHP’nin Büyük Mahkemeye yapacağı müracaatı sabote etmek ve kamuoyu ilgisini başka bir alana çekmektir. Buna paralel olarak hedeflenen referandum öncesinde CHP’yi yaralı hale getirmek de bir başka gayedir. Keza son dönemdeki müsbet seyriyle merkez sağ seçmende bile sempatiler uyandıran Baykal’ı arena dışına atmak bir başka arzudur.

Sarıgül mü?
2) Kurulan komployu Mustafa Sarıgül’le örtüştürenler var.

Kuşkusuz yukarıda söylediğimiz gibi bu ihtimaller kanıtlanmamış iddia ya da yakıştırmalar ve bu iddia Sarıgül’ün bildiğimiz kişiliğiyle hiç bağdaşmıyor ama Kurultayın iki hafta öncesi böyle bir servisin yapılmasını oraya oturtanlar var.
Onlara göre, Mustafa Sarıgül’ü şüpheli bir konumla hedefe oturtan kuşku bulutu, onun Ocak ayında kuracağını açıkladığı partisinin kuruluşunu CHP Kurultayı sonrasına ertelemesiydi.

3) Ortaya atılan bir başka iddia, kurulan pusu’nun dış kaynaklı olabileceği?

Kimler mi kast ediliyor?
ABD ve AB’nin bazı ülkelerinin istihbarat örgütleri.
Yapılan değerlendirmelere göre bu ülkelerin ajan örgütleri hazzetmedikleri ve ülkelerinin çıkarlarına aykırı gördükleri CHP’nin yükselişini görmüş ve özel
bir imalat yani montajla bu tezgahı yapmışlardır.
Siyaseti yeniden tanzim mi?

4) Bir başka iddia ise MOSSAD’la alakalıdır.

Onlar için söylenen şudur:
İsrail, Tayyip Erdoğan’dan kurtulmak istiyor ama bunun Deniz Baykal’la olabileceğine inanmıyor. Dolayısı ile de Baykal’ı devre dışına atacak böyle bir operasyona yöneldi. Amacı merkez solun başına iktidara taşıyacak birini getirmek ve siyaseti yeniden tanzim etmek!
Bu son spekülasyon pek olası değil zira bize göre bugünün konjonktüründe hiç kimse CHP’nin önderi olarak Baykal’dan daha fazla oy alamaz, keza İsrail son dönemde Deniz Bey’e de pek sıcak!
Öyle ya da böyle, görüldüğü gibi Deniz Baykal’a çelme takmak isteyen ve bunun için kendine göre gerekçeleri olan pek çok çevre var.

Başbakan’ın kıymetlisi Vakit !

Açıklıkla söylemeliyiz ki biz Deniz Baykal’ın kurulan bu pusuya asla ve kat’a eğilmemesi ve başı dik olarak yoluna devam etmesi gerektiğine inananlardanız.
Bu vesile ile işaret edeceğimiz bir başka husus da Vakit denilen mevkuteye hangi işlerin gördürüldüğü olayıdır. Bu tezgaha alet olmakla ispatlanmıştır ki, Vakit aslında bu gibi işler için vardır.
Ve heyhat bu Vakit Gazetesinin yazar ve temsilcileri Başbakanımızın uçağında kıymetli ya da muteber misafirler olarak ağırlanıyor!

Sabahattin ÖNKİBAR

Vakit bir basın yayın kuruluşu bunu okurlarına sunmak en doğal hakkı tıpkı doğan medyasının hüseyin üzmez ile bolca bel aşağı vurduğu gibi Vakit te gayet iyi saldırı aracı olarak kullanabilir bunu çok görmeyin.

Adam vurup kırıyor suç gene Vakite basına atılıyor bu ne biçim yüzsüzlük aklım almıyor artık bu zihniyeti.

Ayrıca videoyu Vakit değil metacafe yayınlıyor sizde saldırmak için bahane arıyorsunuz .Önce bi konuya vakıf olun.

