Kolaysa sen git [şahinin açıklamaları]

CooLDumaN

New member
Reaction score
0
Bakan şahinin bu açıklamaları kaçırılan askerlerin ailelerini yıktı.

O açıklama;

''Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hiçbir mensubu böyle bir duruma düşmemeliydi. O gece o teröristlerle birlikte gitmiş olmalarını içime sindiremedim. Kurtulmuş olmalarından fazla sevinç duymadım''

Asker annelerinin bir tanesinin cevabı;

“Şehit olsaydı, ‘Bu vatan için öldü’ diyecektim. Oğlum esir düştü diye bizim ve oğlumuzun onuruyla neden oynanıyor. Kurtulduğuna çok sevinmiştik. Ama Bakan Mehmet Ali Şahin'in açıklamalarından sonra yıkıldık. Biz onurlu insanlarız. Ben oğlumu büyük bir gururla askere gönderdim. Ölseydi daha mı iyi olacaktı? Aylardır oğlum ve diğer askerler için dua ediyorum. Oralarda asıl ölenler analar. Şehitler için bir iki gün gözyaşı dökülüyor o kadar. Analar öyle mi? Konuşmak bakana kolay geliyor. Benim anam öldü, beni öldürseler de fark etmez. Ama benim oğlumun anası yaşıyor''

Kod:
# Forum genelinde oldugu gibi küfür,hakaret,reklam,mail adresi paylaşımı yasaktır.

sevinmesin o... zten teröristin biride o

bu kacırılmanın bu oyunun bı parcası oldugunu goremıyorlarmı

Ne olursa olsun henüz haklarında bir karar çıkmadı bu askerlerin.Türkiye yaşama hakkının kutsal sayıldığı çağdaş bir ülkedir. Muhariplerin ya ölmek ya öldürmek dışında bir seçeneğe sahip bulunmadığını bir bakan bile dayatamaz.
Koskoca TC hükümetini düşürdükleri halin acısını bu askerlerden mi çıkaracak.Bunlar intihar etselerdi Türkiye'nin siyasiler tarafından yerlere düşürülen onuru kurtulacaktı değil mi?
Bu askerlerin hakarete değil yardıma ihtiyaçları var. Herkes lâfını bilsin!

Askerlerin içerisinde tabiki hainler olabilir fakat bu ne siyasetçilerimizin nede silahlı kuvvetlerimizin ayıbını örtemez. Sonuçta bu askerlerimiz bir hafta boyunca teröristlerin elinde esir kaldı ve bu süre içerisinde devletimiz hiçbir ciddi aktivitede bulunamadı, bu bize devletimizin ne kadar aciz bir durumda olduğunu göstermektedir.

Malesef tembelliğimizin bedelini yavaş yavaş ödemeye başlıyoruz. Düşünsenize kendi topraklarımızı izleyen bir uydumuz bile yok , istihbarat için sözde müttefiklerimize muhtacız. Yüzbinlerce mühendisimiz var ama ne kendi tankımızı nede kendi uçağımızı üretebiliyoruz. Bir avuç millet dediğimiz İsrail bile çoktaan tankı, uçağı bitirdi füzeleri lazerle patlatacak lazer topları üretmeye başladı ( http://www.youtube.com/watch?v=nVxZ9IHTH2E ). Bu tembellikle daha çoook gururumuz incinecek oysa ilk emirde "OKU" deniliyordu ama biz okumaya bile tenezzül etmedik.

Kabahat kimde ? Bizde

Asker teslim olmaz ya, o 8 askerin lehine yorum yapıpta dağlıcada şehit düşen askerlerimizin kemiklerini sızlatmayın lütfen,
12 askerimiz boşyeremi şehit düştüler, onlarda sallasalardı beyaz bayraklarını yaşamaya devam etselerdi??? bumudur yani?
Türkiyeyi bayrağı kim koruyacak???
lütfen o 8 şahıs hakkında yorum yaparken ilkönce Dağlıcada şehit düşen 12 askerimizi düşünün sonra yorumunuza devam edin!!!

