Kola şişesindeki naylon için tazminat talebi

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
Kola şişesindeki naylon için tazminat talebi

cocacola.jpg

Bursa'da, Veysel Sönmez isimli bir vatandaş, satın aldığı gazlı içecek şişesinin içinden çıkan 7-8 cm büyüklüğündeki naylonun şokunu yaşıyor. İçecek firmasına karşı 4 aydır mücadele veren Sönmez, 1 milyon dolar tazminat davası açacağını söylüyor. Sönmez, gazlı içecek şişesini, kırılma ihtimaline karşı özel bir koruyucu kılıf içinde muhafaza ediyor. Gece ise özel bir kasada saklıyor.

Bursa'da gıda toptancılığı yapan Veysel Sönmez, 24 Mart 2007 tarihinde bir tekel bayiinden 250 cl'lik şişede kola aldı. Şişeyi eve götüren Sönmez, içinde bir naylon olduğunu fark etti. Bunun üzerine firmaya başvurdu. Ancak firma, şişenin kapağının açılarak içine naylonun yerleştirilmiş olabileceğini ileri sürerek bunun bir üretim hatası olmadığını söyledi. Sönmez, bunun üzerine 07.05.2005 tarihinde Bursa Osmangazi Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurdu. Firma avukatı ve Veysel Sönmez'in de aralarında bulunduğu 10 kişilik heyet tarafından burada yapılan incelemede üretim tarihi 08.04.2006 ve son kullanma tarihi 08.04.2007 olan şişenin kapağının açılmadığı kararına varıldı. Bursa 2. Sulh Mahkemesi de şişenin açılmamış olduğu kararını teyit etti. Sönmez, firma için 1 milyon dolarlık manevi tazminat davası açacağını söyledi.

çok matrak bi haber bence :D

şişeyi bile özel kasa ile koruyor hemde en fazla ytL olan koladan 1.ooo.ooo $ tazminat istiyor...

O zaman şöyle yapayım bende.

Benim Aldığım Cola-Turka'dan Şapka Çıktı Kapakta.şifreyi adımı adresimi yolladım..
Ama Şapka Gelmedi...

Şapka 5 ytL değerinde Olsun Bende 5.ooo.ooo $ Dava Açayım...

Olurmu Öyle İş?

Hımmm...

Neden Olmasın?:)

yurtdısında yasalar cok garipte bizim ülkemizde gülüc durumda olabiliyor.. adam sigara iciyor kanser oluyor üretiici firmaya dava acıyor kanserim diye.. ve kazanıyor..

neresi matrak, adam ciddi manada bir mücadele veriyor bence.

matrak olan bi tarafı yok adamın kafasına talih kuşu konmuş fırsat bu fırsat adam davasını açmış alacak milyon dolarını belkide bence mucadelesini vermeye devam etmeli

1milyon çok ya... şöyle 100bin 250bin falan açsa belki kazanırdı derdim ya...
şimdi bunun sonucu da bi 50 yıl sonra faalan açıklanır .. :-D

avrupa birliği kapsamında deişen hukuk yapımızın yararları bu tarz davalarda ortaya çıkıyor.
ben pedere sorarım olabilirmi diye :)

Coca-coLa ßende içiorm..
Ne $ans war adamda miLyarLarca koLanın içinden nayLon çıkıyor..
ßence üretim hatası...Zaten onLar depozitoLu $i$eLer...
AçıLıp kapanıyoLar...

Bunun gibi pek çok daha gereksiz davalara para döktü bun gibi
firmalar. Haklı olduğu bir konuda bu sefer de bir Türk kazansın.. :D

Geri