Bunların haricinde Baykallı CHP nasıl tırmanışta gördük :)

AKP ile durmak yok yola devam diyecektir halk merak etmeyin arsıza yüzsüze bırakılmıcak kadar önemlidir devlet meseleleri..

Arsıza yüssüze değil hırsıza uğursuzamı bırakalım.:)

Kasetle başlayan büyük satranç

Bugün Veda filmiyle ilgili teşekkürlerime devam edecektim ama ortaya çıkan kaset ve bunun yarattığı siyasi deprem, bu konudan söz etmemi zorunlu kıldı.

Duygularım bu işin komplo yönüne isyan ediyor.

Sekiz yıl önce gizli eller, bir odaya kamera yerleştiriyor, insanların en mahrem anlarını videoya çekiyor.

Sonra bu kaseti sekiz yıl boyunca saklıyor; belki şantaj için kullanıyor ve zamanının geldiğine karar vererek piyasaya sürüyor.

Bundan daha aşağılık bir siyasi mücadele şekli olamaz.

İkinci konu bu işi kimin yaptığı.

Mantığım bana bu işi AKP’nin ya da ona yakın çevrelerin yapmadığını söylüyor.

Çünkü seçim öncesinde değiliz.

Ayrıca Tayyip Erdoğan’ın bu yayına tepki göstererek sitelerden kaldırtması, Gül’ün üzüntülerini belirtmesi, RTÜK’ün ve yargının acele biçimde yayın yasağı getirmesi bunu açıkça ortaya koymakta.

Geriye kalıyor iki seçenek:

Ya CHP’ye yakın bazı çevreler sızdırdı bu kaseti
ya da CHP’de değişim isteyen bazı uluslararası güçler.

Çünkü önümüzde kurultay var.

Kasetin zamanlaması 14 ay sonraki seçimle değil, bu ay içindeki kurultayla ilgili.

Belki de Baykal’ı istifaya zorlayarak CHP’nin başına yeni bir kişiyi geçirme niyetinin başlangıç hamlesidir bu.

Böylece önümüzdeki seçimlerde CHP’yi iktidara getirme hesapları yapılıyor olabilir.

Uluslararası bazı çevreler de yapıyor olabilir bu hesabı.

Yani İran’la yakınlaşan ve İsrail’e kafa tutan Erdoğan’ı tasfiye edebilmek için önce Baykal’ı ortadan kaldırmaya yönelik bir satranç oyunun ilk hamleleri.

Uluslararası siyasetin bir satranç gibi yürütüldüğünden kimsenin kuşkusu yoktur herhalde. Bunlar ilk hamleler. Bakalım daha neler göreceğiz.

Siyasi analizler bir yana işin insani yönü çok ama çok çirkin.

Kişisel sorumlulukları ve işin ahlaki boyutu ne olursa olsun Baykal’a ve Baytok’a bir insan hakları ihlali uygulanmıştır.

Hem de en ağırından.

bunu simdi okudum vermek istedimyine bu konu ile ilgili gidip başka kimselere suç atanlar varsa az daha düşünsün
GAZETEVATAN.COM

Ak Parti bu işten nemalanmak isteseydi Baykal'ı şimdiye çoktan rezil rüsva etmişti ancak hiçbir parti mensubu ya da hükümetten kimse bu olaya ilişkin olumsuz bir şey ifade etmedi. Sebahattin Önkibar komplo teorilerini kendine saklasın.

benim mantığım da bu işin akp tarafından yapıldığıdır.

nasıl ki turgut altınokun kasedi malum çevrelerce yayaıldıysa bu da malum çevrelerce yayıldı.

bu kadar yüksek ego olmaz. herkese zarar verir. ve o ego bir gün senide yutar.

Benzer tüm konular birleştirildi..

Yargı aşamasında olan konu için yorumlarınıza dikkat etmenizi istiyorum arkadaşlar.
Burda yargılama yapmıyoruz, bahsi geçen taraflar için kesinlikle saygısız ve gereksiz yorumlara müsade yoktur..

Bu konuyla ilgili tüm yazılar bu başlık altından verilecektir..

İyi forumlar herkese..

Geri