onlar örgüte kendileri katıldı kaçırılmadılar.Bu da yakında çıkacak.O saldırıyı düzenleyen pkk li piin komutasını askeriyeden ayrılma bir başçavuş yapmış.Askeriyede de pkk lı çok.Biz türküz ya özgürüz ya ölürüz esir olmak bizim kitabımızda yazmaz.Bakana sonsuz destek teşekkürler.

olayın iç yüzünü sadece basından öğreniyoruz ve askerler hakkında henüz bir karar yok yani bu iş kesinlikle böyledir diye bi sey söyleyemeyiz .bir insanı böylesine kötü bir şeyle suçlamak cok kolay ama burda asıl ayıp "bir avuç çapulcunun" her seyi istediği gibi kontrol edip koca bir devletle kafa bulmasıdır.şimdi gariban askeri vatan haini diye yargılayanlar şirket sahibi terörist milletvekillerinide yargılasınlarda görelim

Bakanın açıklamalarına bende katılıyorum ne olursa olsun bir türk askeri vatanı için canını verir nitekim şehit olan 12 kardeşimizde öyle yaptı

bugüne kadar çatışama esnasında yani sıcak temasta esir alnınan yani terörle mücade döneminde bir askerimiz olmuş mu bunu bilen var mı???

bence bakan kendi düşüncelerini açıklamış ve gayet yerinde olmuş

Askerlerin içerisinde tabiki hainler olabilir fakat bu ne siyasetçilerimizin nede silahlı kuvvetlerimizin ayıbını örtemez. Sonuçta bu askerlerimiz bir hafta boyunca teröristlerin elinde esir kaldı ve bu süre içerisinde devletimiz hiçbir ciddi aktivitede bulunamadı, bu bize devletimizin ne kadar aciz bir durumda olduğunu göstermektedir.

Malesef tembelliğimizin bedelini yavaş yavaş ödemeye başlıyoruz. Düşünsenize kendi topraklarımızı izleyen bir uydumuz bile yok , istihbarat için sözde müttefiklerimize muhtacız. Yüzbinlerce mühendisimiz var ama ne kendi tankımızı nede kendi uçağımızı üretebiliyoruz. Bir avuç millet dediğimiz İsrail bile çoktaan tankı, uçağı bitirdi füzeleri lazerle patlatacak lazer topları üretmeye başladı ( http://www.youtube.com/watch?v=nVxZ9IHTH2E ). Bu tembellikle daha çoook gururumuz incinecek oysa ilk emirde "OKU" deniliyordu ama biz okumaya bile tenezzül etmedik.

Kabahat kimde ? Bizde

En güzel yorum...

Bakanın açıklamalarına bende katılıyorum ne olursa olsun bir türk askeri vatanı için canını verir nitekim şehit olan 12 kardeşimizde öyle yaptı
Peki onların böyle bir şansı oldumu.onlar pusuya düştü ve orada öldüler.bu askerler bilerek ölmek istemezdi.ölen askerlerede sorsanız belki ölmek istemeyceklerdi.Ama belkide onların kaderinde öyle yazıyordu.Bu askerlerinde kaderinde şehit olmak yokmuş demekki.

talihsiz bi açıklamada bulunmuş ve ayıp etmiştir kendileri, hiç yakıştıramadım ,kendine saklasaymış hissiyatını çoğu kişinin yaptığı gibi

yorum yapanların kaçı askerliğini yaptı bilmiyorum ama ben askerliğimi bitliste asteğmen olarak yaptım...

Bir kural vardır: savaş halinde esir'lik kabul edilebilir, ama teröristlerce esir alınmak kesinlikle kabul edilemez, bu askeri literatürde yoktur. Yani T.C'nin tanımadığı bir grup tarafından esir alınmak TSK'ca kabul edilemez ve esir statüsünde bulundurulamaz... Bize hep denmiştir ölün ama teslim olmayın...

Ben şahsen ülkemi böyle bir duruma düşürmektense ölmeyi tercih ederdim... Bakan şahin'in açıklamalarına kesinlikle katılıyorum...

Bakan kendince haklı, bence de haklı. Fakat hukukta da meşhur bir kural var. Herkes suçu ispatlanana kadar masumdur. Suçlamak için askeri mahkemenin kararını beklemek lazım diye düşünüyorum.

Geri